Czy taka hierarchia wartosci jest u każdego faceta,to normalne? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy taka hierarchia wartosci jest u każdego faceta,to normalne?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Czy taka hierarchia wartosci jest u każdego faceta,to normalne?

Cześć, własciwie nie wiem czy szukam porad z Waszej strony, a bardziej Waszej opinii na ten temat.
Jestem z chłopakiem od stycznia, razem studiujemy (tzn na tej samej uczelni), jest to chłopak naprawde w porzadku,bardzo dobrze nam sie układa, wszystko ładnie i pięknie. znałam jego rodziców już wczesniej, sa to bardzo mili i sympatyczni ludzie, mój chłopak ma również brata który jest w moim wieku, ma on dość duża rodzine, dziadków, wujków, tysiące cioci itp.
Może ja patrze na to z innej strony, ponieważ rodzina dla mnie jest jak najbardziej ważna ale kiedy w moim życiu pojawił sie On to w jakiś sposob stał sie też jego czescia. Kiedy mam jakiś problem nie mowie od razu tego np mojej mamie a dzwonie własnie do mojego chłopaka. Spotykamy sie raz w tygodniu w weekend(on najczesciej przyjezdza do mnie), zdarzyło sie tak kilka razy że np w niedziele niespodziewanie były organizowane imieniny jego wujka itp, powiedział mi że przyjedzie do mnie, ja czekałam cały dzien okazało sie ze impreza tak sie rozkreciła że głupio mu bylo nagle wyjsc, no w sumie tez racja ale coś takiego zdarza sie juz którys raz, kurcze ja jestem osobą która nie lubi siedziec w domu, tyle razy chciałąm go gdzies zabrac to zawsze ma jakaś wymówke, raz tylko swietnie spedzaliśmy czas w miescie. Teraz koniec sesji, wakacje i wyglada na to, że spedzimy je wlasciwie osobno. Czy coś takiego da sie po jakimś czasie zmienic? Sam nigdy nie zaproponuje mi fajnego spedzenia czasu, tylko ja musze raczej wszystko organizować. Najchetniej spedziłby całe życie w swoim domu wraz z rodzinką, a gdzie jest jakieś miejsce dla mnie? Czy ja faktycznie przesadzam?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy taka hierarchia wartosci jest u każdego faceta,to normalne?

Dla mojego faceta jego rodzina wcale się nie liczy. Dla mojego taty najbardziej liczy się moja mama. Ale nie wiem co jest normalne.

3

Widocznie jest takim domatorem, lubi spędzać czas z rodziną. I nic na to nie poradzisz.

4

Moim zdaniem każdy kto decyduje się na poważny związek powinien sklaniać się ku temu, aby partner byl tą najbliższą osobą. Nieco inna sytuacja ma się w malżeństwie, kiedy to już powinno się stanowić wlasną Rodzinę, a tym samym dotychczasową niestety przelożyć na drugi plan. Wiele osób o tym jednak zapomina i dlatego dochodzi do tego, że to mamusia/tatuś kieruje związkiem a nie partner. Co do wspólnych waszych wyjść, to faceci są różni, jedni wykazują większą inicjatywę, a inni wręcz na nią czekają.  Na pewno nie zaszkodzi, abyś bliżej przyglądnela się relacjom rodzinnym swojej sympatii, aby nigdy nie doszlo do sytuacji, którą powyżej nadmienilem, bo to bardzo zle rokuje na związek.

5

Dzenaro napisał/a:

Moim zdaniem każdy kto decyduje się na poważny związek powinien sklaniać się ku temu, aby partner byl tą najbliższą osobą. Nieco inna sytuacja ma się w malżeństwie, kiedy to już powinno się stanowić wlasną Rodzinę, a tym samym dotychczasową niestety przelożyć na drugi plan. Wiele osób o tym jednak zapomina i dlatego dochodzi do tego, że to mamusia/tatuś kieruje związkiem a nie partner. Co do wspólnych waszych wyjść, to faceci są różni, jedni wykazują większą inicjatywę, a inni wręcz na nią czekają.  Na pewno nie zaszkodzi, abyś bliżej przyglądnela się relacjom rodzinnym swojej sympatii, aby nigdy nie doszlo do sytuacji, którą powyżej nadmienilem, bo to bardzo zle rokuje na związek.

Rzeczywiscie jest w tym wiele prawdy, a jak sądzisz, gdyby taka sytuacja sie powtórzyła to pogadac z nim o tym tak poważnie? np za 2 tygodnie będa jego urodziny, oczywiscie chciałabym spedzic je z nim, ale znając zycie przyjedzie rodzina a ja bede na dalszym planie. Jest to naprawde cienka granica, bo obawiam sie że on odbierze taka rozmowe tak jakbym mu zabraniała kontaktu z rodziną...

