Szukam pracy w okolicy Londynu, mam problem z językiem angielskim - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Szukam pracy w okolicy Londynu, mam problem z językiem angielskim

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Szukam pracy w okolicy Londynu, mam problem z językiem angielskim

Mam niezły problem z angielskim i znalezieniem pracy macie może jakis dobry pomysł na nauke jezyka angielskiego i przy okazji jakaś pracę ? Mam 18 lat i chciałabym w końcu nauczyć się rozmawiać w jezyku angielskim bo mam niezłe zaległości :/błagam pomóżcie.  Między innymi chciałabym przy okazji, żeby to było niedaleko Londynu albo w centrum nie wiem . hmm

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szukam pracy w okolicy Londynu, mam problem z językiem angielskim

Kiedy przyjechałam do Anglii mój angielski nie był imponujący, wystarczyło 7 miesięcy, zebym czyła się swobodnie w rozmowach z anglikami. Jak się nauczyłam? Własnie w pracy. Kiedy pracujesz z anglikami automatycznie chłoniesz ich język (a przynajmiej powinnas wink )
Co do znalezienia pracy, tu Ci nie pomogę. Idz do agencji, bo teraz to najszybszy sposob znalezienia tutaj pracy, tym bardziej, ze nie znasz jezyka. Praca poprzez agencje jest najczesciej pracą fizyczna, na magazynie, ale bez języka i tak raczej nie mogłabys liczyc na nic innego.

3

nio to nie chodzi o to że masz problem z angielskim tylko na lekcjach się nie uważało....masz 18 lat wiec jestes w trakcie lub po maturze... a angielski na pewno był w planie lekcji...

4

tosia22 napisał/a:

nio to nie chodzi o to że masz problem z angielskim tylko na lekcjach się nie uważało....masz 18 lat wiec jestes w trakcie lub po maturze... a angielski na pewno był w planie lekcji...

Masz sporo racji, jednak poziom j.angielskiego w szkołach pozostawia wiele do życzenia. Na samych lekcjach niewiele można się nauczyć. Gdybym sama nie przysiadła, nie chodziła na kursy, nie nawiązywała znajomości przez internet czy po prostu zwyczajnie nie ryła, angielskiego bym nie znała.

Autorko, wyjdź z domu i zacznij słuchać, rozmawiać, czytać gazety bo biadoląc nie nauczysz się języka. Tak jak jedna z poprzedniczek już napisała - idź do agencji, to coś znajdziesz. Chociaż i tak może to być problematyczne. Ja aktualnie jestem w Holandii i pracy, poza tą, co mam, znaleźć nie mogę, bo słowa po niderlandzku nie powiem. Takie są realia.

5

Siemka jestem Kacper mam 15 lat jeśli chcesz to mogę cie nauczyć Angielskiego mieszkam w Dartford nie daleko centrum Londynu jeśli chcesz to napisz popiszemy i pogadamy spotkamy sie i cie nauczę wink

6

Pamiętam wywiad z jakąś Polka pracująca w Anglii ponad dwa lata.
- Czego by pani sobie życzyła?
- Jakiejś szkoły, żeby poznać choć podstawy angielskiego.

Po tej odpowiedzi spadłem z krzesła big_smile.

7

A moze wyguglac "angielski, lekcje, darmowe" - zeby bylo dla osob polskojezycznych?

8

igla16 napisał/a:
tosia22 napisał/a:

Masz sporo racji, jednak poziom j.angielskiego w szkołach pozostawia wiele do życzenia. Na samych lekcjach niewiele można się nauczyć. Gdybym sama nie przysiadła, nie chodziła na kursy, nie nawiązywała znajomości przez internet czy po prostu zwyczajnie nie ryła, angielskiego bym nie znała.

Autorko, wyjdź z domu i zacznij słuchać, rozmawiać, czytać gazety bo biadoląc nie nauczysz się języka. Tak jak jedna z poprzedniczek już napisała - idź do agencji, to coś znajdziesz. Chociaż i tak może to być problematyczne. Ja aktualnie jestem w Holandii i pracy, poza tą, co mam, znaleźć nie mogę, bo słowa po niderlandzku nie powiem. Takie są realia.

Igla ma racje, tylko na studiach wymusilam na wykladowcy by podniesc poprzeczke ale to tez bylo z wielkimi bolami bo... jedna w grupie studentka byla tlumaczka wink i 'martwila sie' czy inni z grupy nadaza.
U mnie bylo nastepujaco: 12 lat nauki w szkole (w tym 2 l. prywatnie z native speakerem), potem pojscie na zywiol i rok po licencjacie wyjazd do Ie i tam...prawdziwa przyjemnosc, szczegolnie jesli umiesz sie dogadac mowa potoczna (slang) jak i zartowanie sobie, uprawanie sportu z tubylcami, normalne zycie tylko uzywanie zamiast polskiego angielski.

