Dziwny facet:/o co chodzi? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dziwny facet:/o co chodzi?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-08-07 12:23:30)

Temat: Dziwny facet:/o co chodzi?

Nie wiem czy w dobre miejsce wstawiłam mój wątek ale nic.

Jest taka sprawa.Od tygodnia na str.spam umieściłam swoje ogłoszenie na temat pracy.jak wiadomo widnieje tam mój nr tel.

Po 2 dniach ktoś do mnie napisał.Oczywiście zapytałam kim jest i wogóle a on że Wojtek.

Jak to ja zaczęłam mieć jakieś podejrzenia bo żadnego takiego nie znam.    Jest sprawa bo pisze do mnie a ja dałam jasno do zrozumienia że to nie ogłoszenie TOWARZYSKIE i nie życzę sobie takich sms.Ale on nie rozumie i odzywa się mimo że go lekceważe:-(

Pisał że ma 20 parę lat ale oczywiście nie wierzę więc z zastrzeżonego zadzwoniłam do niego i co?  Odebrał ale po głosie nie ma bata ma 30+ jak nie 40ci lat.:o

No więc o co tu chodzi-i jak go mam spławic?? Doradzcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwny facet:/o co chodzi?

Dziwna jesteś Ty radośnie upubliczniając numer telefonu.

Jak spławić:

1. Ignorować.
2. Zmienić numer tel.
3. Zastanowić się, jak chronić własną prywatność w przyszłości.

3

To nie rozumie.Jakoś każde ogłoszenie ma na końcu nr bo po co miałabym pisać ogłoszenie....Nie jestem dziwna jak to powiedziałeś,ale spoko.

Co do zmiany nr nie mogę bo mam umowę.Ignoruje go bo nie pisze a i chłopak wie o tym też.Co jakiś czas napisze i tak leci.No może da spokój ale to męczy...Wiem że nie zostawię już żadnego ogłoszenia przez niego...

4

Są inne możliwości niż podawanie własnego głównego numeru.
Umowę masz na abonament, nie na numer. Numer można zmienić w ramach tego samego abonamentu. Przynajmniej tak jest u mojego operatora.

5

olej to, a mu się znudzi kimkolwiek jest. Numeru by mi było szkoda zmieniać, a na przyszłość nie podawaj nr tel, jakiś inną formę kontaktu, świrów nie brakuje, ale nie martw się, wrzuć na luz wink

6

w niektórych telefonach jest coś takiego jak czarna lista. Po wprowadzeniu numeru na czarna listę telefon sam odrzuca rozmowę wink. Gdybyś nie miała takiej funkcji to na pewno są jakieś aplikacje o takim działaniu. Powodzenia i Pozdrawiam smile

7

Dzięki za podpowiedzi:)napewno jak do tej pory będę go olewala.

Co do nr'u to nie zmienię bo szkoda a i tak mam go od niedawna...w tym tel nie mam czarnej listy laska ale spróbuje w tych aplikacjach co mówiłas:) Pozdrawiam Was:D

8 Ostatnio edytowany przez Konsternacja (2013-07-28 10:24:37)

Po prostu NIE ODBIERAJ,
NIC NIE PISZ,
NIE ODRZUCAJ POŁĄCZEŃ,
SAMA NIE DZWOŃ.

Po co to robisz? Nie wiesz, że takie zachowania tylko nakręcają drugiego człowieka ? Każdy ruch z Twojej strony, czy to sms, czy odrzucenie połączenia dla niego jest nawiązaniem z Tobą jakiegokolwiek kontaktu. Nie rób tego po prostu i za jakiś czas mu się znudzi. Nie wiem za ile, może facet jest wytrwały i będzie to trwało miesiąc, dwa ( w co wątpię ) ale da Ci spokój.

