Czy to ma szansę się rozwinąć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to ma szansę się rozwinąć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez dozing_green (2013-06-18 00:29:49)

Temat: Czy to ma szansę się rozwinąć?

Hej, jestem tu nowa. Poznałam fajnego faceta. Niestety zerwią się nam kontakty na 2-3 miesiące przez mój wyjazd. Póxniej mamy się spotykać częściej niż wcześniej (przez pracę). Nie ma nikogo, ale miał kogoś dosyć długo. Spędzał z tą osobą mnóstwo czasu, ale nie wypaliło
Co myśleć o 26 letnim facecie, który robi podchody żeby wybadać moje uczucia
Pracujemy razem. Jest miły serdeczny, bardzo mi pomógł w jednej życiowej sprawie (kiedy nikt nie mgł pomóc już), obejmuje, gdy chce mu się wyrwać trzyma mnie mocno, dotyka mnie swoim ciałem niby przypadkiem nie odzywając się, nie zwracając niby na mnie uwagi. Sprzecza się ze mna, wspiera mnie jak nikt. Wymusza sytuację, żeby się odważyła w jakies przedsięwzięcie zawsze mnie wrabiając. Oczywiście zawsze mam wyjście i z niego korzystam nie opierając mu się smile.
Bardzo jest zestresowany gdy rozmawia ze mną, myli pojęcia, godziny daty, ale jednocześnie czuje chyba spokój po jakimś czasie. Ciągle się uśmiecha gdy mnie widzi. Łapie mnie by chwile pogawędzić, chcoaiż nasze rozmowy są pełne skrępowania. Sprawdza wcześniej zawsze czy chce z nim rozmawiać, bo czeka aż ja rozpoczne rozmowę. Nie jest nieśmiały. Wyłapuje każde moje słowo i bardzo długo o nich pamięta. Daje mi mnóstwo wsparcia mimo że nie jesteśmy nawet znajomymi. Dosłownie kilka razy dłużej rozmawialiśmy.
Gdy ja podchodzę by porozmawiać nie ucieka, ale widzę że nie ma ochoty, ale jest pełen życia gdy on inicjuje nasz kontakt. Zaproszenie go gdzieś więc odpada. Skoro nie chce żeby inicjowała kontaktu to tym bardziej żebym inicjowała spotkanie.
Nie muszę mówić że bardzo mnie ujął. Różni się od facetów z którymi byłam. Jestem na pewno zauroczony może jeszcze nie zakochana... nie zawsze pokazywałam mu że fajnie że rozmawiamy. Gdy sama robiłam krok widziałam jego reakcje później przy następnej rozmowie byłam chłodniejsza, próbowałam się zdystansować. Na początku też go nie zauważałam hmm

takie coś niestety trwa już dobre parę miesięcy i mam już dosyć tego.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy to ma szansę się rozwinąć?

Cóż, "badanie gruntu" jest raczej normalne, pewnie boi się zaangażować zanim będzie pewien czy tego chce.
Odnośnie niechęci co do inicjowania kontaktów przez Ciebie, to trochę dziwne. Co do spotkań, to powiedzmy że rozumiem, bo może myśleć, że to należy do faceta, "zapraszanie na randki" i tym podobne... Może po prostu podejdź i zapytaj go: "Czemu masz taką minę? Nie chcesz ze mną rozmawiać? Coś jest nie tak?"

3 Ostatnio edytowany przez dozing_green (2013-06-18 00:39:13)

Nie ma żadnej miny kiedy ja inicjuje kontakt. Jest bardziej zdystansowany niż zwykle, bardziej zestresowany, ale nadal się uśmiecha, ale jakos tak blado. Wmawiam sobie wtedy że nic nie czuje i robie się chłodniejsza kiedy on znowu podchodzi by nie robić sobie nadziei.
Z drugiej strony kiedy zainicjowałam kontakt, objął mnie. Ale wtedy po prostu na niego czekałam, a on szybiej powiedział czy porozmawiamy-czy czekam na niego czyli to tez nie do końca moja sprawka smile. Najbardziej zdystansowany jest kiedy ja podejdę i ja zacznę rozmowe, chyba uważa że jestem nachalna czy coś...
W każdym razie zbliżyliśmy się ( o ile można tak powiedzieć) od tego momentu ale nadal nic.

4

dozing_green napisał/a:

Nie ma żadnej miny kiedy ja inicjuje kontakt. Jest bardziej zdystansowany niż zwykle, bardziej zestresowany,

A może gdy on inicjuje kontakt w pewnym sensie ma go niejako pod kontrolą dzięki czemu jest pewniejszy, a gdy kontakt wyplywa z Twojej inicjatywy popada w poploch i nie chcąc nic sknocić dystansuje się. Z tego może się coś dobrego wytworzyć, ale potrzebny będzie czas.

5

Mysle ze on chce abys to ty zrobila pierwszy krok, pewnie ma jakies problemy i zle wspomnienia z przeszlosci dlatego jest taki zdystansowany. Zrob cos, mnie keidys kobieta ktora nie powiem mi sie bardzo podobala i podoba do dzisiaj, w pracy w biurze zaszla i pocalowala, z nienacka po czym odeszla. Bylem w szoku nie spodziewalem sie ze stac ja na takie cos. Moze zrob to samo podejdz nic nie mow pocaluj i odejdz. Dodam ze miedzy nami nic nie bylo nigdy a dzis jestesmy tylko znajomymi. Wiec co ci szkodzi, nic nie tracisz tylko zyskac mozesz.

6

dozing_green napisał/a:

Gdy ja podchodzę by porozmawiać nie ucieka, ale widzę że nie ma ochoty, ale jest pełen życia gdy on inicjuje nasz kontakt. Zaproszenie go gdzieś więc odpada. Skoro nie chce żeby inicjowała kontaktu to tym bardziej żebym inicjowała spotkanie.

Typowe kobiece analizowanie i dopowiadanie. Nie chcesz inicjować spotkania, bo "widzisz, że nie ma ochoty z Tobą rozmawiać".
No to źle widzisz, zaproś go albo czekaj nie wiadomo ile aż stracisz okazję wink

Może być tak, że po prostu w pracy nie może sobie pozwolić na pogaduszki i tyle. Albo milion innych rzeczy, po prostu nie dopowiadaj sobie czegoś jak nie wiesz.

7 Ostatnio edytowany przez dozing_green (2013-06-18 22:36:10)

Nawet gdyby tak było.. to na moje maile też nie odpisywał. Dopiero sam potem mnie zaczepiał i wtedy "odpowiadał"
Na prawdę jest wtedy jakiś inny peszy się mówi mniej, cofa się, jeszcze bardziej wszystko mu upada.

teraz i tak juz wyjechałam. na maila nie odpisze, a dzwonić nie będę bo nigdy nie dzwoniłam do niego, ani on do mnie. nie wie nawet że mam jego nr. to robić cos czy dać czas? skoro gdy ja działam jest niepewny może sie wystraszyć i uciec

po prostu głupieje. boje sie ze go strace...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy to ma szansę się rozwinąć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024