Urządzanie- kobieta zmienną jest? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Urządzanie- kobieta zmienną jest?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Urządzanie- kobieta zmienną jest?

Od pewnego czasu ( jakieś 4 lata) bywam na forum wnętrzarskim.
Skrupulatnie wklejam tam moje wypociny, ale powiem szczerze, że od pewnego czasu męczą mnie niektóre wypowiedzi.
Wiadomo każdy lubuje się w innym stylu, ja mam z tym kłopot.
Najlepiej byłoby, żebym miała adekwatną ilość mieszkań do moich upodobań smile
Niestety w 60m2 mam kompletny misz- masz i zastanawiam się czy z wiekiem mi to minie?
Jasne, jestem w trochę innej sytuacji bo przeciętny 21 latek mieszka na stancji lub z rodzicami, a urządzanie mu w głowie dopiero po kupnie własnego M.
Jak to jest u was? cały czas trzymacie się jednego stylu? jest wam to obojętne? czy z wiekiem zmieniają się upodobania?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Urządzanie- kobieta zmienną jest?

Ja dysponuję 29 m2. Pomysłów mam mnóstwo, ale wiem, że zrealizowanie ich wszystkich na tak niewielkiej powierzchni skończyłoby się totalna katastrofą - w pierwszej kolejności budowlaną, w drugiej finansową big_smile Jak remontowaliśmy naszą klitkę, bez zastanowienia poprzestawiałabym ściany, byleby było po mojemu. Mąż sukcesywnie wylewał ma nagłowę kubeł zimnej wody, bo dla mnie nie stanowiło żadnego problemu wyrąbanie ściany nośnej(tak to się chyba nazywa) czy przestawienie komina big_smile

Raczej gustuję w nowoczesnych rozwiązaniach, prostych geometrycznych bryłach, jednolitych, zgaszonych kolorach, minimalizm pełną gębą, ale z kolei jak widzę dodatki w stylu prowansalskim, dequpage, bibeloty, osłonki, wiklinowe koszyki to oczka aż mi się świecą big_smile W mieszkaniu jestem konsekwentna i wiernie przestrzegam zasady mniej znaczy lepiej. Stawiam na funkcjonalność, często przygłuszając potrzebę babskiego zagracenia przestrzeni big_smile

Czy gusta się zmieniają? Myślę, że po części tak, często nasze upodobania weryfikowane są przez życie i funkcjonalność niektórych rozwiązań. Nasz pierwszy remont mieliśmy dwa tygodnie po zakończonym generalnym remoncie, bo okazało się, że zasięg rozpryskiwanego tłuszczu jest znacznie większy niż myśleliśmy. Upragniona szyba za kuchenką musiałaby zajmować pół mieszkania, bo smażenie kotleta przez lubego zakończyło się zabryzganiem ściany w "części jadalnej" i wiedzieliśmy, że trzeba coś zmienić wink Została zamieniona na zmywalny tynk strukturalny, który defacto stosuje się do elewacji zewnętrznej i jestem bardzo zadowolona, bo nic nie widać i niewiele nas to kosztowało (taniej niż płytki czy kamień).

Urządzanie większego metrażu dopiero przede mną, na dobrą sprawę mam jakieś 5 lat do analiz i przemyśleń (dom dopiero powstaje).
Czy będzie się różnił od mieszkania? Nieznacznie, rozsądek i tak weźmie górę big_smile

3

Oczywiście że z wiekiem zmieniają się upodobania.Z biegiem lat cenimy funkcjonalność i np.łatwość sprzątania. Kiedyś lubiłam nowoczesne,chłodne wnętrza,teraz podobają mi się ciepłe kolory i przytulne wnętrza

4

Bubuś napisał/a:

Raczej gustuję w nowoczesnych rozwiązaniach, prostych geometrycznych bryłach, jednolitych, zgaszonych kolorach, minimalizm pełną gębą, ale z kolei jak widzę dodatki w stylu prowansalskim, dequpage, bibeloty, osłonki, wiklinowe koszyki to oczka aż mi się świecą big_smile W mieszkaniu jestem konsekwentna i wiernie przestrzegam zasady mniej znaczy lepiej. Stawiam na funkcjonalność, często przygłuszając potrzebę babskiego zagracenia przestrzeni big_smile

Mam to samo, najgorsze jest to, że jeden styl ma się nijak do drugiego i z czegoś trzeba by zrezygnować.
No i tu pojawiają się dylematy.
Musiałabym mieć  dwa mieszkania, albo dom podzielony na pół, żeby móc się wyżyć tongue

5

Samodyscyplina przede wszystkim wink
Żal mi czasem, że  nie mogę sobie pozwolić na to, czy na tamto, no ale przecież nie mogę mieć wszystkiego wink
Jakby nie patrzeć do duperele sporo kosztują, a później ciężko dla nich znaleźć miejsce. ;(

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Urządzanie- kobieta zmienną jest?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024