Czy ktos ma podobnie do mnie z ta przyjemnoscia w uzywaniu jezyka ang.
Wiem,ze to przereklamowany jezyk bo najczesciej uzywany ale mi sprawia to nadal frajde po 12 latach i pewnie dlugo bedzie.

9 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-06-20 22:17:50)

Ej, dopiero co pisałam w innym temacie, że polska piekarnia w londynie szuka ludzi... mają ogłoszenie po polsku, więc może akurat, w końcu jak się piecze to nie trzeba gadać z klientami...spam
warto spróbować wink

10

Najlepszy sposób na nauke języka? SŁÓWKA! JAK najwięcej słówek smile zasób słownictwa jak będzie duży to i budowanie zdań i komunikacja szybko przyjdzie.

I może delikatne podstawy i alfabet jest użyteczny jak się mieszka w UK smile żeby literowac swoje imie i nazwisko big_smile

Cała reszta przyjdzie sama. Po słówkach zawsze dogadasz się z kimś.

Poza tym jak już bedziesz na miejscu polecam kurs ESOL (English for Speakers of Other Languages).
Prawie zawsze darmowy i ZAWSZE skuteczny! Nauka czytania, pisania i mówienia specjalnie dla obcokrajowców prowadzona przez anglików. Są grupy nauki od ZERA, ja się na takim kursie uczyłam ale mialam ponad 40h tygodniowo (mialam 16 lat) i w rok nauczyłam się tak, że mogłam iść potem do szkoły na równi z anglikami. Pisanie esejów i innych prac nie było już problemem, nauczyłam się języka naprawdę bardzo dobrze. A chciałam zaznaczyć, że zanim przystąpiłam do kursu ESOL, nie umiałam nic po angielsku (no może sie przedstawić).

I na tym kursie kładli na początku nacisk na słownictwo, potem wprowadzali gramatykę, budowanie zdań i czasy (zmora w tym języku) ale program jest tak zrobiony, że jak ktoś CHCE i się przyłoży nauczy się języka super smile

11

A i jeśli chodzi o pracę, odradzam Londyn. Najgorsze miejsce i najwięksi oszuści smile

Wybrałabym na waszym miejscu miasto duże ale nie Londyn.
Polecam Birmingham, Manchester i Nottingham. TU zawsze się coś znajdzie dla chcącego i rzadko kiedy trafia się na oszustów i prace na czarno. A i utrzymanie duuuużo tańsze.

Londyn to miasto dobre do odwiedzania, prace nawet jak łatwo znaleść to albo agencje albo polacy i każą iść na self-employment (samozatrudnienie) albo na czarno!
Poza tym życie, mieszkanie przede wszystkim jest drogie a jeżeli już trafi się znośnia cena to pewnie na dzielnicy po której strach chodzić w dzień :

Późno się budzicie, najlepsze miejsca już pozajmowane big_smile

12

Bez znajomości obcego języka, nie ma co się wybierać do innego kraju, nawet jeśli tylko w poszukiwaniu jakiejkolwiek pracy,na zmywak, do opieki, czy sprzątania.  Szybko nauczyć się nie da,skoro do 18-roku życia tego się nie zrobiło, najlepiej udać się na kurs,nauczyć się i dopiero wówczas myśleć o wyjeździe. Niestety,to bolesna, ale prawda. smile

13

Cześć Wam! Co do języka najlepiej się nauczysz języka kiedy przebywasz wśród ludzi którzy gadają po angielsku , wtedy jesteś zmuszona dowiedzieć się co oni mówią a jak coś pytają to im na pytanie odpowiedzieć nie bójcie się ,że źle odpowiecie bo oni to zauważą ,że próbujecie coś tam wygęgać i Wam wychodzi smile Obecnie mieszkam w IRlandii już od 5 miesięcy przyleciałam tutaj do mojego chłopaka no i również do pracy .. Co się okazuje straszny kryzys tutaj jest poroznosiłam mnóstwo CV ,ogłoszeń i zero telefonów ;/ Jestem w szoku ;( Siedze w domu i juz mnie powoli nosi nie wiem co mam robić hmm Czekam tylko na mojego faceta kiedy przyjdzie z pracy zeby chociaż pogadać .

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » EMIGRACJA I ŻYCIE ZA GRANICĄ » Szukam pracy w okolicy Londynu, mam problem z językiem angielskim

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024