Witajcie. Szukam pracy. Dałam już kilka ogłoszeń w internecie. Dzisiaj rano wpadłam na pomysł że może wykorzystam to co jest moim talentem. Od dziecka bardzo lubiłam masować
szczególnie siostrę, zawsze domagała się masażu łydek, od kilku lat moja mama prosi bym masowała jej plecy bo ma problemy z kręgosłupem jak również masuję jej nogi, uda i ramiona. Wiele obrzęków pod wpływem masażu przestało już sprawiać mojej mamie kłopot. Gdy ktoś w moim domu ma jakiś problem i coś go boli to ja śpieszę z pomocą moimi dłońmi
przejdę do rzeczy: pomyślałam aby dać ogłoszenie że mogę masować ludzi którzy się do mnie zgłoszą w ich domach. Chciałabym 40zł za godzinę ponieważ jestem amatorką lecz doświadczenie mam spore. Czy taka praca jest legalna? Czy ktoś może na mnie donieść do jakiegoś urzędu? Nie wiem czy to do końca dobry pomysł. Chciałabym kiedyś otworzyć własny salon masażu ale chciałabym zdobyć jeszcze większe doświadczenie i uzbierać potrzebne na to pieniądze. Myślę że taka praca byłaby pewną lekcją która wiele by mi pomogła. Na kurs wybiorę się w październiku.
No raczej nie jest to legalne, bo to jest praca zarobkowa na czarno, a legalna jest tylko to, z czego ZUS ciągnie haracz.
...a dodatkowo jesteś amatorką.Możesz zrobić komuś krzywdę....
To ryzykowne, poza aspektem prawnym jest jeszcze kwestia odpowiedzialności za zdrowie osób ( pacjentów ) ludzie mają różne schorzenia, czasami sami o tym nie wiedzą a wychodzi to przy wywiadzie - wtedy też dostosowujesz metodę masażu. Specjalistką w dziedzinie nie jestem, ale kilka razy korzystałam z usług masażysty.
Chyba są jakieś kursy? porozglądaj się czy możesz zrobić taki kurs a później działaj. Powodzonka