Miłość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Miłość

Jak rozpoznać, że to co czujemy, to miłość?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Miłość
dorelza napisał/a:

Jak rozpoznać, że to co czujemy, to miłość?

To się wie, a jak się człowiek zastanawia to jest zauroczenie. Jak się kogoś kocha, to kiedy się go widzi to chce mu sie to od razu powiedzieć i to wychodzi tak z głębi nas. To się czuje.

3

jeśli patrzysz na 2 człowieka, dostrzegasz w nim i zalety i wady, a mimo to go akceptujesz, czujesz że ciągnie Cię do niego, nie zraża Cię jak mlaska przy jedzeniu, albo jak siorpie kawę... zauroczenie jest wtedy jak widzisz w nim kogoś niezwykłego, jesteś ciekawa i masz motyle w brzuchu, a miłość wtedy kiedy dostrzegasz dookoła inne ciacha, ale mimo wszystko chcesz tylko jego i nie potrafisz sobie wyobrazić, ze kiedykolwiek mogłabyś bez niego żyć;)

4

A jesli widze jego wady i zalety, dotychczas je akceptowalam i nie chcialam nikogo innego, a teraz mam go po prostu dosc i denerwuje mnie nawet to, ze oddycha? Ale i tak nie potrafie sobie wyobrazic zycia bez niego? To co to wtedy jest?

5

przyzwyczajenie i strach przed zmianami

6

Fakt.

7

to znaczy, że go nie kochasz, tylko tak ci się wydaje. Przyzwyczaiłaś się, a on jak ten bluszcz Cię oplątał i nie pozwala Ci normalnie żyć. Zerwać taką toksyczną znajomość nie jest łatwo i na początku boli, ale potem dostrzeżesz pozytywne strony i ucieszysz się, że go rzuciłaś. Po co żyć z kimś kto Cię irytuje i odbiera Ci radość życia? zostaw go! zycie jest zbyt piękne, by poświęcać je komuś, kto na to w ogóle nie zasługuje! To nie jest miłość, to tylko takie toksyczne uczucie, które nie pozwala Ci zapomnieć i siłą Cię przy nim trzyma, bo w głębi czujesz się samotna i potrzebujesz kogoś... i omyłkowo traktujesz go jako osobę wartościową... wiem, wiem... przyznasz że jest dupkiem, idiotą, palantem, ale ciężko odejść, bo podświadomość jednak działa...

8

To się po prostu czuje smile Najlepiej starać się kochać każdego człowieka, wtedy łatwiej się żyje na świecie. Żyjemy krótko, a ludzie tak sobie to życie uprzykrzają , przykre, kochajmy siebie , ludzi i otaczający świat smile))

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024