FACECI I SMSY - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: FACECI I SMSY

Nagle zaproponowal mi randke... Przez ponad 2 godziny rozmawialismy bylo bardzo milo poprostu sie "poznawalismy",smialismy sie nie bylo nie zrecznie, na koncu sie pozegnalismy rzucil "papa zobaczymy sie jeszcze napewno przed moim wyjazdem smile" (Wyjezdza na odpoczynek na 10 dni za 1,5tyg)

Ale nie wyslal pozniej zadnego smsa NIC... Zreszta od poczatku (okolo 1miesiaca)mam wrazenie ze jesli ja nie napisze to on tez tego nie zrobi... A jesli ja napisze to on odpisuje bardzo milo fajnie i jest super... Tyle ze mi to przeszkadza bo chcialabym w jakis sposob byc pewna ze tez o mnie mysli itp... Np. wracajac do randki napisalam mu po 2 dniach ciszy smsa Hej, co slychac ? a on niespodziewanie odp. ze to i tamto moze spotkamy sie jutro ? No i odrazu pytanie ktore nasunelo mi sie na mysl to OOOOOK czyli gdybym nie napisala nie zaproponowalby mi tego spotkania ? STRASZNIE drazni mnie takie zachowanie... ale narazie nie chce z nim o tym porozmawiac zeby nie zepsuc poczatku tego wszystkiego...

Okazal mi nie raz w rozne sposoby to ze mu sie podobam i ze jest zainteresowany, ale z drugiej strony dmucha cieplo&zimno a ja powoli dostaje szalu big_smile

DLACZEGO jest tak fajnie kiedy jestemy razem ? a potem jesli ja nie napisze on sie nie odzywa ?

POZDRAWIAM !
Ola.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: FACECI I SMSY

Większość facetów, nie mówię tu o wszystkich oczywiście, ma problem z pisaniem smsów, po prostu tego nie lubią, wolą np. rozmowę przez telefon niż wymianę smsów.
Nie jestem facetem, ale jeśli o mnie chodzi, też wolę zadzwonić niż pisać. Jakoś tak wygodniej.

3

kwlmimi napisał/a:

DLACZEGO jest tak fajnie kiedy jestemy razem ? a potem jesli ja nie napisze on sie nie odzywa ?

POZDRAWIAM !
Ola.

Olu, bo nie lubi. I kropka. Może lubi być z Tobą, a nie lubi SMSów. Wolałabyś, żeby było odwrotnie.

Mógłbym zapytać, dlaczego Dziewczęta/Kobiety mają zwyczaj stwarzania problemów. Dlaczego nie poczekasz na jego inicjatywę albo nie napiszesz mu SMSa o treści: "Przez ostatni miesiąc ja pisałam do Ciebie SMS pierwsza. Teraz zmiana: ja odpisuję."

4

Hmm... Macie racje smile
Moze nie jestem tez do tego typu zachowania przyzwyczajona bo nigdy mi sie to nie zdarzylo...
Zobaczymy czas pokaze !
Mysle ze pozostalo mi tylko czekac az wlasnie to on napisze skoro zaproponowal kolejne spotkanie, a co z tego bedzie to bedzie...

Dziekuje !

5

Inna22 napisał/a:

Większość facetów, nie mówię tu o wszystkich oczywiście, ma problem z pisaniem smsów, po prostu tego nie lubią, wolą np. rozmowę przez telefon niż wymianę smsów.
Nie jestem facetem, ale jeśli o mnie chodzi, też wolę zadzwonić niż pisać. Jakoś tak wygodniej.