Sama go nie podkręcaj swoim zachowaniem.

ps. A jak Cię wkurza ciągłym dzwonieniem to wyłącz na niego dzwonek i wibrację jak dzwoni i pisze.

ps. Jak jesteś w gorącej wodzie kąpana to zmień numer telefonu albo włącz opcję " blokowanie numeru " i wtedy jak będzie dzwonił to ciągle będzie miał zajęte. Jeśli sama tego nie umiesz zrobić idź do salonu swojego operatora.

9

Jestem dość wybuchowym człowiekiem i jakbym mogła to bym mu w ryło dała!ale cóż muszę tak robić jak mówicie...

Ok spróbuje u mnie w tel znaleźć taka funkcję a miałam ale w innym i nie było problemu a tu wątpię...BARDZO DZIĘKUJĘ COŚ TU WYKMINIE:)

10

Wczoraj kolejny raz jadąc na rozmowę o pracę napisał jakiś typ.   Zapytałam kim jest a on że piotrek i możemy się poznać.  Napisał że ma nr z gazety co kiedyś wysłałam ogłoszenie.

No i oczywiście zaproponował mi spotkanie i wsparcie finansowe w kwocie 500zł.   Ja mu odp żeby szedł do burdelu i wydał te śmieszne pieniądze.Życzę mu syfa i żeby jego kobieta się dowiedziała o tym.   Więc znowu odp( chciał zobaczyć jak to jest z inna kobieta) no masakra.    Na dodatek wieczorem przed snem z innego nr'u ktoś napisał że( jest nudno i będzie musiał sobie zwalić konika) tak to ujął.

Mój Jarek się wkur i dzwonił ale nie odbierał.    Nie zmienię nr'u ale napisałam obu typom -że jeszcze raz i zgłaszam na policję. Myślicie,że przestaną??

11

Dziwne historie, muszę przyznać. Podałaś gdzieś numer i teraz cię molestują. Heh. No grunt to nie reagować. Chyba, że nie dadzą spokoju.

12

Policja , brzydko mówiąc cię oleje.
Po drugie po co odpowiadasz na ich zaczepki ?
Po trzecie , uparłaś się na ten numer telefonu , a to nie wszystko w życiu...
Chcesz mieć spokój ? Zmień numer telefonu i nigdy nie podawaj go w ogłoszeniach. Ja też tak raz zrobiłam. Pozostała mi zmiana numeru telefonu, bo niestety takich debili , co się nudzą jest wiele.
A jak już naprawde tak bardzo ci zależy na tym numerze telefonu , TO NIE ODPISUJ, NIE ODDZWIANIAJ na ich zaczepki , cokolwiek by pisali. Bo oni na to czekają.
Jeśli to robisz, to po co szukasz tu pomocy ? Sama ich nakręcasz....

13

Yumia napisał/a:

Dziwne historie, muszę przyznać. Podałaś gdzieś numer i teraz cię molestują. Heh. No grunt to nie reagować. Chyba, że nie dadzą spokoju.

Nie dadzą dopóki , będzie na to reakcja. Brak reakcji jakiejkolwiek powoduje ,że sie tym nudzą. :-)

14 Ostatnio edytowany przez adam_K (2013-09-09 09:07:36)

25.anowi napisał/a:

Wczoraj kolejny raz jadąc na rozmowę o pracę napisał jakiś typ.   Zapytałam kim jest a on że piotrek i możemy się poznać.  Napisał że ma nr z gazety co kiedyś wysłałam ogłoszenie.

No i oczywiście zaproponował mi spotkanie i wsparcie finansowe w kwocie 500zł.   Ja mu odp żeby szedł do burdelu i wydał te śmieszne pieniądze.Życzę mu syfa i żeby jego kobieta się dowiedziała o tym.   Więc znowu odp( chciał zobaczyć jak to jest z inna kobieta) no masakra.    Na dodatek wieczorem przed snem z innego nr'u ktoś napisał że( jest nudno i będzie musiał sobie zwalić konika) tak to ujął.

Mój Jarek się wkur i dzwonił ale nie odbierał.    Nie zmienię nr'u ale napisałam obu typom -że jeszcze raz i zgłaszam na policję. Myślicie,że przestaną??

