Gdzie można zgłosić agresywne zachowanie faceta? Dzisiaj rzucił mnie na podłogę. Jestem po operacji, strasznie mnie to zabolało.
Na policję.
A jak reaguje policja na takie zgłoszenia?
Witaj Dorelzo,
znajdz w googlach NIEBIESKA LINIA - Ogolnopolskie Pogotowie dla Ofiar Przemocy.
Albo zadzwon na policje.
Mieszkacie razem? Jezeli tak, to Twoje zycie jest zagrozone, koniecznie zglos to gdzies, zanim nie bedzie za pozno!!!
A na przyszlosc, odejdz od niego, nim nie dojdzie do jakies tragedii.
Przestan pelnic role treningowego worka.
Powodzenia
Nie mieszkamy razem.
Co trzyma Cie przy takim sadyscie?
Najlepiej w ogóle nie wpuszczać go do mieszkania. Jeśli nie jest zameldowany, nie mieszkacie razem nie masz żadnego prawa go wpuścić.
Drugie wyjście do niebieska linia, możesz zadzwonić lub napisać do nich maila z opisem sytuacji, Oni powiadomią odpowiednie organy, które mogłyby Ci pomóc doraźnie.
Kolejne to zgłoszenie faktu na policję. Założenie niebieskiej karty i obowiązkowa obdukcja lekarska. Obdukcja będzie dowodem na przemoc, której się dopuszcza. Poprzez policję, dowody na stosowanie wobec Ciebie przemocy fizycznej, czy psychicznej- na którą też najlepiej byś miała dowody ( nagrania, świadków) dojdzie do sprawy karnej.
Jeśli chciałabyś porozmawiać z kimś kompetentnym na temat przemocy, uzyskać pomoc psychologiczną radziłabym się udać np. do Ośrodka Interwencji Kryzysowej.
Unikaj styczności z nim SAM na SAM, jeśli już ma dojść do jakiegoś spotkania, niech zawsze będzie ono wśród ludzi, najlepiej w biały dzień, w miejscu publicznym, to powinno pohamować jego "bokserskie" skłonności.
Osobiście dla względów bezpieczeństwa nosiłabym przy sobie gaz pieprzowy, albo kupiła psa :-) Ja do tego wszystkiego zapisałam się na kurs samoobrony dla kobiet i karate ![]()
Głowa do góry! Nie daj się absolutnie, nikt nie ma prawa Cię bić, rzucać i w żaden inny sposób poniżać.