Witam drogie użytkowniczki i drogich użytkowników,
w ostatnim czasie poznałem przez internet wspaniałą kobietę. Mamy bardzo wiele podobieństw zarówno jeśli chodzi o zainteresowania, charakter i sposób spędzania czasu. Bardzo przyjemnie się rozmawia, czasami ja inicjuję konwersację, czasami ona, wymieniliśmy się nawet zdjęciami tak nieoficjalnie. Niestety, jest ona osobą bardzo nieśmiałą, również jestem nieśmiały, aczkolwiek przez internet jestem dość wyluzowaną osobą i nie daję po sobie poznać tej nieśmiałości.
No i główny problem - dziewczyna mieszka we Włoszech. Chciałbym rozwinąć tę znajomość, ponieważ pierwszy raz w życiu mam uczucie więzi z drugą osobą, chciałbym spotkać się z nią w realu. Dodam, że nie chodzi tu o seks ani nic z tych rzeczy, oczywiście, jakbyśmy w efekcie tego byli w związku to byłbym w siódmym niebie, ale na początek chciałbym mieć po prostu prawdziwą przyjaciółkę, osobę z którą mogę porozmawiać na niecodzienne tematy, czuć, że jest ktoś na tym świecie kto przejmuje się moim losem.
Proszę o pomoc najlepiej ludzi, którzy mieli styczność z tego rodzaju relacjami. Włochy to nie USA, dwie godziny samolotem i można się spotkać. Zastanawiam się, czy powiedzieć jej wprost, że chciałbym się z nią spotkać, a jeśli tak to po jakim czasie byłoby to stosowne? Nie chciałbym jej wystraszyć zbyt szybko proponując spotkanie, z drugiej strony nie chcę jej stracić przez zaniechanie. Na razie tylko brałem ją lekko pod włos, typu "heh
gdybym tam był to od razu wyciągnąłbym cię na kawę", odpowiedziała "dzięki
", ale chyba nie wyczuła moich intencji do końca...
pozdrawiam ![]()