Koci kłaczek, koci problem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Koci kłaczek, koci problem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 20 ]

Temat: Koci kłaczek, koci problem

Witam,
Dziś mój kot zaczął charczeć jakby chciał zwymiotować.... Domyślam się że to kłaczek gdyż nic mu nie dolega ogólnie. Zastanawiam się jak mogę futrzakowi pomóc. Jakieś sprawdzone sposoby macie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Koci kłaczek, koci problem

Kota nie posiadałam nigdy, za to szwagier ma i z tego co nieraz widziałam to kot takie wielkie kłaczysko potrafił wypluć że zdziwiona byłam, że się nie udusił.
Widziałam mleko z whiskasa lub też można kupić "odkłaczacz" do picia, podobno pomaga, coś takiego u weterynarza można dostać.

3

My dajemy pastę odkłaczającą - bezopet.

4

A ta pasta to od weta czy samemu można kupić jakoś? I za ile?

5 Ostatnio edytowany przez Catwoman (2013-03-11 20:01:55)

Nic mu nie będzie. Jak kocisko ma dłuższe futro, można dać mu chrupki z Whiskasa- antiball. Normalnie kotom pomaga.... trawa.

6

Specyfiki na odkłaczanie możesz kupić w zwykłym  sklepie zoologicznym...Tą paste również smile

7

A dla kota dobrze jest hodować kocimiętkę wink

8

Kocimiętkę ma w proszku a zieleninkę żywą to mu w doniczce zasiałam smile Czeszę go też ze 2 razy w tygodniu to mu sporo kłaka ze grzbietu ściągnie smile

9

caro, a to jakaś specjalna rasa?

10

no co Ty... Zwyczajny dachowiec smile Kocia mieszanka zabawy, czułości i wariacji smile Zabrany z lecznicy. po interwencyjny, połamany był trochę, ogolony do połowy biedaczek smile Ale teraz wulkan energii, wyzdrowiał całkowicie.

11

Eeee mój też dachowiec. Czasem kasła z powodu kłaczka, ale śmierć przez uduszenie mu nie grozi smile Koty same sobie radzą z takimi rzeczami. Gorzej mają persy i w ogóle koty długowłose.

12

Nie chciałam kupować rasowego skoro tyle zwierzaków ma ciężkie życie po porzuceniu przez właścicieli. Pewnie masz rację że nic mu nie będzie smile

13

caro0119 napisał/a:

Nie chciałam kupować rasowego skoro tyle zwierzaków ma ciężkie życie po porzuceniu przez właścicieli. Pewnie masz rację że nic mu nie będzie smile

1. wychodzę z tego samego założenia i też mam przygarniętego smile
2. Nic mu nie będzie, wierz mi smile

14

Mówi się "rzyga jak kot". Koty są dobre w rzyganiu wink

* Można dawać karmę z dodatkiem jakiejś substancji, która rozpuszcza sierść połkniętą przez kota. Można nie cały czas a tylko wtedy, kiedy kot zmienia sierść zimową na letnią i letnią na zimową. W sklepach zoologicznych jest spory wybór, u weterynarza jeszcze większy.

* Trawki różne: zwykła trawnikowa w kuwecie albo w skrzynce wysiana (byleby na podłodze postawić, bo kotu zdarza się zrzucić naczynie), zboża (dzielę się z nimi trawą pszeniczną) a nawet papirus (cibora zmienna), chociaż to wbrew mojej woli akurat.

* Odrobaczanie. Zdarza się, że takie charczenie, nawet bez wymiotów, wywołane jest pasożytami. Trzeba iść do weta po tabletkę, najlepiej z kotem, bo ilość leku dobiera się do wagi pacjenta. Nie warto dawać mniej niż zalecana dawka, a nawet warto trochę więcej.

15

Odrobaczany był profilaktycznie w grudniu zanim go z lecznicy zabrałam, trawkę ma  i podgryza a mimo to paprotkę też mi zeżarł.... smile

16

Mój kot też czasem próbuje podjeść tulipana wink Ale wiesz.... już przywykłam, że to KOT i roztrząsać się nad nim nie trzeba. Póki czekolady nie żre, jest OK.

17

caro0119 napisał/a:

A ta pasta to od weta czy samemu można kupić jakoś? I za ile?

My bierzemy u weta, i jeszcze druga tubkę tego samego producenta z witaminami. Ta na kłaczki jest brązowa, a witaminowa zielona. To nie jest na receptę.Niecałe 50 zł .Koty ja lubią smile

18

Mam takie pytanie jeszcze. Czy jak kot tą trawkę je to powinien wymiotować czy nie? Mi wydaje się że nie bo przecież trawka na trawienie dobra ale koleżanka się zdziwiła że on nie rzyga po trawie... Może głupie pytanie ale się zdziwiłam tym co powiedziała.

19

Koty zwykle jedzą trawę by po niej zwymiotować i tak też się dzieje.

Ludzie, za bardzo roztrząsacie się nad tymi futrzakami smile

Posty [ 20 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Koci kłaczek, koci problem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024