co mam zrobic? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: co mam zrobic?

Witam! Od jakiegos czasu nie wiem co mam robic ze swoim życiem. Otóż mam wrażenie , że ciągle mąż mi dogryza( jednak on sam twierdzi ze zartuje). Źle się ciągle czuję bo był ze swoją byłą dziewczyną jakieś 8 lat. Ona go okłamywała, więc ją zostawił. Ze mną się ożenił. Przed małżeństwem czułam się atrakcyjna, a obecnie mam z tym problem. Codziennie słyszę coś chamskiego, ale on twierdzi , że żartuje. Może opowiem 2 sytuacje.
1 sytuacja.
Jedziemy autem. On komentuje wygląd innych kobiet idących po ulicy i ja sobie żartuję mówiąc, żeby tak nie robił bo jedna kobieta obok niego siedzi a ten mi na to, że jestem nieatrakcyjna.
2 sytuacja
Wstaje rano a ten mi z tekstem "wy**buj bo chce przewietrzyc pokoj" ja sie obrazilam a ten dalej twierdzi ze to powiedział w żartach. Mówie ze nie zycze tak sobie, a ten caly czas chdzi i tak mowi.

Naprawde nie wiem co robic.Probowałam rozmawiac i nic. Bezskutecznie. Doradźcie. Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: co mam zrobic?

Pytasz co masz robić ? Przede wszystkim w sposób kategoryczny dać mężowi do zrozumienia , że nie życzysz sobie takich żartów. Jeżeli nie pomoże to zastanowiła bym się na Twoim miejscu poważnie nad Waszą przyszłością. Czy tak zachowuje się mężczyzna który kocha swoją kobietę i to w dodatku żonę ? Takie żarty są upokarzające , a chyba nikt nie chce tkwić w związku w którym jest upokarzany. A swoją drogą ciekawe czy facet nie będzie chciał w przyszłości rozwinąć się na tej płaszczyźnie np. "żartując'' tak przy Waszych znajomych. Doprowadzi do tego , że w imię jego pseudo żartów stracisz poczucie własnej wartości.

3

Zaczyna się od uszczypliwych żarcików, docinek, potem wyzwisk, upokorzenia, popychanek, bicia, znęcania się.. Brak szacunku - to początek końca.
Na pewno nie rób tego co on- nie zniżaj się do jego poziomu, bo będzie tylko gorzej.
Porozmawiaj z nim i wyraźnie naznacz granice. Jeśli nie zrozumie - zdecyduj czy chcesz żyć z takim człowiekiem, który nie szanuje najbliższych mu osób.
Ktoś mądry kiedyś powiedział: Masz to na co się godzisz. Dokładnie tak to działa.

4

To straszne , a przed ślubem nigdy nie zdarzyło mu się być dla Ciebie niemiłym? nie rzucił ani raz takim tekstem?
Masakra jakaś kobieto nie pozwalaj na takie zachowania , to nie jest typ do życia sad przykro mi

5

nie zdarzalo mu sie. Zawsze mnie zaskakiwal kolacja ktora sam przygotowywal, kwiatami . Nawet jak urodzilam dziecko to kupil mi do szpitala czekoladki, co prawda nie moglam ich zjesc ze wzgledu na karmienie, ale to i tak bylo mile. Byl przy porodzie, pomagal mi pozniej sie umyc po porodzie itd. Ale potem po kilku miesiacach sie zaczelo, ze wg. niego niedbam o siebie, a jak moge o siebie nie dbac jak chodze do kosmetyczki 4 razy w miesiacu. to sobie wyszukal , ze mam skorki u paznokcie nie obciete pomimo, ze mam tak delikatne ze zaraz mam podraznione i mnie pieka, bo mi mowila kosmetyczka. Ale wracajac do dzisiaj to teraz porozmawialismy , obrazil sie bo on tylko "zartowal" a , ze ja wg. niego przesadzam. i z łaski swojej przeprosil mnie. Ale pozniej i tak uslyszalam ze to ja jestem dla niego zła a nie on i nie znam sie na "zartach".

6

Piszesz że jesteś kobietą zadbaną , ale nawet jeżeli byś o siebie niezbyt należycie dbała to są sposoby żeby na poziomie zwrócić na to uwagę . Mam wrażenie , że Twój mąż zachowuje się w myśl zasady "jak się chce psa uderzyć to kij się zawsze znajdzie''. Nie powinnaś w żadnym wypadku na to pozwalać , chyba czeka Cię ciężka ''wojna'' z mężem , ale może w końcu dotrze do niego jak Ty się czujesz z jego żartami.

