Witam serdecznie wszystkie panie :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Witam serdecznie wszystkie panie :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Witam serdecznie wszystkie panie :)

Moje drogie panie, miałbym do was ogromną prośbę może wyda wam się ona nie co dziwna ale bardzo mnie to interesuje:). Pytanie no może dwa pytania  do was moje panie może być nie co kolokwialne i błahe. Brzmi ono następująco;

1) Czym kierujecie się przy wyborze partnera?
2) Dlaczego wybieracie akurat takich a nie innych mężczyzn?

Ostatnio poznałem pewną kobietę, spotykaliśmy się intensywnie i było nam ze sobą dobrze, po kilku miesiącach znajomości kiedy zaczynałem się angażować i zaczynało mi na niej zależeć, ona ni z gruszki nie z pietruszki powiedziała mi że: ,, Widzę że się angażujesz co raz bardziej, zaczyna Ci na mnie zależeć, wiesz jest mi z tobą dobrze i nie chciałabym Cię stracić ale ja nie dam Ci tego czego oczekujesz ode mnie. Nie chcę Cię ranić, ale nie chcę Cię też stracić, bo było by mi ciężko i źle bez Ciebie" Nie rozumiem tego - może wy mi wytłumaczycie o co jej chodzi ?:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Witam serdecznie wszystkie panie :)

Może kobieta z którą się spotykasz boi się zaangażować,może jest po jakimś niemiłym przejściu w życiu i boi się, że zostanie zraniona. Może warto dać jej troche czasu i zobaczyć jak sytuacja się roziwnie...
A Twoje pytanie czym kierują się kobiety kiedy wybierają partnera jest bardzo trudne, bo każda kobieta jest inna...
Mimo wszystko kobiety szukają oparcia, bezpieczeństwa ale też miłości i oddania. Mężczyzna który pojawia sie w życiu kobiety pownienien być sobą i umieć wkraść się w serce kobiety. A dlaczego wybieramy takich mężczyzna a inie innych...b o takie jesteśmy czyli...
romantyczki, chcemy czegoś więcej niż mamy ,a to co jest najpiekniejsze to emocje, które towarzyszą nam kiedy kogoś poznamy; motyle w brzuchu, roztrzepanie i wieczny uśmiech na twarzy, który nie zawsze musi być na miejscu..uczucie którego nie da się opisać i uwierz mi tu nie ważny jest wiek. Czasami spotykamy kogoś w najmniej oczekiwanym miejscu i czasie i to w tym wszzystkim jest najfajniejsze...

3

Nie bądź naiwny, kobieta nigdy Ci prawdy nie powie wink Choćby się nie wiem jak zażegnywały, to NAJCZĘŚCIEJ (ale nie zawsze)  chodzi o jego portfel i to ile zarabia. Rzadko kiedy w dzisiejszych czasach trafiają się kobiety które mało interesuje to gdzie pracujesz i jaki masz samochód, tylko to jaki jesteś. Z dwójki mniej atrakcyjny fizycznie ale bardzo bogaty i bardzo atrakcyjny fizycznie ale biedny kobieta zwykle wybierze tego pierwszego z którym odchowa bezpiecznie dzieci i będzie miała łatwe życie a ten drugi będzie jej kochankiem i zaspokoi resztę jej potrzeb ;p Zresztą tak to jest w kryzysie, mniej liczy się osobowość faceta a bardziej to ile zarabia, bo przeciez trzeba dzieci wychować i za coś żyć. To podświadome instynktowne zachowania, więc rozum nie ma tu nic do gadania wink

4

Istnieją kobiety, które nie patrzę jedynie na kasę, ja osobiście znam takich bardzo dużo. Nie mam określonego typu faceta, zwracam uwagę na to czy jest dla mnie dobry, jak ewentualnie mogłaby wyglądać nasza przyszłość z jego wadami. Co do Twojej znajomej, nic się nie martw. Daj jej czas, może odczuje Twój brak, jeżeli nie, to trudno. Jest wiele pięknych kobiet smile

5

Sokrates - taka wypowiedź dziewczyny dla mnie oznacza: jesteś super facetem, chciałabym się z Tobą przyjaźnić, ale związku nie będzie.

Lifeistoshort - ale masz złe doświadczenia z kobietami. Ale to jeszcze nie powód do takich uogólnień.

6

Ona chce przyjaźni. Rada: przestań być natarczywy, postaraj się być bardziej oziębły dla niej (to może zatęskni) i daj jej trochę czasu ..

1) Czym kierujecie się przy wyborze partnera?
teraz? chemia, magia i ..... około setki innych zalet - więc to musi być ten
dużo było takich wątków - najlepiej poszukaj na forum
2) Dlaczego wybieracie akurat takich a nie innych mężczyzn?
sama sobie czasem zadaję to pytanie tongue

tyle w temacie.

7

Sokrates -- zwolnijcie tempo. Za dwa lata zobaczysz jak będzie.

8

lifeistoshort napisał/a:

Nie bądź naiwny, kobieta nigdy Ci prawdy nie powie wink Choćby się nie wiem jak zażegnywały, to NAJCZĘŚCIEJ (ale nie zawsze)  chodzi o jego portfel i to ile zarabia. Rzadko kiedy w dzisiejszych czasach trafiają się kobiety które mało interesuje to gdzie pracujesz i jaki masz samochód, tylko to jaki jesteś. Z dwójki mniej atrakcyjny fizycznie ale bardzo bogaty i bardzo atrakcyjny fizycznie ale biedny kobieta zwykle wybierze tego pierwszego z którym odchowa bezpiecznie dzieci i będzie miała łatwe życie a ten drugi będzie jej kochankiem i zaspokoi resztę jej potrzeb ;p Zresztą tak to jest w kryzysie, mniej liczy się osobowość faceta a bardziej to ile zarabia, bo przeciez trzeba dzieci wychować i za coś żyć. To podświadome instynktowne zachowania, więc rozum nie ma tu nic do gadania wink

Jezu, jak mnie wkurzają takie debilne komentarze. No tak, kobiety to samo zło i wszystkie to materialistki. Zaraz pewnie powiesz, że napisałeś wyraźnie, że nie wszystkie. No tak, przepraszam, WIĘKSZOŚĆ. To spora różnica. Bo wcale tym samym nie wrzucasz niewinnych kobiet do wora z materialistkami... Pewnie Ci zniszczę światopogląd, ale żaden z moich dotychczasowych facetów nie był bogaty. A połowa nawet przystojna...

Ale wracając do tematu:
1. Facet musi mieć "to coś", ciężko oczywiście to zdefiniować, ale musi mieć ciekawą osobowość po prostu. Bardzo mile widziane nietypowe pasje, indywidualizm, otwartość na świat i poglądy. Swego czasu twierdziłam, że wygląd nie ma znaczenia, jednak to zdanie zmieniłam. Gość nie musi być super przystojny, ale nie może być brzydki. Chcę móc cieszyć oko jego widokiem smile No i musi na mnie działać pod kątem seksualnym, co niekoniecznie musi mieć cokolwiek wspólnego z wyglądem.
2. Bo... tacy mi się właśnie podobają? Bo nie lubię nudziarzy, ludzi zwykłych i pospolitych.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Witam serdecznie wszystkie panie :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024