Wybór przedmiotu seminarium dyplomowego -- poradzcie mi Nekobitki :)) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Wybór przedmiotu seminarium dyplomowego -- poradzcie mi Nekobitki :))

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Wybór przedmiotu seminarium dyplomowego -- poradzcie mi Nekobitki :))

Witam was serdecznie, wiem ze wiekszosc studentow juz nie mysli o szkole ... ja tez tak mialam ucieszona usmiechnieta ze wkoncu koniec kolejnego roku, sesja zaliczona powodzeniem a tu dostaje maila ze do 20 lipca musze wybrac przedmiot z jakiego chce pisac licencjat.... a ja nie mam zielonego pojecia wszystko jakos mi tak łatwo podchodzilo ale  wybrac nie wiem co....:( w dodatku kilku tylko promotorów znam wiec jeszcze więszy zonk tongue

studiuje administracje....moze mi poradzicie co mam wybrac , juz odrzuciłam kilka poniżej są moje propozycje
--prawo i postepowanie administracyjne
--prawo europejskie i porownawcze
--prawo finansowe
--prawo karne
--prawo konstytucyjne
--prowo ochrony środowiska
--prawo pracy

pozdrawiam i z góry dziekuje smile)))

a jak tam dziewczyny wy już po obronie czy tak jak ja w tym roku was to czeka?? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wybór przedmiotu seminarium dyplomowego -- poradzcie mi Nekobitki :))

Musisz pomyśleć, która część prawa najbardziej Ciebie interesuje i czy znajdziesz dużo materiałów na ten temat. Nie ukrywam też, że duży wpływ na wybór ma,który to promotor i czy go lubisz, czy jest dobrze oceniany przez tych, co już pisali u niego pracę itp. Jak dla mnie to najciekawsze jest prawo pracy i prawo karne wink

3

Kompletnie się nie znam, bo studiuję turystykę i rekreację, ale brałabym prawo karne. Najciekawsze jak dla mnie, a i materiały łatwo znaleźć smile

4 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-07-10 14:31:42)

Ja rowniez na Twojej dziedzinie sie nie znam. Studia mam juz za soba (psychologia) smile Zgadzam sie z Agatka, ze warto przy wyborze kierowac sie rowniez promotorem, tu gdzies na forum dziewczyny opisywaly swoje przeboje z obrona pracy wlasnie.

A z tych dziedzin mysle, ze tez wybralabym prawo karne, ale to jest wybor nie poparty dobra znajomoscia tematu... smile

5

No ja własnie zastanawiam sie miedzy prawem karnym pracy a konstytucyjnym.... promotorzy sa jacy sa...nie za bardzo ich znam tylko z jednym mialam zajecia,....ale na seminariach i tak zawsze jest inaczej niz na zajeciach....

wiem ze praca jak tam praca napisze sie napewno ale pytac moga z calosci materialu a prawo pracy jest np baaardzo obszerne ...ale najbardziej zyciowe, zwyczajne proste do omowienia... no nie wiem bede jeszcze sie zastanawac mam jeszcze tydzien czasu:P

a patrzac z perspektwyy czasu praca licencjacka czy mgr - jej temat ma wplyw na pozniejsze relacje w zwiazku z praca??? badz wyborem mgr po licencjacie??? jak to było u was dziewczyny??

6

Mialam jednolite studia magisterskie, nie moge sie wypowiedziec.
Moge jedynie powiedziec, ze na dwoje babka wrozyla u moich przyjaciol/rodziny - niektorzy kontynuuowali w magisterce podobna tematyke, zwlaszcza wtedy, gdy byla zbiezna z ich zyciem zawodowym (np. moja mama pracowala w banku, na przykladzie ktorego omawiala wybrane zagadnienia z zakresu ekonomii zarowno na licencjacie, jak i na mgr). A pozostali pisali prace magisterska w oparciu o zupelnie inna dziedzine tego, co studiowali.

7

ja wybralabym prawo karne, bo moim zdaniem jest najciekawsze smile

8 Ostatnio edytowany przez nokia (2009-07-11 17:56:53)

DeliciousNight napisał/a:

ja wybralabym prawo karne, bo moim zdaniem jest najciekawsze smile

Może i ciekawe ale też bardzo obszerne smile są artykujy o których xałe ksiązki po 700 stron napisano smile
Także kto co woli smile

Wydaje mi się że powinnaś wybrać dziedzine prawa w której chcesz później pracować... bo na rozmowie kwalfikacyjnej będzie to dodatkowy atut dla Ciebie- choć nie jedyny zapewne smile

Bo rac\zej bez sensu sobie brać p. karne gdy się chce pracować przykładowo w jakimś urzędzie typu u. miasta smile

9

no ja pracuje obecnie w sądzie ... więc nie mysle o zmianie pracy i mysle ze temat pracy moze nie tyle bedzie wazny co wogole ukonczony kierunek administracyjny...ale wiem ze jak pracowalam w prywatnej firmie to zwracali uwage na temat pracy.
Ja po namysle i opniach roznych osob zastanawiam sie nad prawem ochrony srodowiska... dosc ciekawe, mniej materialu wieksza mozliwosc trafienia w odpowiednie pytanie, bo prawo karne jest fajne ciekawe zyciowe ale materialu jest od groma wiec moze byc problem sie tego wszystkiego uczyc... mialam niedawno podczas sesji egzamin ustny z podstaw prawa karnego, poszlo dobrze ale duuuzo nauki i to tylko byly podstawy... takze chyba podziekuje....:P  juz bardziej prawo pracy, tam mimo duzego materialu mniej wiecej sie orientuje w temacie bo tez mialam caly rok wiec duzo sie nauczylam....
a tak wogole to dziekuje dziewczyny za pomoc!!!! a wy piszecie z czego licencjat :>

10

I tak trzymać, Ania, bo taką pracę trzeba pisać po prostu z tego, co chociaż trochę się lubi i umie. smile

11

Nie jestem po prawie ale po zarzadzaniu, mialam troche prawa na studiach.
A moze prawo mediów??
Albo prawo pracy jest fajne i przydatne.

12

To proste - wybierz to, co Cię interesuje, przeciez z jakiegos sensownego powodu wybrałaś te studia, hi hiii

13

wybrałam pawo karne smile

dzięki za rady kochane netkobitki :*

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Wybór przedmiotu seminarium dyplomowego -- poradzcie mi Nekobitki :))

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024