On - lekarz i ja. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

1 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-13 18:11:51)

Temat: On - lekarz i ja.

Przez kilka ostatnich miesięcy miałam do czynienia z lekarzem, który mi się dosyć podoba i sądzę, że zainteresowanie może być wzajemne.

Oboje jesteśmy młodzi, w bardzo podobnym wieku, raczej na pewno nie jest żonaty (rzecz dzieje się za granicą, tutaj ludzie żenią się, wychodzą za mąż znacznie później).

Problem w tym, że już go chyba nie zobaczę - nie mam powodu, żeby do niego iść, kuracja zakończona. Odnoszę wrażenie, że na ostatniej wizycie starał się przejść na tematy trochę bardziej prywatne, ale byłam tak zestresowana, że zbijałam je jednym słowem... Głupio mi teraz, ale czasu nie cofnę. Co mam zrobić? Nie mam do niego kontaktu. I nie, nie jestem pewna, że mu się podobałam, tego nigdy nie można być pewnym na 100%.

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Co byście zrobiły na moim miejscu?

PS.
Związki lekarz-pacjent nie są tu zabronione żadnym kodeksem, niczym takim, dowiadywałam się nawet. Traktuje się je zupełnie normalnie, więc proszę bez komentarzy sugerujących, że to nie na miejscu. Miejsce poznania jak każde inne, oboje jesteśmy dorośli, nie był moim ginekologiem, psychiatrą ani innym "newralgicznym" lekarzem, co do którego można by było mieć zastrzeżenia.

Zobacz podobne tematy :
Odp: On - lekarz i ja.

Najlepiej to idź do niego,poczekaj pod gabinetem i powiedz,że chciałaś do niego numer telefonu,albo-wersja dla odważnych-zapytaj wprost,czy umówi się z Tobą...

Szczerze,to ja na Twoim miejscu dałabym sobie spokój-nie widziałaś obrączki,co wcale nie znaczy,że nie ma partnerki.
Nie wiem,gdzie jesteś za granicą,ale ja bym sobie odpuściła....Poza tym nie masz pewności,czy aby na pewno był Tobą zainteresowany.Taka moja skromna rada koleżanki zza granicy smile

A jeżeli to Ciebie nie przekonuje-może ktoś inny Ci doradzi metodę podrywu "na byłą pacjentkę".

3 Ostatnio edytowany przez Iceni (2013-08-13 18:32:41)

Ty tak serio? big_smile

Myślisz, że jak się lekarz do ciebie uśmiechnie to już ma na ciebie ochotę? big_smile był miły i gadał o pierdolach bo jak sama napisałas to była prawdopobnie ostatnia wizyta i nie musiał się skupiać na leczeniu.
Ot, normalna zawodowa uprzejmość.

4 Ostatnio edytowany przez nitka102 (2013-08-13 18:53:55)

Lekarz też człowiek, dajcie spokój, może on rzeczywiście wysyłał jej jakieś sygnały... Warto to sprawdzić, może wybierzesz się do niego na jakieś badania kontrolne? Tzn. z tymi badaniami akurat się śmieję, jednak czemu nie pomyśleć o czymś skoro wpadł Ci w oko.

5 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-13 18:59:53)

Iceni napisał/a:

Ty tak serio? big_smile

Myślisz, że jak się lekarz do ciebie uśmiechnie to już ma na ciebie ochotę? big_smile był miły i gadał o pierdolach bo jak sama napisałas to była prawdopobnie ostatnia wizyta i nie musiał się skupiać na leczeniu.

Iceni, kochanie, serio serio, wybrałam już imiona dla naszych przyszłych trojaczków.

A na serio, to nie projektuj swoich odczuć i sytuacji z filmów na osoby, sytuacje o których nic nie wiesz.