On nawet nie dzwoni... hmm
Jedynie tyle co rozmawialismy w pracy od czasu do czasu, no i teraz kiedy sie spotkalismy we dwoje...
Mysle ze musze uzbroic sie w cierpliwosc... moze z czasem uda mi sie to wszystko rozszyfrowac chociaz boje sie ze moze np. byc typem uwodziciela czy cos to moze glupie myslenie ale nie rozumiejac tego wszystkiego wszystko przewija mi sie przez mysli hehe

6

My kobiety chyba mamy dziwny tryb myslenia - zawsze czarna wersja big_smile

7

Inna22 napisał/a:

Większość facetów nie lubi dzwonić, gdy sytuacja tego nie uzasadnia.
Nie wspominając, ze dzwonienie powoduje poważną ingerencję we właśnie wykonywane czynności.
Nie lubi, bo nie lubi gdy im się przeszkadza.
Jeśli ty wolisz dzwonić i tak właśnie robisz bez istotnej potrzeby, wykazujesz brak szacunku dla osoby do której dzwonisz przeszkadzając jej tym.
No chyba, ze jesteś pewna, że ta osoba siedzi na stołku i gapiąc się w telefon czeka kiedy zadzwonisz - wówczas jest ok.

8 Ostatnio edytowany przez N4VV (2013-07-27 19:13:23)

kwlmimi napisał/a:

...On nawet nie dzwoni... hmm
Jedynie tyle co rozmawialismy w pracy od czasu do czasu, no i teraz kiedy sie spotkalismy we dwoje...
Mysle ze musze uzbroic sie w cierpliwosc... moze z czasem uda mi sie to wszystko rozszyfrowac chociaz boje sie ze moze np. byc typem uwodziciela czy cos to moze glupie myslenie ale nie rozumiejac tego wszystkiego wszystko przewija mi sie przez mysli hehe

Facet może nie dzwonić z przyczyn opisanych powyżej.
Nie pisać sms-ów, bo kłopotliwe jest pisać telefonem.
(Osobiście używam prawie wyłącznie maila.)
To czy on pisze, czy nie, nie znaczy nic.
Na pewno nie znaczy jakim jest typem.

9

N4VV napisał/a:

Nie wspominając, ze dzwonienie powoduje poważną ingerencję we właśnie wykonywane czynności.
Jeśli ty wolisz dzwonić i tak właśnie robisz bez istotnej potrzeby, wykazujesz brak szacunku dla osoby do której dzwonisz przeszkadzając jej tym.
No chyba, ze jesteś pewna, że ta osoba siedzi na stołku i gapiąc się w telefon czeka kiedy zadzwonisz - wówczas jest ok.

Czy ja napisałam, że dzwonię bez istotnej potrzeby? Nie. I również nie napisałam, że dzwonię aby tak sobie pogadać, bo mam taki kaprys. dzwonię jeśli mam np. sprawę, bądź coś ważnego do powiedzenia ( co np. nie może poczekać), bo łatwiej i szybciej powiedzieć można dzwoniąc niż pisząć głupie smsy. I nie uważam aby to było brakiem szacunku do danej osoby.
Kolejna sprawa, jeśli ktoś nie ma czasu rozmawiać, nie odbiera telefonu, bądź odbiera i mówi, że oddzwoni, bo nie może dajmy na to rozmawiać.

10

N4VV napisał/a:

Rozumiem, ze jesli facet dzwoni, bo wlasnie nie robic nic, co mu w tym moze przeszkodzic i ma ochote zapytac co tam slychac caly dzionek u jego drugiej polowki to kobieta ma padac ze szczescia, ze tenze "zajety" facet daje jej swoje 5 minut czasu... wow, co za szczescie i radosc...

A moze on zadzwoni wlasnie wtedy, kiedy jej przeszkadza, bo wlasnie ona robi "jakas czynnosc"?
Moze tym telefonem okaze jej brak szacunku, bo dzwoni bez istotnej potrzeby?

Czlowieku! Zastanow sie nad tym co napisales... Gdyby tak wszyscy podchodzili do sprawy jak ty, to po ulicach nie chodziliby ludzie w telefonami przy uchu, w domu, autobusie, metrze itd nikt by nie uslyszal dzwieku czyjejs komorki a komunikacja miedzyludzka spadlaby do poziomu niemal zerowego.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024