Co wybrać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Co wybrać?

Hej, obserwowałam to forum już jakiś czas i w końcu postanowiłam napisać i prosić was o radę.. Mam 24 l. mój były chłopak Marcin 29. Rozstałam się z nim jakiś czas temu byliśmy łącznie ze sobą ponad 8 lat.. On wyjechał za granicę, wcześniej też jeździł, ale tym razem wyjechał na stałe.. Nasz związek był bardzo burzliwy, rozstawaliśmy się i wracaliśmy znowu. Głównym problemem było to, że gdy był w kraju naużywał alkoholu i stawał się wobec mnie słownie agresywny i niesamowicie zazdrosny. Teraz mieszka za granica z naszymi wspólnymi znajomymi i wiem, że ma stała pracę i nie pije bo nawet nie ma kiedy.. Zaproponował mi żebym do niego przyjechała, do pracy.. znam język i mówi ze szybko coś znajdę.. Równocześnie przyjazd do siebie zaproponowała mi tez bardzo bliska kuzynka, która mieszka daleko ode mnie i sama wynajmuje mieszkanie. Tylko że ona w Polsce będzie przez góra dwa miesiące i wyjeżdża za granice. W tamtym mieście zupełnie nikogo nie znam.. Zawsze byłam z chłopakiem, zawsze on o wszystkim decydował. Wiem ze gdy mój były się dowie ze wybrałam wyjazd do kuzynki już więcej się do mnie nie odezwie. Czy uważacie, że warto dać mu kolejną szansę czy lepiej sobie odpuścić i zacząć budować życie na nowo w innym mieście?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co wybrać?

Wybierz kuzynkę. Jeśli stanie się tak jak myślisz, to czy on wart był twojego uczucia ? Poza tym to jego picie. Tam nie ma czasu piszesz. No może. A jak już znajdzie czas i Ty będziesz obok. Co wtedy? Zastanów się mocno żebyś kiedyś nie była kolejną ofiarą agresywnego pijanego psychola.

3

5 lat starszy, decyduje o wszystkim, ale nie pije tylko z braku czasu. To może lepiej niech się obrazi na zawsze, będziesz bezpieczniejsza.

4

klarek napisał/a:

Wybierz kuzynkę. Jeśli stanie się tak jak myślisz, to czy on wart był twojego uczucia ? Poza tym to jego picie. Tam nie ma czasu piszesz. No może. A jak już znajdzie czas i Ty będziesz obok. Co wtedy? Zastanów się mocno żebyś kiedyś nie była kolejną ofiarą agresywnego pijanego psychola.

On nie jest wobec mnie agresywny nigdy by mnie nie uderzył, z zazdrości wygaduje po prostu rożne rzeczy, jak popije a jakiś chłopak usiłuje mnie np. podrywać... po prostu 8 lat to szmat czasu i to już bardziej przywiązanie do siebie... kusi mnie tą pracą, ale w końcu chciałabym mieszkać sama a nie z banda znajomych na karku..

5

Pytanie czy możesz powiedzieć że na 100% nigdy Cię nie uderzy? Zazdrość + picie + agresja = przemoc w związku i nie ma sobie sensu wmawiać, że u was tak nie będzie, bo już niejedna kobieta tak myślała.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024