6

Kochana, ja bym zaryzykowała.
Ponieważ kto nie ryzykuje nic nie zyskuje...
Jeżeli będzie to pomyłka i okaże się, że on już ma 2 dzieci i kochająca żonę - to nic tylko go rozbawisz i pożartujecie, dodatkowo podniesiesz mu Ego a facetów to łechta wink
A może równie dobrze okazać się, że Twoje przypuszczenia były słuszne - chciał zdobyć kontakt, jakoś Cię sobą zainteresować.
On nie może raczej do Ciebie zadzwonić, ponieważ nie wie czy nie masz rodziny i czy przypadkiem nie oskarżysz do o ujawnianie danych czy coś w tym stylu.. Ty natomiast możesz i ja bym się ani chwili nad tym nie zastanawiała.

7

aksolotl napisał/a:
Iceni napisał/a:

Ty tak serio? big_smile

Iceni, kochanie, serio serio, wybrałam już imiona dla naszych przyszłych trojaczków.

A na serio, to nie projektuj swoich odczuć i sytuacji z filmów na osoby, sytuacje o których nic nie wiesz.

A ja podzielam zdanie Iceni.
I dodam od siebie, ze gdyby był zainteresowany, na pewno dalby Ci to odczuć na tyle, byś miała pewność.

P.S Lekarz może bez problemu dobrać się do kartoteki pacjenta, w której jest m.in. numer telefonu. Gdyby chciał, to by zadzwonił.

P.S 2 Ironie zachowaj dla siebie, jesteś nowa na forum (wnioskuje po ilości postów) i może nie znasz jeszcze tutejszego klimatu - tu się przychodzi po to, by poznać ROŻNE opinie ROŻNYCH ludzi. Jak pewnie zdajesz sobie sprawę, ile osób, tyle opinii, nie każda wypowiedz Ci się spodoba, ale raczej wypada okazać wdzięczność, zamiast próbować złośliwości.

8

Ocho i robi się coraz cieplej...Każdy ma prawo wypowiedzi na tym forum i jak wiadomo nie wszystkie nam odpowiadają ale o to tu chodzi...tylko dziewczyny nie łapcie się zbyt ostro.  To że wirtualnie się znamy nie znaczy żebyśmy nie mieli żadnego szacunku dla drugiego.

9

Jak rozumiem ironizowanie jest dozwolone po spłodzeniu dużej ilości postów - nowe osoby muszą liczyć się z każdym słowem i jak pipki grochowe grzecznie spijać każde słowo, którym zaszczycą je starsze stażem forumowiczki?

Ciekawe, chyba ktoś tu się za bardzo spina...

Do autorki:

na dwoje babka wróżyła, może facet jest zainteresowany, może nie. Czasami są tylko grzeczni, czasami zwyczajnie się boją zrobić pierwszy krok - tak, nieśmiałość także im się trafia.

Na Twoim miejscu dałabym mu jeszcze jedną szansę - zwyczajnie wizyta kontrolna. Pogadaj (ale nie przesadzaj z podtekstami) - może samo wyjdzie w praniu. Jeśli nic nie wyjdzie, on da Ci kosza, albo Ty sama stwierdzisz że on jest obojętny - daj sobie spokój i więcej się tam nie pojawiaj.

10

aksolotl napisał/a:

Przez kilka ostatnich miesięcy miałam do czynienia z lekarzem, który mi się dosyć podoba i sądzę, że zainteresowanie może być wzajemne.

Oboje jesteśmy młodzi, w bardzo podobnym wieku, raczej na pewno nie jest żonaty (rzecz dzieje się za granicą, tutaj ludzie żenią się, wychodzą za mąż znacznie później).

Problem w tym, że już go chyba nie zobaczę - nie mam powodu, żeby do niego iść, kuracja zakończona. Odnoszę wrażenie, że na ostatniej wizycie starał się przejść na tematy trochę bardziej prywatne, ale byłam tak zestresowana, że zbijałam je jednym słowem... Głupio mi teraz, ale czasu nie cofnę. Co mam zrobić? Nie mam do niego kontaktu. I nie, nie jestem pewna, że mu się podobałam, tego nigdy nie można być pewnym na 100%.

Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Co byście zrobiły na moim miejscu?