6

A może zrobić osobno urodziny dla rodziny, a osobno dla Ciebie i może przyjaciół?

Moj chlopak na samym poczatku (5 lat temu) tez tak mial. Że rodzina była najważniejsza, nawet ta dalsza (ciotki itp.). Na szczęście już dawno mu to przeszło. Teraz jak jest umowiony ze mną, to jedzie do mnie, nawet jak są w tym czasie imieniny wujka. Jego rodzina tez to rozumie i akceptuje, że to jest naturalne, że woli spotkać sie z dziewczyną.

Może z biegiem czasu, gdy związek stanie się poważniejszy, ta sytuacja się zmieni smile

7

A nie możesz razem z nim uczestniczyć w rodzinnych imprezach? To jest też dobra okazja aby go poznać od innej strony. Zresztą jeżeli myślisz o poważniejszym związku to nie unikniesz rodzinnych spotkań tym bardziej, że są dla niego tak ważne. Nie zastanawiaj się czy tak powinno być czy nie, on taki jest i nic na to nie poradzisz. Albo to zaakceptujesz albo nie.

8

jak ktoś jest zakochany to nie będzie mu głupio wyjść w połowie choćby najlepszej imprezy...

9

kamila4412 napisał/a:
Dzenaro napisał/a:

Rzeczywiscie jest w tym wiele prawdy, a jak sądzisz, gdyby taka sytuacja sie powtórzyła to pogadac z nim o tym tak poważnie? np za 2 tygodnie będa jego urodziny, oczywiscie chciałabym spedzic je z nim, ale znając zycie przyjedzie rodzina a ja bede na dalszym planie. Jest to naprawde cienka granica, bo obawiam sie że on odbierze taka rozmowe tak jakbym mu zabraniała kontaktu z rodziną...

Urodziny są obchodzone raz w roku i zarówno jego Rodzina, jak i Ty macie prawo świętować RAZEM wszyscy, jeżeli oczywiście taka jest wola Twojego chlopaka. Nie możesz go w takim dniu zagarnąć tylko dla siebie, nawet będąc w malżeństwie. Pamiętaj, że to Twój chlopak, ale i syn. Jest to nie tylko dzień pamiętny dla niego, ale również dla jego rodziców, a przede wszystkim dla jego Matki, która go wydala w tym dniu na świat. Co innego Wasze wspólne święta, rocznice itp. Myślę, że warto jednak poważnie porozmawiać z chlopakiem i przedstawić mu  Twój punkt widzenia, ale nie w klótni!, a na spokojnie. Ustalcie sobie pewne zasady, a przede wszystkim wyjaśnijcie to, co Waszym zdaniem stanowi problem. Umiejętność rozmowy w każdym związku to klucz do sukcesu, więc uczcie się tego, a na pewno Wam pomoże.

10

wiki007 napisał/a:

A nie możesz razem z nim uczestniczyć w rodzinnych imprezach? To jest też dobra okazja aby go poznać od innej strony. Zresztą jeżeli myślisz o poważniejszym związku to nie unikniesz rodzinnych spotkań tym bardziej, że są dla niego tak ważne. Nie zastanawiaj się czy tak powinno być czy nie, on taki jest i nic na to nie poradzisz. Albo to zaakceptujesz albo nie.

Ja u mojego chłopaka w trakcie trwania naszego związku byłam tylko raz, rodzice jego mnie już znają ale jeżeli ma być to poważny zwiazek chciałabym bywać jednak tam czesciej. nie wiem czym jest to spowodowane, a na siłe nie mam ochoty sie wpraszać. może dla niego to wszystko jest zbyt "swieże"? jeżeli chodzi o urodziny, to pewnie będą  dla rodziny osobno i dla mnie też osobno(innego dnia). żyje z nadzieją ze to sie zacznie zmieniać

11

kamila4412 napisał/a:

jeżeli chodzi o urodziny, to pewnie będą  dla rodziny osobno i dla mnie też osobno(innego dnia).

Wybacz, ale takiego rozwiązania będąc z kimś nawet nie bral bym przez sekundę pod uwagę !!

12

Dzenaro napisał/a:
kamila4412 napisał/a:

jeżeli chodzi o urodziny, to pewnie będą  dla rodziny osobno i dla mnie też osobno(innego dnia).

