Powrót do byłego - czy dobrze zrobiłam pytając ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Powrót do byłego - czy dobrze zrobiłam pytając ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Powrót do byłego - czy dobrze zrobiłam pytając ?

Mam 22 lata , w maturalnej klasie chodziłam z pewnym chłopakiem z równoległej klasy przez około pół roku. Tylko co przed pójściem na studia on powiedział że mu przeszło, ze mnie już nie kocha i odszedł. Przez rok sie do siebie nie odzywaliśmy ale potem zmów zaczeliśmy gadać , spotykać się jako przyjaciele i tak było przez 2 lata. Ale ja pomimo że spotykałam sie z innymi chłopakami dalej coś do niego czułam. Wczoraj sie spotkaliśmy jak to zwykle i go spytałam czy damy sobie szansę ? Czy spróbujemy jeszcze raz być razem ? Na to on był w kompletnym szoku i że go niby tak zaskoczyłam bo on myślał że go tylko lubię. Powiedział że on teraz nie jest gotowy na bycie w związku i chce być sam . Po mnie był z kilkoma innymi dziewczynami i wszystkie związki rozpadły się z jego winy. Twierdzi że jest egoistą i nie nadaje sie do życia we 2 . Jednocześnie mówi że nie chce mnie zranić i gdy zrobiłam kwaśną mine od razu panikował żebym sie uśmiechnęła i broń boże przez niego nie smuciła. Na początku stwierdził żeby dać temu spokój od razu ale ja go zaczęłam mamić czy ma pewność , czy nie będzie żałował , że jak nie spróbujemy to sie nie dowiemy i bedzie to sie za nami ciągnąć. No i zawahał sie , spytał czy musi mi na to pytanie odpowiedzieć dziś , powiedzialam oczywiscie że nie ! i zapewniłam go że go do niczego nie zmuszam , nie przypieram do muru i ze to jego decyzja i żeby miał świadomosc że ja nie chce go zmieniac i go w całości akceptuje. Na to on że za 10 dni się spotkamy i wtedy mi powie co i jak. Jednak dodał że nie jest to kwestia przemyślenia. Nie wiem więc czego ? Ale juz nie bylo kiedy spytać. Bo ciągle tylko gadał że jest w szoku. Komunikat jego ciała był sprzeczny bo mówiąc mi to wszystko uśmiechał się od ucha do ucha jakby sie cieszył z tego co usłyszał !
Co mam o tym myśleć ?
Jasne poczekam te 10 dni ale na co mam sie nastawiać ? Na to że jednak nie będziemy razem ?
Teraz sama nie wiem czy dobrze zrobiłam pytając ? A jeśli on nie odezwie się do mnie już nigdy i na zawsze go stracę nawet jako przyjaciela ? Chociaż niby powiedział mi że docenia moją szczerość i też będzie szczery i uzgodniliśmy że jeśli jednak powie NIE to i tak bedziemy sie kumplować jakby nic sie nie zmieniło. Ale może to tylko takie obiecanki ?
Co sądzicie o jego zachowaniu ??? Czego mam się spodziewać po tym co powiedział ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Powrót do byłego - czy dobrze zrobiłam pytając ?

Jakby chłopak chciał z Tb byc to by nie musiał sie te 10 dni zastanawiac tylko by Ci od razu powiedział , fakt ze był w szoku jak sie go o to zapytałas tez swiadczy o tym ze chce byc twoim kolega , kochankiem ale nie chłopakiem i to jest pewne .. jak jest uczciwy to sie odezwie i powie co i jak a mogłas faktycznie go zniechecic i jak sie nie odezwie to nie ma sie co przejmowac . A TY bd wiedziała na czym stoisz...

3

Ja też uważam ,że może po prostu to odwleka... Bo gdyby chciał tego co Ty to nie potrzebowałby czasu i nie zszokowałoby go tak to wszystko......

4

Jesli ktoś zna swoje uczucia to po prostu je zna. Nie zmienią sie w ciągu 10dni. Z resztą co to za różnica 10, 5 czy 2 dni... moim zdaniem sprytnie Cię zbył. Nawet jeśli się zgodzi to moim zdaniem to może byc troche wymuszone, bo... gdyby był pewny to odpowiedział by Ci odrazu, albo zaraz na drugi dzień czy zaraz w najblizszym czasie. Szok tu niczego nie tłumaczy.

5

Może przyjaciel autorki musi zakończyć jakiś temat zanim zaangażuje się w nowy-stary... ;-]

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Powrót do byłego - czy dobrze zrobiłam pytając ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024