PS.
Związki lekarz-pacjent nie są tu zabronione żadnym kodeksem, niczym takim, dowiadywałam się nawet. Traktuje się je zupełnie normalnie, więc proszę bez komentarzy sugerujących, że to nie na miejscu. Miejsce poznania jak każde inne, oboje jesteśmy dorośli, nie był moim ginekologiem, psychiatrą ani innym "newralgicznym" lekarzem, co do którego można by było mieć zastrzeżenia.

Jak to nie był ginekolog, to warto iść spróbować się umówić, nic nie tracisz, a możesz dużo zyskać.

11

Cynicznahipo napisał/a:

I dodam od siebie, ze gdyby był zainteresowany, na pewno dalby Ci to odczuć na tyle, byś miała pewność.

a moze lekarz pomyślał tak samo? w sensie, że może jest zainteresowany, ale nie jest pewien stanowiska autorki ?
RYZYKUJ, KOBIETO! ^^ jak juz ktoś przede mną napisał, idź pod gabinet i poproś o numer ^

12 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-14 16:33:47)

Dziękuję Wam. Ale chyba jednak odpuszczę.

Ta sytuacja lekarz-pacjent wymusza jednak pewną hierarchię i sprawia, że czułabym się dziwnie. Jestem raczej pewna, że trochę mnie kokietował, ale nie każdy flirt musi zamienić się w coś poważniejszego a on wydaje się profesjonalnym lekarzem, ma też bardzo dobrą opinię w sieci, pewnie nie chciał by ryzykować jej utraty.

Poza tym, on chyba sądzi, że z kimś jestem, bo pytał, czy biorę pigułki (chciał mi przepisać coś, przy czym nie można zajść w ciążę) a ja kiwnęłam potwierdzająco głową. Nie chciałam się tłumaczyć, że nie, ale to i tak bez znaczenia, bo aktualnie nie uprawiam seksu. Ja sama gdyby mi kobieta powiedziała, że jest na pigułkach sądziłabym, że jest w związku albo zamężna.

(A dostępu do dokładnych info o mnie raczej nie ma - od razu przy rejestracji znajduje się informacja, że rejestracjami i danymi osobowymi zajmuje się u nich zewnętrzna firma - chociaż oczywiście na pewno ma moje imię/ nazwisko.)

Pozdrowienia.

13

batszeba napisał/a:

Jak rozumiem ironizowanie jest dozwolone po spłodzeniu dużej ilości postów - nowe osoby muszą liczyć się z każdym słowem i jak pipki grochowe grzecznie spijać każde słowo, którym zaszczycą je starsze stażem forumowiczki?

Wystarczy, ze nie oplują jadem każdego, kto ma odmienne zdanie ;-)

14 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-14 16:33:06)

Cynicznahipo napisał/a:

"Opluwanie jadem"? Często masz takie urojenia prześladowcze? Nerwica?

Forum to chyba jednak nienajlepsze miejsce, żeby sobie z czymś takim radzić. Zgodnie z tematem wątku polecałabym jednak lekarza, to przecież nie wstyd.

15

Cynicznahipo chyba wątki pomyliła...

aksolotl - jeśli ten facet jest fajny, to zawsze możesz za jakiś czas do niego pójsc raz jeszcze i pogadasz. Pewne rzeczy daje się wyczuć. Możesz być facetowi całkowicie obojętna i może być też tak, że mu się podobasz. Stanie się psychofanką raczej Ci nie grozi, starasz się myśleć trzezwo, więc możesz spróbować.

16 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-14 23:57:14)

batszeba napisał/a:

Cynicznahipo chyba wątki pomyliła...

aksolotl - jeśli ten facet jest fajny, to zawsze możesz za jakiś czas do niego pójsc raz jeszcze i pogadasz. Pewne rzeczy daje się wyczuć. Możesz być facetowi całkowicie obojętna i może być też tak, że mu się podobasz. Stanie się psychofanką raczej Ci nie grozi, starasz się myśleć trzezwo, więc możesz spróbować.

Mogę iść dopiero w październiku (kwestia organizacyjna, takie mają zasady w tej przychodni). Ale nie wiem, co mogłabym powiedzieć, leków już na pewno potrzebowała nie będę. Nawet gdybym potrzebowała, tutaj wypisują przedłużenia recept na recepcji.

