Jak przejść do następnej fazy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak przejść do następnej fazy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Jak przejść do następnej fazy

Witam drogie użytkowniczki i drogich użytkowników,

w ostatnim czasie poznałem przez internet wspaniałą kobietę. Mamy bardzo wiele podobieństw zarówno jeśli chodzi o zainteresowania, charakter i sposób spędzania czasu. Bardzo przyjemnie się rozmawia, czasami ja inicjuję konwersację, czasami ona, wymieniliśmy się nawet zdjęciami tak nieoficjalnie. Niestety, jest ona osobą bardzo nieśmiałą, również jestem nieśmiały, aczkolwiek przez internet jestem dość wyluzowaną osobą i nie daję po sobie poznać tej nieśmiałości.

No i główny problem - dziewczyna mieszka we Włoszech. Chciałbym rozwinąć tę znajomość, ponieważ pierwszy raz w życiu mam uczucie więzi z drugą osobą, chciałbym spotkać się z nią w realu. Dodam, że nie chodzi tu o seks ani nic z tych rzeczy, oczywiście, jakbyśmy w efekcie tego byli w związku to byłbym w siódmym niebie, ale na początek chciałbym mieć po prostu prawdziwą przyjaciółkę, osobę z którą mogę porozmawiać na niecodzienne tematy, czuć, że jest ktoś na tym świecie kto przejmuje się moim losem.

Proszę o pomoc najlepiej ludzi, którzy mieli styczność z tego rodzaju relacjami. Włochy to nie USA, dwie godziny samolotem i można się spotkać. Zastanawiam się, czy powiedzieć jej wprost, że chciałbym się z nią spotkać, a jeśli tak to po jakim czasie byłoby to stosowne? Nie chciałbym jej wystraszyć zbyt szybko proponując spotkanie, z drugiej strony nie chcę jej stracić przez zaniechanie. Na razie tylko brałem ją lekko pod włos, typu "heh smile gdybym tam był to od razu wyciągnąłbym cię na kawę", odpowiedziała "dzięki wink", ale chyba nie wyczuła moich intencji do końca...

pozdrawiam smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak przejść do następnej fazy

borowik, cóż zaprosić i zaproponować spotkanie możesz jak najbardziej smile
Poznać się w realu to przecież nic złego.

Ale zaproponuj spotkanie delikatnie, żeby się nie wystraszyła i nie pomyślała, że za dużo oczekujesz. Powiedz, że chciałbyś lecieć do Włoch, że to Twoje jakieś marzenie i masz ochotę na spontaniczny lot. Że kupisz bilet i chcesz pozwiedzać, i zapytaj czy pokaże Ci swoje miasto i że jeżeli ze chce możecie razem pojechać do Rzymu czy Florencji, gdziekolwiek. Ale zrób to tak, żeby nie zabrzmiało to zoobowiązująco dla niej.

Czysty przyjacielski wypad smile a na miejscu jak już zechce się spotkać to możesz flirtować itp a nóż coś z tego będzie. Musicie się poznać na żywo, żeby wiedzieć czy łączy was ta sama komunikacja co w necie.

3

Odp: Jak przejść do następnej fazy
Villemoo napisał/a:

borowik, cóż zaprosić i zaproponować spotkanie możesz jak najbardziej smile
Poznać się w realu to przecież nic złego.

Ale zaproponuj spotkanie delikatnie, żeby się nie wystraszyła i nie pomyślała, że za dużo oczekujesz. Powiedz, że chciałbyś lecieć do Włoch, że to Twoje jakieś marzenie i masz ochotę na spontaniczny lot. Że kupisz bilet i chcesz pozwiedzać, i zapytaj czy pokaże Ci swoje miasto i że jeżeli ze chce możecie razem pojechać do Rzymu czy Florencji, gdziekolwiek. Ale zrób to tak, żeby nie zabrzmiało to zoobowiązująco dla niej.

Czysty przyjacielski wypad smile a na miejscu jak już zechce się spotkać to możesz flirtować itp a nóż coś z tego będzie. Musicie się poznać na żywo, żeby wiedzieć czy łączy was ta sama komunikacja co w necie.

Myślałem właśnie nad tym, jak to zrobić, żeby jak najmniej ją obciążyć. Myślałem nad czymś takim, że np. jadę na tydzień do Włoch, spotykam się z nią na neutralnym gruncie (w kawiarni albo w parku). Witamy się, spędzamy ze sobą trochę czasu i w momencie jak się żegnamy to daję jej wybór - albo się spotykamy dalej, albo zapominamy o sobie w realu, ja spędzam resztę tygodnia jak normalne wczasy, co najwyżej możemy wrócić do wirtualnej znajomości (aczkolwiek czuję, że byłoby to trudne w tym momencie). Z drugiej strony nie wiem, czy przypadkiem w ten sposób sam siebie nie podkopuję dając jej jawny wybór.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Jak przejść do następnej fazy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024