Wybacz, ale takiego rozwiązania będąc z kimś nawet nie bral bym przez sekundę pod uwagę !!

w takim razie mam wprosic się na siłę na imprezę na której będą dziadkowie, ciocie ? nie wiem czy sama bym się dziwnie w takim towarzystwie nie czula, dodam że jestem jego pierwsza dziewczyna i może jest mu ciężko to pogodzić narazie

13

kamila4412 napisał/a:
Dzenaro napisał/a:
kamila4412 napisał/a:

w takim razie mam wprosic się na siłę na imprezę na której będą dziadkowie, ciocie ? nie wiem czy sama bym się dziwnie w takim towarzystwie nie czula, dodam że jestem jego pierwsza dziewczyna i może jest mu ciężko to pogodzić narazie

Oczywiście, że na silę nie można nic robić. Moim zdaniem jest to co najmniej dziwne, że jako jego dziewczyna nie otrzymalaś zaproszenia i moim zdaniem tlumaczenie tego faktu tym, że jesteś jego pierwszą dziewczyną nie jest w żadnym stopniu jakimkolwiek usprawiedliwieniem. Przecież to jest oczywistym, że tego dnia chcialo by się mieć wokól siebie wszystkich bliskich na których komuś zależy, a to jest wlaśnie dobra okazja, a Ty co??? sroce z pod ogona wypadlaś??? Boi się czegoś???, ma powód do wstydu??? a może tak naprawdę nie akceptuje Cię jego Rodzina??? Wyjaśnij to z nim, bo to chory uklad.

14

macie racje, ale jeszcze postaram sie dać mu czasu co do tego wszystkiego.
mój chłopak obecnie "zaszył" sie na stancji i twierdzi że przez ten tydzień ma do zrobienia dużo spraw zwiazanych ze studiami a już dawno sesja sie skonczyła, ludzie powyjeżdzali do domów...
zapytałam sie czy nie znajdzie nawet godziny na spotkanie ze mna to zadzwonił i przeprosił mnie ale jednak nie, nie wiem co o tym myslec, co on tam robi? zauwazylam że my jesteśmy razem ale jednak nie do konca, czuje taki emocjonalny dystans z jego strony (to ze ma kogos innego odpada), czy ten facet nie jest gotowy na związek? czy on sie mnie boi? chciałam po prostu spedzic z nim dobrze czas. co o tym myslicie? dac mu spokoj na jakis czas a poczekac czy mnie na urodziny w ogole zaprosi

15

Może on chce trochę odpocząć, bo Ty za bardzo go naciskasz? Jeżeli tak by bylo, to szkoda, że nie potrafi tego powiedzieć wprost. Jeżeli jednak faktycznie jesteś pewna, że powody które podal nie mają pokrycia, to coś może być na rzeczy, ale to tylko przypuszczenia bez pokrycia. Czasami tak już jest w życiu, że nie bierzemy pod uwagę, lub nie dopuszczamy nawet myśli, że może być ktoś jeszcze, a dopiero po czasie wszystko wychodzi na jaw i następuje wielki szok i zdziwienie, że jednak jest to możliwe.  Po przeczytaniu Twojego ostatniego postu nasuwa mi się jedna myśl, czy czasem Twój chlopak zamiast Ciebie nie zaprosi kogoś innego, lub obawia się podczas takich imprez przy obecności większego grona osób wyplynięcia jakiejś informacji, która będzie miala wplyw na wasz związek??? To tylko przypuszczenia, więc nie bież ich do siebie, a jedynie pod rozwagę.

16

Dzenaro napisał/a:

Może on chce trochę odpocząć, bo Ty za bardzo go naciskasz? Jeżeli tak by bylo, to szkoda, że nie potrafi tego powiedzieć wprost. Jeżeli jednak faktycznie jesteś pewna, że powody które podal nie mają pokrycia, to coś może być na rzeczy, ale to tylko przypuszczenia bez pokrycia. Czasami tak już jest w życiu, że nie bierzemy pod uwagę, lub nie dopuszczamy nawet myśli, że może być ktoś jeszcze, a dopiero po czasie wszystko wychodzi na jaw i następuje wielki szok i zdziwienie, że jednak jest to możliwe.  Po przeczytaniu Twojego ostatniego postu nasuwa mi się jedna myśl, czy czasem Twój chlopak zamiast Ciebie nie zaprosi kogoś innego, lub obawia się podczas takich imprez przy obecności większego grona osób wyplynięcia jakiejś informacji, która będzie miala wplyw na wasz związek??? To tylko przypuszczenia, więc nie bież ich do siebie, a jedynie pod rozwagę.

Jeżeli chodzi o ta drugą opcje to on nie jest babiarzem, szuka dziewczyny na poważnie już, ja jestem jego pierwsza dziewczyna a nie oszukujmy sie chłopak jest dosc przystojny wiec już dawno powinien kogoś miec. Zapewnia mnie że mnie kocha ze bardzo podoba mu sie to jaka jestem, ze sie tak dobrze dogadujemy ale wlasnie sam widzisz jezeli chodzi o takie domowe imprezy jest juz mały problem,rodzice jego mnie znaja już kilka razy rozmawiali ze mna, podobno nie maja nic przeciwko ze sie spotykamy i sa z tego zadowoleni, spotykamy sie od stycznia a ja u niego w domu byłam tylko raz... Spotykamy sie raz w tygodniu, zdarza sie ze on zasypuje mnie smsami i dzwoni wiec mysle że to ja powinnam chcieć odpocząc od niego. Kiedyś powiedział mi ze gdybym dawała mu za malo swobody to by mi o tym wyraznie powiedział ale tak nie jest.
wracając do tego domu, ja kilka razy gadałam z jego bratem który jest w moim wieku, teraz wpadła mi taka myśl ze moze on sie boi że zlapiemy jakis dobry kontakt ale kurcze kiedyś i tak trzeba to wszystko przełamac.

