czym jest miłość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czym jest miłość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: czym jest miłość?

"Miłość to nie pluszowy miś,
ani kwiaty...
To też nie diabeł rogaty;
Ani miłość gdy jedno płacze a drugie po nim skacze!

Miłość to żaden film w żadnym kinie,
ani róże...
Ani całusy małe, duże...
Ale MIŁOŚĆ kiedy jedno spada w dół drugie ciągnie je ku górze..."

Oto definicja miłość do której ja się przyłączam. Jednocześnie jestem ciekawa jaka jest wasza definicja miłości:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czym jest miłość?

"Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość." (Paulo Coelho)

3

Dla mnie miłość to gdy jest się razem na dobre i złe... Wspiera, kocha, szanuje, jest się wiernym i wiele innych smile To jest prawdziwa miłość.

4

Bliźniaczka22 napisał/a:

Dla mnie miłość to gdy jest się razem na dobre i złe... Wspiera, kocha, szanuje, jest się wiernym i wiele innych smile To jest prawdziwa miłość.

Zgadzam sie ja tez bym tak zdefiniowala MILOSC:)
Ale taka zdarza sie rzadko niestety:(

5

impresja napisał/a:

"Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość." (Paulo Coelho)

z ta definicja w pelni sie zgadzam

6

kasiulka188  Ten tekst to znam jest z piosenki smile
I ja się z nim zgadzam smile

7

"Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest. Miłość nie zazdrości, nie szuka poklasku, nie unosi się pychą; nie jest bezwstydna, nie szuka swego, nie unosi się gniewem, nie pamięta złego; nie cieszy się z niesprawiedliwości, lecz współweseli się z prawdą."

czytam to i wszystko jest jasne..

wg mnie miłość to sens życia każdego człowieka i nie ma ważniejszej wartości na świecie niż własnie ta która wypełnia ludzkie serce.

8

Miłość jest uczuciem które wiąże dwojga ludzi... jest piękna ale przeważnie jest bolesna i trudna

9

Mam miłość od prawie 3 lat i nie jest jakąś boleścią ani trudnością... bywa ciężko, ale od tego ta miłość jest żeby wszystko rozwiązać razem.... Miłość kojarzy mi się tylko ze szczęściem mimo tych trudnych momentów. Było ich sporo ale miłość sprawia, że we dwoje jest łatwiej z nimi walczyć i je pokonywać... dla mnie te złe chwile, które są za nami nie mają już naczenia.

10

Zgadzam się z noelle 87. Miłość jest najważniejszym uczuciem, które nadaje sens życiu człowieka.
Najpierw najważniejsze jest miłowanie siebie. Kiedy się tego nauczymy możemy obdarzyć prawdziwym uczuciem drugiego człowieka, a także innych ludzi.
Kochając siebie  jesteśmy w pełni szczęśliwi i  umiemy tworzyć   radosne, trwale związki.

11

Miłość to zarówno uczucie jak i decyzja, coś co się rozwija, kształtuje. Trudna rzecz...

12

MiŁosc to cos wyjatkowego i pieknego........

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czym jest miłość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024