7

edylla napisał/a:

Ale pozniej i tak uslyszalam ze to ja jestem dla niego zła a nie on i nie znam sie na "zartach".

Chyba lepiej "nie znać się na żartach" niż godzić się na poniżające, gburowate teksty ze strony partnera..
Poznał Twoje stanowisko. Ciekawe czy powstrzyma go to od ranienia Cię swoim postępowaniem.

8

To przerażające że faceci tak mogą udawać chyba przed ślubem a po takie cyrki no masakra jakaś , i to mają być żarty? facet jest chory i podły.Do żartownisia mu daleko,

9

rosalinda08 napisał/a:

To przerażające że faceci tak mogą udawać chyba przed ślubem a po takie cyrki no masakra jakaś , i to mają być żarty? facet jest chory i podły.Do żartownisia mu daleko,

Mężczyźni potrafią tak samo jak kobiety udawać i przedstawiać się w tylko dobrym świetle. Jedynym lekiem na wyczucie jest długość znajomości, wspólne mieszkanie.
To dopiero początek  - więc kategorycznie postawić trzeba co się podoba a co nie i tego trzymać. Małżeństwo jest dla dorosłych i nie ma miejsca na głupawe teksty i poniżanie rodem z liceum.

10

problem w tym ze to jest 30 letni mezczyzna, ktory momentami zachowuje sie jak male dziecko. Czasem mam wrazenie ze moje dziecko pomimo 4 miesiecy, ktore tez czasem stawia na swoim jest bardziej logiczne i madrzejsze od niego. A on ojciec zamiast pomyslec nieraz o dziecku to mysli o glupotach.

11

a najbardziej co mnie boli to to , ze mozna powiedziec ze dlugi czas przebywalismy ze soba i bylo calkiem inaczej niz jest teraz. inaczej sie czulam, a teraz boje sie ubrac w cos nowego, bo sadze ze to bedzie skrytykowane, cokolwiek mi ktos powie mysle ze to zarzut w moim kiedunku i odrazu sie bronie. przykre to ze ludzie sie zmieniaja i to ze jest sie z kims dlugo to nagle sie okazuje ze ktos jest kims innym

12

Wiele kobiet po porodzie boryka się z takimi problemami. Poszukaj w necie lub nawet na tym forum  wypowiedzi o "braku atrakcyjności" kobiet w oczach swoich mężów po urodzeniu dziecka..

13

Było dobrze teraz jest źle. Jeśli masz teraz stwierdzenie że zachowuje się jak "małe dziecko", może czymś go uraziłaś? może zdażyła się tak sytuacja na którą nie zwróciłaś uwagi a dla niego była bardzo przykra. Urazić męską dumę łatwo za to znaczniej trudniej to załagodzić. jest też bardzo źle jak mężczyzna potrafi być z charakteru mściwy. Jeśli kiedyś był dobry a teraz jest tym złym to z pewnością teraz z byciem tym złym nie jest też mu dobrze. Czasem nie rozumiem jak z kochającego męża dobrego po latach może wyjść że jest zły. może to problemy te małe nie wyjaśnione przez lata po latach stają się ogromne i przerastają.

Może warto po latach wspólnego bycia razem sprawić że ta osoba z którą jesteśmy zakocha się w nas drugi raz:)

14

Cham chamem na wieki wieków amen.

Z chama nie zrobisz czułego, delikatnego człowieka. Przykro mi. Chociaż... Może... Co prawda nikt o takim przypadku nie słyszał, ale może Twój będzie pierwszy.

Poznajesz styl?

Zaczyna się od lekkiej ironii. Przecież to zabawne. No, dlaczego się nie śmiejesz? Bo wcale nie zabawne. Jeśli ktoś nie ma za grosz wyczucia, nie liczy się z uczuciami innych, życie z nim jest męką.

Już widzisz, że się zmieniasz. Jesteś ofiarą przemocy.

Gdyby mi teraz mężczyzna szczeknął jak kiedyś ex (albo jak Twój ananas), to by zęby z podłogi zbierał... Albo tylko ciuchy spod okna...

Zachowuje się po chamsku, jak go upominasz, to się obraża... Litości. Z kimś takim chcesz spędzić resztę życia? Naprawdę?

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024