CZY WARTO POZNAWAĆ NOWEGO FACETA GDY SIĘ JEST W SZCZĘŚLIWYM ZWIAZKU - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » CZY WARTO POZNAWAĆ NOWEGO FACETA GDY SIĘ JEST W SZCZĘŚLIWYM ZWIAZKU

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 134 ]

1

Temat: CZY WARTO POZNAWAĆ NOWEGO FACETA GDY SIĘ JEST W SZCZĘŚLIWYM ZWIAZKU

Witajcie kobietki. Jestem szczęśliwa kobieta, mam super mężczyznę który o mnie dba, jesteśmy już długo razem, planujemy slub i dzieci. Aczkolwiek mam pewien problem nie wiem czy was również kiedykolwiek to spotkało ale poznałam innego mężczyznę.. Właściwie to przeciwieństwo mojego partnera. Poznaliśmy sie jakiś czas temu w fitness Clubie. Jest czarujacy, bardzo interesujący i ma w sobie coś takiego co nie pozwala mi o nim przestać myśleć. Mam wyrzuty sumienia, ponieważ czuje ze nie powinnam pozwalać na to by poznawać sie z nim bardziej, tylko ze ja nie potrafię. Nie wiem co mam robić, dać trochę temu czasu, bo czy warto psuć sobie związek tylko po to ze ktoś inny jest nami zainteresowany ?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez modzia7 (2012-09-03 13:06:09)

Odp: CZY WARTO POZNAWAĆ NOWEGO FACETA GDY SIĘ JEST W SZCZĘŚLIWYM ZWIAZKU

jejku... ostatnio przyszły do mnie 3 najlepsze przyjaciółki z tym samym problemem(staż związku ok 5-6lat)... co jest?
Tylko o tym ciągle słyszę...

no nic...powiem Ci z grubsza co i im powiedziałam...

Zacznij naprawiać swój związek, bo nie wierzę żeby było tak kolorowo jak piszesz. Zawsze pojawiają się jakieś problemy. Zacznij rozmawiać ze swoim partnerem, bo jednak nie do końca jest tak super skoro chcesz więcej...
A pamiętaj, że fascynacja nowym partnerem może szybko runąć... bo na dłuższą metę Ci nie będzie pasował w wielu kwestiach.

a skoro poznałaś w Clubie fitness to może tylko fizyczność Cię ciągnie?
to może zacznij razem ze swoim partnerem chodzić?
Najpierw zrób wszystko aby naprawić co masz.

Każdy w pewnym momencie swojego życia ma wątpliwości...może Wasz związek jeszcze nie dojrzał do tak poważnych kroków?

A czasem lepiej mieć fajnego kolegę, niż psuć wszystko.

3

Nie warto ! .
Sama piszesz że jesteś szczęśliwa i jesteście już ze soba długo.
Naprawdę nie warto psuć takiego związku ...

4

Przestrzegam,NIE .Sama miałam taką sytuację ,z tym że u mnie w związku takiej sielanki nie było.To co nowe wcale nie znaczy że lepsze ,a szkoda związku na jakąś tam fascynacje ,może się to potoczyć dalej a później same kłopoty z tego.

5 Ostatnio edytowany przez yoghurt007 (2012-09-03 13:23:34)

modzia7 napisał/a:

Najpierw zrób wszystko aby naprawić co masz.

Ja kiedyś usłyszałem taką fajną myśl, która brzmiała mniej więcej tak: jeśli kochasz dwóch facetów, to wybierz tego drugiego, bo gdybyś faktycznie kochała pierwszego, to nigdy nie zakochałabyś się w tym drugim.

anekk_ najpierw rozpoznaj co to za uczucia. Czy to zwykła fascynacja, czy też może fizyczny pociąg, a może zauroczenie, bo poczułaś się atrakcyjna nie tylko dla swojego faceta? Wszelkie decyzje podejmuj później. Najważniejsze to wiedzieć co się samemu czuje. Rozmowę ze swoim partnerem zacznij dopiero jak sama będziesz wiedziała na czym stoisz (względem samej siebie) i będziesz wiedziała czego chcesz. Inaczej to takie gadanie po próżnicy. Bo co powiesz? "Słuchaj, zadurzyłam się w kolesiu, który chodzi ze mną na siłownię" ? I co dalej?