Psychofanką nie jestem, ale nie chciałabym również, żeby on zaczął mieć co do tego wątpliwości - w końcu mnie nie zna. A pacjentka zapatrzona w lekarza to największy kicz jaki sobie można wyobrazić.

Smutne to swoją drogą, że czasami tak słabo udaje mi przekazać, że kogoś lubię. Niektóre kobiety to potrafią: uśmiechnąć się, zażartować, pokokietować. Ja jestem typem naukowca-geeka. Nie zawsze oczywiście, ale jeśli ktoś mi się bardzo podoba - co zdarza się zresztą bardzo rzadko - strasznie się stresuję. Łatwiej przychodzi mi wygłaszać prelekcję przed kilkudziesięcioma osobami, niż być sam na sam z kimś takim jak on. Sama się sabotuję. Dlatego to co Ty piszesz o "pogadaniu" jest dla mnie w jego przypadku trudne. Nie zdziwiłabym się, gdyby odnosił wrażenie, że go nie lubię i miał wątpliwości, dlaczego przychodzę ciągle do niego a nie jednego z 4 pozostałych lekarzy w tej przychodni. Zdarzało mi się to już.

Przedwczoraj wychodziłam z rejestracji do windy i on też czekał, rozmawiając intensywnie z jakąś pacjentką. Poczekałam przez chwilę z nimi, potem babka z jakiegoś powodu stwierdziła: to ja może jednak schodami! I pobiegła schodami na 7. piętro. Zostaliśmy sami w naprawdę małej windzie, on z takim uśmiechem raczej flirtującym "spode łba" (zdjęcie flirtującego uśmiechu: http://www.bellazon.com/main/uploads/post-5190-1158585791.jpg - nie przesadzam. I sorry, ale to nie jest uśmiech, który lekarze zwykle posyłają pacjentkom, może on...), a ja zamiast odwzajemnić to się spięłam. Podobnie potem w gabinecie, ma łóżko (tą taką leżankę jak to zwykle w przychodniach) dla pacjenta i krzesło dla siebie przed komputerem. Wstaje z krzesła, podchodzi i siada na łóżku tuż obok mnie tak że prawie się dotykamy, ja cała spięta.

Nie wmawiam sobie nic, może po prostu taki jest ze wszystkimi. Albo uważa się za Don Juana i lubi mieć uczucie, że pacjentki mogłyby być jego. To nawet prawdopodobne, bo wydaje się bardzo pewny siebie, prawie arogancki. Ale może bym się przekonała jak należy to zachowanie odczytywać, gdybym potrafiła czuć się przy nim mniej skrępowana. Ja również jestem bardzo dobrze wykształcona, podobno atrakcyjna, spotykałam się z wcześniej z podobnymi facetami, więc to nie jest tak, że jestem kocmołuchem, który spotyka księcia z bajki i dlatego odejmuje mi mowę.

17

aksolotl napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

"Opluwanie jadem"? Często masz takie urojenia prześladowcze? Nerwica?

Forum to chyba jednak nienajlepsze miejsce, żeby sobie z czymś takim radzić. Zgodnie z tematem wątku polecałabym jednak lekarza, to przecież nie wstyd.

O, właśnie o takich złośliwościach mowa ;-).

18

Ryzyko ze zle zinterpretowalas jego sygnaly jest duze ale jesli rzeczywiscie masz racje to lepiej zaryzykowac, wiesz gdzie pracuje, sprobuj na niego "wpasc" przypadkiem

