jak gotować wywar z karpia? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » jak gotować wywar z karpia?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: jak gotować wywar z karpia?

bardzo potrzebuje porady doświadczonych Pań Domu smile
Mianowicie, mam w planach ugotować zupę rybną. Udało mi się dziś załatwić głowę od karpia. Szczegolow wyglądu owej "ryby"nie będę przytączac wink Wypłukałam ją w zimnej wodzie aby pozbyć się krwi. Jednak za każdym razem woda nie była idealnie czysta. Boję się, że gotując wywar reszta wyleci i wywar będzie czerwony hmm Poradźcie coś, proszę...

Ps. Byłabym wdzięczna jeśli nie będę musiała dotykać tej ryby tongue

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak gotować wywar z karpia?

Nie uda Ci sie nie dotykać ryby. smile
Podstawową sprawą jest usunięcie skrzeli - jeśli tego nie zrobisz, wywar będzie gorzki. Trudno jest opisać sposób sprawienia ryby, w internecie jest sporo filmików krok po kroku pokazujących etapy pracy.

3

Odp: jak gotować wywar z karpia?

o rety, coś czuje że zupka przejdzie bokiem smile wycinałam jej płetwy, jakoś dałam radę, choć było ciężko smile oczu nie ma dzięki uprzejmości teściowej smile z tego co obejrzałam tą rybę, jest ucięta w połowie skrzeli, tzn nie ma "takich typowych" skrzeli, które można podnieść palcem. smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KUCHNIE ŚWIATA - PRZEPISY KULINARNE » jak gotować wywar z karpia?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024