EmiLka99 napisał/a:

Przestrzegam,NIE .Sama miałam taką sytuację ,z tym że u mnie w związku takiej sielanki nie było.To co nowe wcale nie znaczy że lepsze ,a szkoda związku na jakąś tam fascynacje ,może się to potoczyć dalej a później same kłopoty z tego.

A ja z kolei mówię: niech ogarnie swoje uczucia i jak będzie pewna - niech próbuje. Moja była partnerka chciała innych, ale bała się odejść. 2 lata jeb....ej gehenny.

6

łatwo kogoś kochać jak wszystko się układa. Prawdziwy test nadchodzi, gdy coś się zaczyna psuć.

7

Jeśli sie Twoj facet o tym dowie to nie będzie zadowolony, więc lepiej żeby sie nie dowiedział. Ja też miałam taką sytuacje że poznałam fajnego faceta na imprezie, ale za bardzo sie bałam że mój obecny partner sie o tym dowie, wieć zakończyłam tą znajomość. Po tym wszystkim poczułam sie bardzo atrakcyjna, to jednak wzmocniło mój związek.. Ale tak będzie i u Ciebie?

8 Ostatnio edytowany przez yoghurt007 (2012-09-03 14:01:25)

modzia7 - miłość musi być przede wszystkim wzajemnym uczuciem. A nad związkiem się ciągle pracuje (z obu stron). Jeśli coś się psuje, to znaczy, że albo jedna, albo druga strona gdzieś dała ciała. Tylko właśnie w miłości w dojrzałym związku zapobiega się takim sytuacjom, a nie je leczy, bo leczy to się najwyżej wyrzuty sumienia.

Miłość nie polega na wyrzekaniu się siebie i wiecznym poświęceniu. Bo przecież kocham to pocierpię trochę. Bo skoro kocham, to na pewno będzie lepiej. To tak nie działa, bo w takich układach prędzej czy później ktoś się budzi z ręką w nocniku, ze świadomością "Jezu....zmarnowałem(am) 10-15-20 lat mojego życia w nieszczęśliwym związku." Miłość ma uskrzydlać, ma sprawiać, że chcemy być lepsi - zarówno dla tej drugiej osoby, jak i dla siebie samych. Miłość ma motywować do samorealizacji, do spełniania ambicji i marzeń. Bo co to za miłość, przez którą mamy rezygnować z samych siebie? Jest to miłość najwyżej do samoudręczania się.....

Niedawno nawet odezwało się do mnie kilka netkobiet z podobnym problemem. Niby kochają, niby są szczęśliwe, ale wiesz co bije z ich maili? Cierpienie, znudzenie, niezadowolenie i strach. Przede wszystkim strach. Strach przed koniecznością podejmowania decyzji, strach przed samotnością, strach przed odejściem, strach przed zaryzykowaniem zmian. Są zmęczone i swoimi facetami, z którymi zarzekają się, że są (a przynajmniej były) szczęśliwe i swoimi związkami i życiem i przede wszystkim są zmęczone sobą.....

Znam ten stan. Sam w nim trwałem. Sam w imię miłości powoli, z każdym dniem i z każdą kłótnią czy kryzysem sprzedawałem powoli siebie. Bo wierzyłem, że jednak będzie lepiej. Wierzyłem, że skoro ją kocham to jakoś przez to wszystko przebrniemy. Wierzyłem, że ona kochała mnie równie mocno. Myliłem się i popełniłem przez to bardzo dużo błędów. Błędów, które kosztowały mnie dużo bólu i cierpienia. Błędów, które kosztowały mnie kilka lat mojego życia. Doszedłem do takiego poziomu frustracji i upodlenia, że zakończyłem swój związek. I nie była to wcale jakaś moja siła. Była to jedynie rozpacz i cierpienie, które zgotowałem sobie sam w imię wiecznego poświęcania się dla miłości....

9 Ostatnio edytowany przez modzia7 (2012-09-03 14:12:56)

może niech się autorka wypowie gdzie jest problem w jej związku

10

Pewnie "nigdzie". Przecież już pisała, że jest "szczęśliwa". smile

11

Jestem szczęśliwa, mój mężczyzna dba o mnie, szanuje, prawi komplementy... Więc może tylko chce dowartosciowac swoje ego ? Dużo myślałam i macie racje ze nie warto tylko czasem cieżko powiedzieć STOP

12

Czy gdyby faktycznie było to takie nic....to czy szukałabyś porady na forum?

