Umowa o prace osoby niepelnosprawnej a faktyczny czas pracy. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Umowa o prace osoby niepelnosprawnej a faktyczny czas pracy.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Bullinka (2013-02-07 20:35:23)

Temat: Umowa o prace osoby niepelnosprawnej a faktyczny czas pracy.

Ostatnio spotkalam sie z nieprzestrzeganiem przez pracodawce umowy o prace zawartej z osoba niepelnosprawna.

Jak wynikalo z umowy pracownik mial pracowac 7 godzin dziennie/35 tygodniowo od poniedzialku do piatku.
W praktyce pracowal 8 godzin dziennie plus 4 w sobote. WYbagrodzenie-bez zmian.

Pracownik zgodzil sie tak pracowac, gdyz bal sie utraty pracy tj nie przedluzenia umowy. Tak zostal poinformowany przez pracodawce.

Czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim? Czy komus udalo sie przeciwstawic nie tracac pracy?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Umowa o prace osoby niepelnosprawnej a faktyczny czas pracy.

Bullinko od 1 stycznia 2012 czas pracy osobom niepełnosprawnym umiarkowanie i znacznie został wydłużony do 8h/dziennie; 40h/tygodniowo. Jeśli osoba niepełnosprawna nie chce się zgodzić, musi dostarczyć w odpowiednim czasie zaświadczenie od lekarza, który nie wyrazi zgody na dłuższy czas pracy.

Ale jak to jest z godzina nadliczbowymi to nie wiem, ale chyba również są dopuszczalne.

3

Widzisz-tu jest problem, ze kolega ma owe zaswiadczenie, ale pracodawca poinformowal, go, ze jesli zechce z niego skorzystac to nie przedluzy mu umowy.
Stad moje pytanie-czy spotykacie sie z czyms takim, czy zgadzacie na takie traktowanie w obawy o utrate pracy.

4 Ostatnio edytowany przez LeeBee (2013-02-08 15:13:22)

A no widzisz..... Niestety nie tylko w sytuacji niepełnosprawnych tak jest. W wielu sytuacjach pracodawcy narzucają swoją wolę pod groźbą zwolnienia.

I tak naprawdę to nie ma żadnych podstaw do złożenia sprawy w Sądzie.

Ja pewnie bym się zgodziła, no bo co..... Perspektywa bezrobocia jakoś nikogo nie cieszy.....

5

Moze to dziwnie zabrzmi, ale powiedzialam mu to samo. Ma naprawde dobra prace a osobom na stale zatrudnionym szef daje dodatkowe pieniadze na urlop, swieta, jak ktos dlugo czy ciezko choruje, choc nie ma funduszu pracowniczego, wiec tak naprawde nie musi. W zamian jednak wymaga niemal 24h "czuwania", bo jak co sie dzieje, to nie ma, ze urlop, dziecko czy cos-masz byc i koniec.

Ja osobiscie juz raz zrezygnowalam z takiego zatrudnienia. Bylo to kilka ladnych lat temu. Nie bylo mi szkoda, bo atmosfera stala sie nie do zniesienia a i zarobki spadly o polowe...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Umowa o prace osoby niepelnosprawnej a faktyczny czas pracy.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024