Olej to dziewczyno..Następnym razem uważaj jak i gdzie podajesz swój numer. Policja Ci z tego nic nie zrobi w tym momencie.
Zgłoś administratorowi tej strony na której umieściłaś ten telefon i swoje dane, aby usunął to ogłoszenie.

15

kate0876 napisał/a:
Yumia napisał/a:

Nie dadzą dopóki , będzie na to reakcja. Brak reakcji jakiejkolwiek powoduje ,że sie tym nudzą. :-)

A to już zależy chyba. Jeśli mowa o jakiejś silnej obsesji, to nie wiem, czy o znudzeniu może być mowa. Z drugiej strony w tym wypadku chyba nie. W każdym razie ze stalkingiem nie zawsze da się wygrać samym ignorowaniem. Mówiąc o reakcji miałam na myśli oczywiście zgłoszenie tego tam, gdzie trzeba. No ale to chyba jeszcze nie teraz.

16

Ja bym mu napisał, że kategorycznie nie życzysz sobie, aby dany klient cie nękał, jeżeli nie skutkuje, to po prostu zbieraj materiały dowodowe w postaci smsów ,ja bym jeszcze nagrywał rozmowy i jeżeli nazbiera sie tego dużo, powiedz, ze idziesz zgłosić na policje, jeżeli się nie wystraszy odczekać jeszcze trochę i zgłosić na Policje.  ( Z tym, że trzeba się porządnie zastanowić, bo odwrotu już nie ma.., a sprawy KK ciągną się długo, KW krócej ) Zależy od Policji przyjmą czy nie. Znam zdarzenie, gdzie stalker miał sprawę za kilkanaście maili ( gdzie moim zdaniem w tym momencie o stalkingu mowy być nie może ), ale znam też takie gdzie policja delikatnie mówiąc olała panią, która przyszła ze zgłoszeniem nękania przez telefon i miała dowody. Jak nie da rady z 190a KK, zawsze można spróbować z 107 KW, ale z reguły jak się powie, że masz dowody od początku to gościu odpuszcza, bo nie chce mieć kłopotów?

17

stalking jest karalny..powiedz mu ze sobie takich telefonow nie zyczysz i jak nie przestanie zadzwonisz na policje

18

kate0876 napisał/a:

Policja , brzydko mówiąc cię oleje.
Po drugie po co odpowiadasz na ich zaczepki ?
Po trzecie , uparłaś się na ten numer telefonu , a to nie wszystko w życiu...
Chcesz mieć spokój ? Zmień numer telefonu i nigdy nie podawaj go w ogłoszeniach. Ja też tak raz zrobiłam. Pozostała mi zmiana numeru telefonu, bo niestety takich debili , co się nudzą jest wiele.
A jak już naprawde tak bardzo ci zależy na tym numerze telefonu , TO NIE ODPISUJ, NIE ODDZWIANIAJ na ich zaczepki , cokolwiek by pisali. Bo oni na to czekają.
Jeśli to robisz, to po co szukasz tu pomocy ? Sama ich nakręcasz....

to nie tak.po prostu nie mam wszystkich nr tel znajomych bo zmieniłam tel.Nie wszystkie nr-y były zapisane na karcie więc zapytałam z myślą że to któreś z nich.   Nie zmienię nr'u bo mam umowę niestety.   

A podałam nr bo szybciej się kontaktują niż podając email..-Jak wiadomo kto pierwszy ten lepszy.

19

Dzięki Wam bardzo za rady.Nawet jak nie odzywałam się już potem to przed 23 w nocy miałam sms'a z innego nr'u z treścią... Hej,a w sumie jest nudno więc zwale sobie konika!         No i wtedy mój facet nerwa dostał i dzwonił ale nie odbierał typ.  Narazie jest cisza.   Ogłoszenie moje wygasło,a ja znalazłam pracę i jutro zaczynam:)co prawda z płacą lipa ale wolę coś niż nic bo ciężko na zimę coś znaleźć.

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dziwny facet:/o co chodzi?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024