Miłość czy uzależnienie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Miłość czy uzależnienie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1 Ostatnio edytowany przez kociara888 (2013-07-20 17:52:22)

Temat: Miłość czy uzależnienie.

Witam. Jestem nowa na tym forum ale potrzebuje porad i trochę wsparcia.
Otóż jestem osobą młodą, mój chłopak też. Poznaliśmy się jak mieliśmy po 15 lat... Teraz mam 20, on 21. Od zawsze byliśmy nie idealnym związkiem non stop jakieś kłótnie, czasami rzucał mnie bez powodu i wracaliśmy do siebi po tygodniu. Parę razy wolał wyrzuccić nasz związek na śmietnik, gdy mieliśmy kryzys i iść do innych dziewczyn. Jednak zawsze wracał, jednak już byłam troszkę starsza i nie dałam się tak od razu, musiał walczyć i walczył... Dlatego wracałam. Nasze przerwy były dosyć spore.. po rok czasu.. W tym czasie spotykałam się z innymi, bbyłam w dwóch związkach ale to nigdy nie było to samo. Zawsze czegoś mi w nich brakowało. Teraz znowu jest źle. Mam wrażenie że on mnie nie kocha. Mimo tego że mówi że jest inaczej, Nie widzę się z nim, już trzy tygodnie, kompletnie nie mamy ze sobą kontaktu. Non stop mówi że pracuje i że nie wie jak to będzie. Jest dla mnie obojętny. Ja już nie daję rady psychicznie, on działa na mnie jak narkotyk. Łykam jakieś uspakajające gó**a. Powiedziałam mu że mam problemy psychicczne ostatnio że nie daję sobię z tym wszystkim rady, a on nawet nie zapyta jak się czuje tylko siedzi cicho. Oczywiście ja też nie jestem bez winy. Przez to wszystko mam ograniczone zaufanie do niego i podejrzewam go o niestworzone rzeczy potrafię tak na niego nakrzyczeć że póóźnije zastanawima się dlaczego tak zrobiłam.. Jak mogłam. Myślę czy nie iść z tym do psychologa, Mam wrażenie że nie poradziłam sobie ze śmiercią ojca (w której mój chłopak mi wcale nie pomagał, odmówil pójścia ze mna na pogrzeb chociaż mówiłam żę bez niego nie dam rady tam iść) nie poradziłam sobie jeszcze z tymi rozstaniami i teraz mi to wszystko wychodzi. Nie chce przegrać mojego życia. Chcę być szczęśliwa a nie potrafię uporządkować myśli. Sama już nie wiem czy to miłość czy uzależnienie. Dodam że ja nigdy go nie zostawilam w potrzebie. Mial problemy z prawem a ja mimo wszystko byłam, zawsze. Ciężko jest mi teraz wszystko wypisać, bo ciężko jest mi  streścić 4 lata.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość czy uzależnienie.

Moim zdaniem to nic innego jak uzależnienie psychiczne. Z tego i tak już nic nie będzie, ewentualne powroty i rozstania... i tak w kółko, nie takiego życia chyba chcesz ?
Z innymi Ci nie wychodzilo, bo szukałaś wad i zalet poprzedniego partnera - ale nie każdy jest taki sam, wręcz przeciwnie, każdy jest inny i każdy ma w sobie coś innego, co do niego przyciąga. Z każdym trzeba nauczyć się żyć na inny sposób.
Psycholog - to dobra myśl, aby uporać się z problemami odnośnie tabletek na uspokojenie i problemem uzależnienia psychicznego.

Tak apropo , skoro On mówi, że jest inaczej i jest obojętny to jakim cudem czujesz, że On Cię kocha ? Może po prostu chcesz aby tak było.

3

Inna22 napisał/a:

Moim zdaniem to nic innego jak uzależnienie psychiczne. ...

Każdy związek to jakieś uzależnienie psychiczne. W ogólnym tych słów znaczeniu. Czym  więc jest "uzależnienie psychiczne" w tym przypadku? Możesz wskazać definicję?

4

N4VV napisał/a:

Każdy związek to jakieś uzależnienie psychiczne. W ogólnym tych słów znaczeniu. Czym  więc jest "uzależnienie psychiczne" w tym przypadku? Możesz wskazać definicję?

Prawdziwe, chorobliwe uzależnienie od partnera oznacza utratę własnej samodzielności na rzecz drugiej osoby. Jest to uzależnienie emocjonalne, które utrudnia życie obojgu partnerom: jest ono obciążające zarówno dla uzależnionej osoby, jak i dla jej partnera.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Miłość czy uzależnienie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024