19 Ostatnio edytowany przez MonciaHarmoncia (2013-08-15 15:55:31)

A wiecie co mi przyszło do głowy w tym momencie..
Pewnie się posypią na mnie gromy-ale skoro tak to wygląda,to może facet jest Toba zafascynowany,bo właśnie swoim zachowaniem dajesz mu "kosza"?:)
Wielokrotnie miałam okazję to usłyszeć-"jesteś niedostępna,kręci mnie to u kobiet".I zazwyczaj byli to mężczyźni,którzy mogliby mieć kobiety "na pęczki".
On nie ma pewności,czy Ty się jemu podobasz,więc możliwe,że próbuje Cię jakoś "zachęcić".
To jest swojego rodzaju gierka,więc skoro Ty już potrafiłaś rozróżnić zwykły uśmiech od uśmiechu "flirciarskiego",to myślę,że z czasem będziesz w stanie więcej z jego zachowania wywnioskować...
Ja bym się przemogła i po prostu zaczęła rozmowę na neutralne tematy-gdzie poleca jechać na wakacje (na przykład,bo Ty się zastanawiasz jak sobie wynagrodzić trudy leczenia,a nie bardzo się orientujesz),możesz zahaczyć o progres w leczeniu-na przykład,że chętniej wychodzisz do ludzi,częsciej się uśmiechasz i że dużo Ci pomogła kuracja z nim-akurat nie wiem,na co się leczyłaś)..Może to w jakiś sposób poskutkuje...i jakoś się zdradzi ze swoimi zamiarami hihi smile
I sorry za pierwszego posta,ale miałam wrażenie,że po prostu to zwykła fascynacja,bo lekarz przystojny.Wybacz

A tak a propo-Twój lekarz jest obcokrajowcem czy rodakiem?Bo możesz też słodko się zakręcić i zapytać,jak jest w jego języku "coś tam.." i że kompletnie wylecialo Ci z głowy hihi tongue

Edit: On nie ma pewności,że on się Tobie podoba big_smile

20

Zaczep go jak bd wychodził powiedz, że chciałaś go zaprosić na kawę w podziekowaniu za fachową pomoc wink

21

Swoją drogą, przepisał mi nie zupełnie to co chciałam, chociaż mu dokładnie tłumaczyłam, bo oczywiście wie lepiej. Ta sama substancja czynna, ale inna postać, której nie toleruję najlepiej. Raz nie zrozumiał, przepisał tabletki zamiast maści, na szczęście zwróciłam uwagę i się wróciłam. Teraz patrzę i znowu nie to - najwidoczniej nie rozumie łacińskich nazw, niech go cholera:( Jak można być tak aroganckim:( To dermatolog, nie umrę od tego, ale wysypkę dostanę jak będę próbowała jednak używać. Koniec wątku, nie będę się zadurzała w niedouczonym lekarzu.

22

aksolotl napisał/a:

Swoją drogą, przepisał mi nie zupełnie to co chciałam, chociaż mu dokładnie tłumaczyłam, bo oczywiście wie lepiej. Ta sama substancja czynna, ale inna postać, której nie toleruję najlepiej. Raz nie zrozumiał, przepisał tabletki zamiast maści, na szczęście zwróciłam uwagę i się wróciłam. Teraz patrzę i znowu nie to - najwidoczniej nie rozumie łacińskich nazw, niech go cholera:( Jak można być tak aroganckim:( To dermatolog, nie umrę od tego, ale wysypkę dostanę jak będę próbowała jednak używać. Koniec wątku, nie będę się zadurzała w niedouczonym lekarzu.

Albo niedouczony albo rozkojarzony smile

23 Ostatnio edytowany przez aksolotl (2013-08-16 19:58:44)

batszeba napisał/a:

Albo niedouczony albo rozkojarzony smile

Kurcze, źle ze mną jeśli jeden facet, który prawdopodobnie w ogóle nie jest zainteresowany zawraca mi w głowie na tak długo. Za długo jestem sama. Nawet jako nastolatka tak nie miałam. Ale co robić skoro właściwie nie poznaję ciekawych/ atrakcyjnych mężczyzn. Próbowałam nawet (krótko) na portalu randkowym. I nic z tego, nie jestem w stanie znaleźć nikogo ciekawego, z którym miałabym coś wspólnego i byłaby jakakolwiek chemia. Smutno mi:(

24

aksolotl napisał/a:

Ale co robić skoro właściwie nie poznaję ciekawych/ atrakcyjnych mężczyzn. Próbowałam nawet (krótko) na portalu randkowym. I nic z tego, nie jestem w stanie znaleźć nikogo ciekawego, z którym miałabym coś wspólnego i byłaby jakakolwiek chemia. Smutno mi:(

A może budyń? wink

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024