13

Ja jestem 7 lat młodsza od mojego partnera, jestem młoda i może jeszcze poprostu głupia. Jesteśmy razem 2,5 roku nie ma rutyny, wiecznie coś sie dzieje w naszym związku. Jedynym największym problemem jest mój brak ochoty na seks - poprostu nie sprawia mi to od dłuższego czasu przyjemńosci. Rozmawiałam dzisiaj o tym z moim chłopakiem to powiedział żebym sie tym nie przyjmowała, że wszystko sie ulozy- No poprostu jest cudowny, dlatego mam wyrzuty sumienia ze interesuje mnie ktoś inny bo nie powinno tak byc. Może ja jestem jeszcze taka młoda ze czuje fascynacje z powodu tego ze interesuje kogoś innego, a może poprostu zbyt poważnie podchodzę do tego wszystkiego? Próbuje sobie trochę pomóc i tłumaczyć to na rożne sposoby. A na forum pisze o tym dlatego ze jest mi poprostu lepiej z kimś porozmawiać

14

Bo ja zawsze miałam wszystko poukładane, plany cele marzenia. A od paru dni nie czuje z tego satysfakcji, z tego dążenia do celu. Najgorsze jest to ze ja naprawdę nie mam powodu by zrywać z moim mężczyzna bo to by była głupota mojego życia, on jest zawsze ze mną, wspiera mnie i swoimi czynami pokazuje ze mnie kocha, tymbardziej ze sam jest poukładany i wie czego chce... Tylko ja poprostu jestem zafascynowana tym drugim, jestem ciekawa jaki jest.. Tez tak kiedyś mialyscie? Czy to aż takie złe że interesuje nas ktoś inny? Dziewczyny NAPISZCIE co o tym myślicie...

15

Jedno proste pytanie: czy on jest twoim pierwszym partnerem seksualnym?

16

Seksualnym tak.. Wcześniej nie mogłam sie przed nikim otworzyć. Jeśli to jest istotne to bardzo długo czekał zanim "to" sie stało.

17

Skoro Twoj chlopak jest pierwszym partnerem seksualnym to moze ta fascynacja, mysle ze trafnie okreslilam uczucie do drugiego mezczyzny, ma podloze wlasnie seksualne? Skoro z obecnym partnerem nie uklada Ci sie w lozku to zastanawiasz sie jakby bylo Tobie z tamtym? Moze lepiej?
Jesli jestes szczesliwa a Twoj chlopak rozumie Twoje zniechecienie a tymbardziej, skoro mowi ze wszystko sie ulozy, to moze warto porozmawiac, nie raz , nie dwa, moze warto wspolnie zrobic cos co sprawi ze checi na zblizenie sie pojawi?
Powodzenia Ci zycze smile

18

Pewnie masz racje, dam temu wszystkiemu czas . Mój partner kiedyś powiedział ze kiedy nie ma rozwiązania to nie ma problemu.. Mam nadzieje ze i w tym wypadku będzie to prawda. Ale czy wy tez tak kiedyś mialyscie ze poprostu intesowalyscie sie innym tak z czystej ciekawości ?

19

Raczej będzie ci się to nasilało. Będziesz się coraz bardziej zamykać na swojego partnera, a co raz bardziej będą ci się podobać inni faceci. W końcu będziesz ze swoim facetem tylko dlatego, że nie będziesz miała powodu, aby się rozstać. Ale będziesz robić wszystko, aby on ten powód do rozstania znalazł......

Jesteś z nim raptem 2,5 roku a już zaczynasz łapać takie fazy na innych mężczyzn, a ze swoim kochać się nie chcesz. A co będzie za kolejne 2,5 roku? Jak długo będzie w nim i w tobie narastać frustracja z powodu niezbyt częstego i niesatysfakcjonującego seksu, aż zacznie to rzutować na inne płaszczyzny waszego związku?

