25 lat,czy dla mnie nie za wcześnie na ślub? Watpliwosci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 25 lat,czy dla mnie nie za wcześnie na ślub? Watpliwosci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: 25 lat,czy dla mnie nie za wcześnie na ślub? Watpliwosci

Witam,mam 25 lat,w wakację wychodzę za maż,On ma 26 lat.
Poznanie go odmieniło moje życie,wyrwało z toksycznego związku,mamy dużo wspólnych zainteresowań,dużo nas łączy. Z seksem jest raz lepiej raz gorzej(nie tak jak na poczatku-wiadomo),ale nad tym możemy popracować. Sęk w tym że odkąd jesteśmy razem to już ponad 3 lata,to nie widziałm świata poza nim,a odkąd na początku tego roku wyznaczyliśmy w USC datę ślubu,coś pękło.
Gdy wyjechał na dwa tyg w ogóle nie tęskniłam,jak wrócił zaczeliśmy się cześciej kłócić,czego w czesniej w ogóle nie bylo,raczej to ja zaczynałam,bo On jest bardzo spokojny. Druga rzecz to to,że teraz ktoś mi się spodobał i przykro mi stwierdzić,ale chciałabym go bliżej poznać. Nie jest prawda,że chce go zdradzić i na tą znajomość raczej sobie nie pozwole,ale zastanawiam się czy ślub bedzie dobrym krokiem,czy moje zachowanie(kłótnie,watpliwości,zainteresowanie innym) mają związek z tym że uczucie osłabło i czy będzie słabło,czy to tylko stres przed małżeństwem? co sądzicie? Proszę,o rady bo nie mam kogo się poradzić....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: 25 lat,czy dla mnie nie za wcześnie na ślub? Watpliwosci

Jeżeli masz wątpliwości, to coś jest nie tak.
Nie bierz ślubu, dopóki nie będziesz miała stuprocentowej pewności, ze tego własnie chcesz.

3

tak,lepsze to niż rozwód. Muszę o tym pomyślelc...

4

Jeśli myślisz o tym, aby poznawać kogoś innego, jeśli są kłótnie, jeśli nie tęsknisz..... nie bierz ślubu.

5

Śluby przed 30 rokiem życia powinny być zakazane z mocy ustawy. Ja bym to nawet zapisał w Konstytucji, żeby trudniej było znaleźć większość w parlamencie do zmiany tego prawa.

6

wont napisał/a:

Śluby przed 30 rokiem życia powinny być zakazane z mocy ustawy. Ja bym to nawet zapisał w Konstytucji, żeby trudniej było znaleźć większość w parlamencie do zmiany tego prawa.

bez przesady,jeden będzie się nadawał do ślubu mając 20 parę lat,a drugi przed 40 bedzie miał wątpliwości

7

Lena, to był oczywiście żart. Wina za nieporozumienie leży wyłącznie po mojej stronie, bo założyłem, że mogę liczyć na czytelnika i nie wstawiłem emotikona na końcu komentarza.

8

Wiek nie ma znaczenia. 18 lat, rozumiem, ale 25? Nie jest za wcześnie. Czytając Twój post, stwierdziałam, że masz 'cold feet' przed ślubem - to skutek świadomości wielkości zmiany i powagi decyzji. Wiele par to przerabia. smile Ale ta druga znajomość jest trochę zatanawiająca. Piszesz, że nie chcesz zdradzić narzeczonego, ale chcesz bliżej poznać drugiego mężczyznę. To jest najbardziej niepokojące. Decyzję podejmij sama, nikt z forum tak naprawdę nie wie, co siedzi w Twojej głowie, więc nie sugeruj się za bardzo podpowiedziami. Nie zwlekaj z decyzją, bo coraz trudniej będzie Ci ją podjąc wraz ze zbliżającym się ślubem. Trzymaj się. smile

9

Dziękuje wam za odpowiedzi. Wiem ,że sama muszę podjąć decyzje. To wspaniały człowiek i napewno będzie idealnym mężem,ale przeraża mnie to,że się kimś zainteresowałam. Boję się że go skrzywdzę. A z drugiej strony wierzę w monogamię i jak już z nim będę to tylko z nim.... tak chcaiłabym,
A ten drugi to kolega z liceum ,którego spotkałam  po latach,wtedy mało ze sobą rozmawialiśmy bo był bardzo cichy.Ale gdy go zobaczyłam( zaczepił mnie w galerii handlowj) to ,aż kolana mi  zmiękły i długo nie mogłam potem dojść do siebie,wyglądał jak młody Bóg i od tej pory każdego dnia o Nim myśle...... to nie fair wobec narzeczonego,który był zawsze tym z którym chciałam być,może faktycznie tylko panikuję....

10

Józefinko, jeśli kochasz swojego narzeczonego, jeśli jesteś pewna że to właśnie z nim chcesz być, dogadujecie się, macie wiele wspólnego ze sobą, to pewnie te Twoje obawy sa jedynie "paniką przedmałżeńską" wink Wraz z datą ustaloną w urzędzie, dotarło do Ciebie, że już jesteś "stracona dla świata" (męskiego) big_smile Usiądź na spokojnie, przemyśl sprawę raz jeszcze i podejmij decyzję. Jeśli decyzja będzie brzmiała "chce tego ślubu, kocham narzeczonego, chce z nim spędzić resztę życia", to zrezygnuj z bliższego poznawania tego "młodego boga z galerii handlowej". Nie warto dodawać sobie dodatkowych problemów.

11

Taka myśl o innym i miękkie kolana, zawsze mogą się pokazać, nawet po ślubie. U mnie w ciągu 15 lat małżeństwa taka myśl o innym pojawiła się kilka razy i..... zdechła wink .
Tak na zasadzie, właśnie zobaczenia kolegi z lat szkolnych, który z chudzielca przeobraził się w niezłe ciacho, lub sympatycznego klienta z uśmiechem, który powala na kolana, czy kolegi który nie jest ósmym cudem świata, ale pogadać to z nim można o wszystkim i poczucie humoru ma dokładnie takie jak ja.....
Tylko te myśli ja zawsze traktowałam jak pasożyty, a niekarmione pasożyty zdychają....

Z drugiej strony pamiętaj, nic na siłę, jeżeli dłużej będziesz miała wątpliwości, odłóż na razie ślub.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » 25 lat,czy dla mnie nie za wcześnie na ślub? Watpliwosci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024