Miłość na 'odległość' czy warto? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Miłość na 'odległość' czy warto?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Miłość na 'odległość' czy warto?

Cześć wink wiem, że jest dużo wątków o takim temacie, jednak każdy przypadek jest inny.
Poznaliśmy się z Kamilem przez internet, kilka lat temu, po pewnym czasie zaczęłam się spotkać z moim ex, z ktorym byłam ponad rok, więc dlatego nie miałam okazji spotkać się z Kamilem.  Od jakies 3 miesięcy znowu rozmawiamy, codziennie po kilkanaście godzin. Wszystko mogłoby się potoczy w wiadomym kierunku, bo naprawdę świetnie się dogadujemy, jednak.. dzieli nas w sumie mała odległość, bo tylko 35km, ale z jego miejscowości do mojej są to aż 3 przesiadki autobusowe.. ponieważ nie ma samochodu, którym w lekko 30 min mógłby do mnie dojechać, do tego pracuję więc tym bardziej mało czasu. Spotkaliśmy się w końcu kilka razy i było idealnie, idealnie do siebie pasujemy, tylko on sam stwierdził, że boi się tej odleglości.. że on postara się to ogarnąć, bo chcialby spędzać ze mną każdą chwilę, ale te 3 przesiadki go przerażają, bo i on i ja mieszkamy w małych wsiach, w których autobusy nie aż tak często kursują. Stąd moje pytanie czy warto angażować się w coś więcej ? Dodam, że on ma 21 lat, ja 19ście

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość na 'odległość' czy warto?

35 km to jest nic, jesli wam na sobie zalezy to nie ma sie nad czym zastanawiać smile

3

a nie mozecie razem dojerzdzac np jednym autobusem do wiekszej miejscowosci??
tam byscie sie spotykali a z czasem moze on aut kupi i bedzie latwiej
ja tyle do pracy dojezdzam ale tak jak mowisz, odleglosc jest nieduza gdy ma sie auto

4

Haha 35 km to mało wink co to jest 3 przesiadki?

5

Zależy ile tego czasu w przesiadkach, bo jak, powiedzmy, po godzinie na każdą, to rzeczywiście nieciekawie. Ja bym jednak stawiała na jakieś spotkanie się w połowie drogi, w miejscu, do którego obydwoje możecie dojechać bezpośrednim autobusem. Sama planuję takie spotkanie, tyle że u mnie to nie kwestia przesiadek, tylko 600km odległości ;p.

6

Taka odległość to nie odległość smile Mnie z moim facetem przez kilka miesięcy dzieliło 1000 km. smile

7

A mnie z moim od ponad 5 lat ok 500km...

35 km.... marzenie... nawet z 3 przesiadkami smile

8

To naprawde nie jest jakas starsznei duża odległość. Moja siostra poznala przez portal randkowy mydwoje mężczyznę z Niemiec wink I tu dopiero można mówić o naprawde dużej odleglości. Ale jeśli jest miłoś to te kilometry nie robią różnicy.

9

dokladnie, to zadna odleglosc. I faktycznie zrobcie tak, żeby spotykac sie w polowie drogi, a jak bedziecie chciec pobyc w zaciszu wlasnego domu to raz mozecie sie umowic u niego, a raz u ciebie. Dla chcacego niz trudnego. Moj kolega mial dlugi czas dziewczyne z nad morza, a my mieszkamy na poludniu i jezdzil do niej co jakis czas na pare dni. I moze nam powiedz ile trwa Twoja podroz razem z tymi przesiadkami?

10

jezeli mam byc szczera , jest wiele ogloszen , w ktorych Panowie , badz Panie chetnie oglaszaja swoja gotowosc do zwiazku .
jednak ja nie dalabym rady .. kto wie, kto moze byc po drugiej stronie ? to styl zycia dla odwaznych smile

11

35 km to nie dużo, mnie z moim chłopakiem dzieli 550 km, poznaliśmy się w sieci 3 lata temu i dajemy radę, Wy też dacie, jeśli Wam na sobie zależy smile

12

He he
ja poznałem kobietę na portalu randkowym, po miesiącu zaczelismy się spotykać, przezyty mały kryzys ale jest ok daliśmy radę razem dlaczego bo w nas jest dorosła miłość a nie kazdy rozumie co znaczy słowo miłość. Spotykamy się co weekend a mam do niej 130 km jeżdżę autobusem to jest nic więc co ty piszesz 30 km na piechotę biegiem bym leciał.Bardzo tęsknię za nią ale ta tęsknota jest taka piękna, cudowna jeśli się kochacie tak naprawdę dacie radę bo dla prawdziwej miłości warto żyć trzymam kciuki pozdrawiam

13

Ja przez niemal 5 lat miałem dziewczynę, a na końcu narzeczoną przy odległości ponad 600km (Gdańsk <> Zabrze). Skończyło się fiaskiem, ale to osobna sprawa.
Generalnie myślę, że odległość nie ma znaczenia dla miłości.
Na pewno jest ciężko, czasem nawet bardzo. Ale mimo, że czasem chorobliwie brakowało mi bliskości takiej fizycznej to nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby z tego powodu zrywać te znajomość.
Na pewno warto walczyć o taką miłość, ale trzeba dobrze poznać drugą osobę, być pewnym kto znajduje się po drugiej stronie.
Ja poznałem swoją byłą jak miała 14 lat, a ja 15... 1.5 roku byliśmy razem przez sieć, potem w wieku 17 lat spotkaliśmy się na żywo w "obstawie" rodziców... potem poszło w miarę, widywania się parę razy w roku, aż podjęliśmy decyzję o zaręczynach.
Bez wątpienia styl życia dla nielicznych, nie każdy znosi dobrze rozłąki i przede wszystkim nie każdy ma w sobie tyle wierności dla drugiej osoby, żeby w sytuacjach kryzysowych, gdy już strasznie brakuje tej bliskości fizycznej nie dać się pokusie.

A odnośnie posta autorki wątku... 35km to żadna odległość, taką odległość to można nawet rowerem pokonać, żadna odległość. 35km... kurcze, przy moich nieraz 14-godzinnych podróżach... te 35 brzmi jak dowcip xD Nie no osobiście uważam, że tak do max 100km to nie jest tragedia. Powyżej zaczynają się schodki... ale do 100km to właściwie żadna odległość... jeśli mowa o miłości, a nie zauroczeniu.

14

Strach to ciemna strony Mocy. Strach wiedzie do gniewu, gniew do nienawiści, nienawiść prowadzi do cierpienia. - Mistrz Yoda

Święta prawda, szacun dla ciebie wielki bo zlość i nienawiść działa w obie strony a dla prawdziwej miłości nie ma rzeczy nie możliwych pozdrawiam

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Miłość na 'odległość' czy warto?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024