20 Ostatnio edytowany przez marios34 (2012-09-04 06:37:40)

Nie no super kolejna panna która już zaczyna podstawe do tego żęby zdradzić swojego faceta mimo iż jest szczęśliwa:) no miodzio nie ma co:) Tutaj jest pokazane jak to nie warto takim facetem wobec kobiety być "Jestem szczęśliwa, mój mężczyzna dba o mnie, szanuje, prawi komplementy" a mimo wszystko powoli wchodzisz w realcje z innym facetem. Już samo to że nie możesz o nim przestać myśleć, że jest dla Ciebie intrygujący to początek do czegoś co zniszczy twój jak to określasz cudowny związek i na dodatek zranisz ostro faceta który prawdopodobnie jako jeden z niewielu na tym świecie uważa swoją kobietę jak prawdziwą KOBIETE nie jako przygody czy jako maszynkę do sexu. Zawsze są myśli jak by to było z innym skoro on jest twoim pierwszym partnerem sexualnym ale samo to że już nie chcesz się z nim kochać to początek odtrącania go, on jest wporzo gościem bo inni na jego miejscu już by cię zmuszali do tego (oczywiście nie wszyscy faceci zaznaczam). Zawsze jest tak że jak kobieta/facet jest w związku i po prostu jest wspaniale zawsze jedna z osób szuka dodatkowej adrenaliny. Po co? Bo po prostu poczuć jakieś inne emocje? Człowiek dopiero myśli nad tym co zrobi gdy już to zrobi. Chcesz rozwalić swój związek przez jakiegoś nowego gostka 2.5 roku zmarnować tylko dlatego że ktoś cię zaintrygował? Nie rób tego co pewne osoby opisujące w zakładce Rozstania/zdrady/flirty bo jak wejdziesz w nową relacje i zadurzysz się w nim wtedy będziesz robiła wszystko aby ukryć to przed swoim chłopakiem, będziesz go okłamywała, przyprawiała mu rogi. Na co Ci to? Ciężko jest to zrozumieć naprawdę. Ja miałem takie rozkminy też jak to by było z inną, normalnie rozmwiałem, spotykałem się z dziewczynami ale naturalnie w większym gronie znajomych ale nigdy nie przekroczyłem pewnej granicy. Ty też jej nie przekraczaj bo potem będziesz żałowała. A skad wiesz że z innymi tak nie flirtuje?  weźmie cię za kolejne swoje trofeum a już nie cofniesz się do tego co wcześniej było tylko będziesz rozpaczała nad tym jaka byłaś glupia że to zrobiłaś. Nie warto. A wiecie co jest najgorsze? Że ten gościu który do autorki postu zarywa nie ma skrupułów do tego mimo iż wie że jest w związku. Ja bym tak nie mógł. Ktoś kto jest zajęty nie powinien być brany pod uwagę do tego typu relacji u mnie to normalnie nie do przyjęcia żebym zabijał do zajętej panny mimo iż np sama by chciał. Takie jest moje zdanie.

21

Nie mam zamiaru zdradzać mojego partnera i napewno tego nie zrobię, nie rozwagę swojego związku na pewno. Mam poprostu brudne myśli i to mnie najbardziej martwi. Ale nie warto i nie miałam zamiaru tego robić ...

22

Jak się jest w szczęśliwym związku to nie ma innych - kobiet czy mężczyzn. Proste jak .... coś tam smile Pewnie zdarzy się otaksować kogoś, pomyśleć "ale ciacho". I tyle. Za 5 minut już się nie pamięta.
Więc coś u was jest nie tak. Może przez ten brak seksu. Tylko seks w związku to ważna sprawa. Ale jedno z wielu składników ciasta.
Piszesz że próbowałaś rozmawiać a partner oznajmia, że wszystko OK, spokojnie. Więc może pomyśl dokładnie co byś chciała mu przekazać; nawet zapisz to sobie. Siądź z nim i karz mu milczeć dopóki nie skończysz. Musisz spróbować go otworzyć na szczerą otwartą rozmowę. Tylko spokojnie, bez podnoszenia głosu itd.
Bo macie problem i jak yoghurt pisze będzie on narastał. Twój partner musi to zobaczyć i musicie się z tym zmierzyć. Inaczej nic z tego poza frustracją, cierpieniem nie będzie.
I przestań chodzić na fitness albo chodź ze swoim facetem.