17

kamila4412 napisał/a:

Jeżeli chodzi o ta drugą opcje to on nie jest babiarzem, szuka dziewczyny na poważnie już, ja jestem jego pierwsza dziewczyna a nie oszukujmy sie chłopak jest dosc przystojny wiec już dawno powinien kogoś miec.

Bardzo Cię przepraszam za szczerość, ale brzmi to okropnie naiwnie.

kamila4412 napisał/a:

Zapewnia mnie że mnie kocha ze bardzo podoba mu sie to jaka jestem, ze sie tak dobrze dogadujemy ale...

Skoro tak jest super, to czemu w ten sposób postępuje??? Czemu wprost się go nie zapytasz co jest tego powodem??? Być może ja jestem dziwny, ale gdy mój syn obchodzi urodziny to jesteśmy wszyscy i sądzę, że gdyby nie bylo w tym dniu między nami Jego sympatii bylo by to dla mnie co najmniej dziwne i wywolalo pewną ciekawość, bo nie tak Go wychowalem, aby "olewać" osoby na których nam zależy. Podejrzewasz, że w grę może wchodzić jego brat, ale co on może namieszać między Wami??? czy Twój chlopak ma ku temu jakiekolwiek podstawy by tak myśleć ?? jeżeli tak by bylo, to i poza takimi uroczystościami izolowal by Was, a robi to ???. Ja bym poczekal do tych urodzin, być może Twój chlopak Cię mile zaskoczy i jednak zaprosi. Jeżeli nie, to zaraz po jego urodzinach odbyl bym z nim konkretną rozmowę i zapytal wprost, co bylo powodem tego, że nie dostąpilaś "zaszczytu" uczestnictwa w jego imprezie urodzinowej.

18

Dzenaro napisał/a:
kamila4412 napisał/a:

Jeżeli chodzi o ta drugą opcje to on nie jest babiarzem, szuka dziewczyny na poważnie już, ja jestem jego pierwsza dziewczyna a nie oszukujmy sie chłopak jest dosc przystojny wiec już dawno powinien kogoś miec.

Bardzo Cię przepraszam za szczerość, ale brzmi to okropnie naiwnie.

kamila4412 napisał/a:

Zapewnia mnie że mnie kocha ze bardzo podoba mu sie to jaka jestem, ze sie tak dobrze dogadujemy ale...

Skoro tak jest super, to czemu w ten sposób postępuje??? Czemu wprost się go nie zapytasz co jest tego powodem??? Być może ja jestem dziwny, ale gdy mój syn obchodzi urodziny to jesteśmy wszyscy i sądzę, że gdyby nie bylo w tym dniu między nami Jego sympatii bylo by to dla mnie co najmniej dziwne i wywolalo pewną ciekawość, bo nie tak Go wychowalem, aby "olewać" osoby na których nam zależy. Podejrzewasz, że w grę może wchodzić jego brat, ale co on może namieszać między Wami??? czy Twój chlopak ma ku temu jakiekolwiek podstawy by tak myśleć ?? jeżeli tak by bylo, to i poza takimi uroczystościami izolowal by Was, a robi to ???. Ja bym poczekal do tych urodzin, być może Twój chlopak Cię mile zaskoczy i jednak zaprosi. Jeżeli nie, to zaraz po jego urodzinach odbyl bym z nim konkretną rozmowę i zapytal wprost, co bylo powodem tego, że nie dostąpilaś "zaszczytu" uczestnictwa w jego imprezie urodzinowej.

urodziny jego sa 13 lipca, postaram sie napisac po tym dniu jak to wszystko przebiegło. oczywiscie jezeli wcale nie robi urodzin to ok ale jesli zrobi je a mnie zaprosi innego dnia to faktycznie bedzie to naprawde dziwnie wygladało...

19

witam, postanowiłam odnowić ten wątek, otóż wyszła dość dziwna sytuacja bo moj chłopak ma urodziny w ta sobote a w niedziele jest festyn na który mieliśmy isc, natomiast co z sobotą? kiedy delikatnie pytałam jakie ma plany na urodziny to mówi że nie robi zadnych urodzin, zadnej imprezy itp nie wiem co o tym myślec, chyba nie mam byc o co zła?

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy taka hierarchia wartosci jest u każdego faceta,to normalne?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024