Milczący facet i chęć wznowienia kontaktu - warto? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Milczący facet i chęć wznowienia kontaktu - warto?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez arc-en-ciel (2012-12-08 22:28:06)

Temat: Milczący facet i chęć wznowienia kontaktu - warto?

Poznałam go prawie miesiąc temu, w ciągu tego czasu spotkaliśmy się 3 razy i był między nami kontakt mailowo - telefoniczny. Zaprosiłam go do kina (wbrew zasadzie o nie inicjowaniu spotkań przez kobietę, czego trochę żałuję) w zeszły weekend. Odparł, że niestety nie ma czasu, więc spytałam go o środę. Stwierdził, że ten dzień będzie o.k. Potem z jego strony była cisza, więc we wtorek wieczorem napisałam do niego smsa czy spotkanie jest nadal aktualne. Oddzwonił następnego dnia koło południa, że dostał zlecenie (nie ma teraz stałej pracy) i że będziemy w kontakcie. Po tym odpuściłam z inicjatywą z mojej strony. W sobotę dostałam krótkiego maila ze streszczeniem co u niego i na koniec dodał że może wkrótce się spotkamy. Odpisałam w przyjacielskim tonie i napisałam które dni mi pasują. I znów cisza, która trwa już tydzień.

Wiem, że odpowiedź ODPUŚĆ nasuwa się sama. Najbardziej prawdopodobne wydaje się, że kogoś poznał / nie jest zainteresowany albo jedno i drugie. Tylko, że naprawdę dobrze nam się rozmawiało i niestety powolutku zaczyna być on dla mnie coraz mniej obojętny. Myślę nawet, że jak się do niego nie odezwę to stracę okazję na lepsze poznanie go i pewnie ma po prostu cięższy okres. Karmię się złudną nadzieją i jest mi zwyczajnie przykro.

Jak myślicie czy mogę jeszcze raz się do niego odezwać? Miałyście podobną sytuację, która skończyła się tym, że facet po czasie zaczął się starać?

Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Milczący facet i chęć wznowienia kontaktu - warto?

hej , z facetami to różnie bywa, też miałam ostatnio taką znajomość po której dużo sobie obiecywałam..jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Poznałam kogoś w internecie, wydawało mi się, że wszystko zmierza ku dobremu..i szczerze liczyłam na przeniesienie znajomości do "realu". O ile na początku ten ktoś wyrażał chęć poznania mnie, albo przynajmniej tak mi się wydawało, to teraz też od jakiegoś czasu milczy. Ostatnio zdarzyło mu się 2 tygodnie milczenia, zagadałam do niego i kontakt znów się wznowił. Teraz znów milczy, napisał ostatnio tylko, że może chciałby mnie poznać, ale musi teraz poukładać swoje sprawy (był w trakcie rozwodu)...no i wiem, że się rozwiódł i układa te swoje sprawy...a ja..ja po prostu już się do niego nie odezwę. Myślę, że warto spróbować odezwać się pierwsza...natomiast jeśli później facet nie wyraża chęci kontynuacji...odpuśćmy sobie:) Trochę szkoda...wydawał się być naprawdę fajnym facetem..ale cóż...życie jak to mówią.

3

autorko tematu już i tak zrobiłaś dużo a nawet bardzo dużo więc już odpuść. poczekaj jeśli sam się odezwie - dobrze, jeśli nie, będziesz miała jasność.

4

Zgadzam się z ogień.
Zrobiłaś już naprawdę sporo dla tej znajomości, teraz kolej na jego ruch. Piszesz, że teraz żałujesz, że zaprosiłaś go do kina. No właśnie, ja generalnie nie jestem zwolenniczką takich kobiecych inicjatyw, bo potem bywa, że ciężko jest z tej roli inicjatorki wyjść.
On na pewno zdaje sobie sprawę z tego, że Ci zależy. Dlatego nie rób już nic więcej i poczekaj na to, co on teraz zrobi. Jego obecne zachowanie nie wróży dobrze Waszej dalszej znajomości, ale jeszcze nic nie jest przesądzone.

5

Zachowujesz się jak desperatka a nikt nie lubi nachalności..
Facet nie jest Tobą zainteresowany.

6

Nie ma pewności, że nie jest Nią zainteresowany. Pisze do Niej te maile, wspomina o spotkaniu, więc może nie jest mu tak całkiem obojętna. Może się nie spieszy, albo ma dużo spraw na głowie. Różnie może być.
Najważniejsze to się więcej nie odzywać do niego, bo naprawdę uzna Cię za desperatkę, a wtedy to pogrzebane.

7

Jeszcze wczoraj to ja prosiłam o pomoc a dzisiaj to ja piszę - Olej go póki możesz.
Przez 5 miechów latał koło mnie facet a ja głupia myślałam ,że coś nas łączy i niestety poszłam na całość bo stwierdziłam ,że nikt normalny nie czeka tyle czasów ,żeby kogoś zaciągnąć do łóżka. Niestety trafiłam na wyjątkowo wyrachowanego typa ,który po pewnym czasie napisał coś o nie przekraczaniu poziomu ale ja byłam już zaślepiona. Zmarnowałam wiele miesięcy a kiedy w końcu się spotkaliśmy powiedział ,że ma inną ale to nic nie znaczy bla bla i ,że on nie wiedział ,że mi zależy. Niestety znowu skończyliśmy w łóżku bo byłam taka zakochana a teraz on nie odpowiada na smsy. Pewnie odpowie jak będzie mu się chciało ale tak się nie traktuje nawet znajomych.
Dziewczyny nie zastanawiajcie się zbyt wiele ! I trzymajcie się z daleka od żonatych, od gości którzy mają za sobą wiele nieudanych związków, od tych starszych i tych u władzy!

8

Dziękuję za odpowiedzi i kubeł zimnej wody. Miałam cichą nadzieję, że ktoś opisze historię pt. "nie był zainteresowany, ale po jakimś czasie to się zmieniło, a teraz jest dobrze". Cóż nadzieja matką głupich, bo takie sytuacje się po prostu nie zdarzają. Postanowiłam odpuścić na dobre, bo za dużo sobie wyobrażałam. Wszystko wskazywało na to, żeby dać sobie spokój, ale oczywiście myślałam, że moja sytuacja jest wyjątkowa..

Teraz mam nauczkę, żeby nigdy już nie ciągnąć czegoś na siłę, bo wymówki pt. jestem zajęty, muszę coś przemyśleć, mam dużo pracy to zawsze jest danie kosza, tylko nie w sposób dosłowny.

Jeśli kiedykolwiek będziecie czuć, że Wy się staracie, a z drugiej strony tego nie ma odpuszczajcie od razu, bo zainteresowany facet nigdy nie dopuści do tego, żeby kobieta musiała pierwsza inicjować kontakt.

Pozdrawiam:)

9

Tego kwiatu pół światu.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Milczący facet i chęć wznowienia kontaktu - warto?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024