23

a może napiszesz coś więcej na temat Waszego związku? co Ty robisz dla Waszego związku, a co on?
zawsze gdzieś tam jest ukryta prawda

24

Jesteśmy razem już 2,5 roku znamy sie 5. Nie mogę narzekać na swojego partnera bo patrząc na innych chłopaków chociażby moich koleżanek stwierdzam ze naprawdę trafiłam bardzo dobrze. Jeśli chodzi o seks to długo go nie było mój facet czekał 1,5 roku żebym otworzyła sie przed nim..był bardzo cierpliwy, więc nie jestem w tych sprawach doświadczona, wręcz przeciwnie, natomiast zawsze miałam taka jakaś dziwna barierę nie wszędzie pozwalam sie dotykać i nie wiem z kad to sie wzięło, nikt mi nigdy żadnej krzywdy fizycznie nie zrobił. Pieszczoty wogole mnie nie podniecaja a kiedyś było inaczej, tym bardziej ze mój partner stara sie ze wszystkich sił żeby było super. Musze wyjść jakoś z tego wszystkiego bo czuje sie ze wszystkim źle

25

klarek napisał/a:

Jak się jest w szczęśliwym związku to nie ma innych - kobiet czy mężczyzn. Proste jak .... coś tam smile Pewnie zdarzy się otaksować kogoś, pomyśleć "ale ciacho". I tyle. Za 5 minut już się nie pamięta.
Więc coś u was jest nie tak. Może przez ten brak seksu. Tylko seks w związku to ważna sprawa. Ale jedno z wielu składników ciasta.
Piszesz że próbowałaś rozmawiać a partner oznajmia, że wszystko OK, spokojnie. Więc może pomyśl dokładnie co byś chciała mu przekazać; nawet zapisz to sobie. Siądź z nim i karz mu milczeć dopóki nie skończysz. Musisz spróbować go otworzyć na szczerą otwartą rozmowę. Tylko spokojnie, bez podnoszenia głosu itd.
Bo macie problem i jak yoghurt pisze będzie on narastał. Twój partner musi to zobaczyć i musicie się z tym zmierzyć. Inaczej nic z tego poza frustracją, cierpieniem nie będzie.
I przestań chodzić na fitness albo chodź ze swoim facetem.

Obawiam się, że na to już za późno. Zobacz, że  autorka wątku napisała, że już od dłuższego czasu nie ma ochoty na seks ze swoim lubym, który zbagatelizował (żeby nie powiedzieć, że olał) problem. Pytanie czemu? Czy faktycznie nie dostrzega problemu, czy też anekk_ nie powiedziała mu wszystkiego? Ja obstawiam to drugie mimo wszystko. Ten związek to już trup. Dlaczego? Bo mamy jedną stronę okłamywaną, a drugą wyłączoną na partnera i bardziej zainteresowaną innymi.

Im szybciej dziewczyna zrozumie, że nie ma już czego reanimować, tym mniej cierpienia czeka ją i jej faceta. Bo teraz jakakolwiek dyskusja czy szczera rozmowa z partnerem niczego nie zmienią. Najwyżej na chwilę - kilka dni czy tydzień lub dwa. A potem problem powróci ze zdwojoną siłą. I z miesiąca na miesiąc, z roku na rok będzie coraz gorzej....

anekk_ - twój związek już się skończył. Miej przynajmniej tyle odwagi i szacunku wobec swojego mężczyzny, aby mu powiedzieć o tym wszystkim co czujesz. O tym, że przestał cię pociągać, że podobają ci się inni, że chcesz spróbować z innym. Lepiej powiedz o tym teraz niż kiedy sytuacja między wami zrobi się naprawdę fatalna.

26

Jeśli chodzi jeszcze o nasz związek to zawsze sie starałam żeby czuł sie kochany.. Gotuje mu obiadki gdy tylko mam okazje, w niedziele zawsze robię jego ulubiona lazanie lub pizzę, pieke ciasta. Chodzimy na spacery, na rower, na zakupy , jeździmy do naszej rodziny zawsze razem, jak spędzamy osobno święta to zawsze jest tęsknota i żal ze nie jesteśmy razem. Dbam o niego, zawsze mi powtarzał ze docenia moje starania, robię to do tej pory. A on zawsze mnie wspiera w trudnych sytuacjach np. Kiedy coś złego dzieje sie w pracy, na studiach..mam oparcie w nim. A na fitnes nie chce ze mną chodzić.. A tego drugiego mężczyzny tak naprawdę jeszcze nie poznałam, mało o sobie wiemy, on mnie tylko zainteresował, albo aż zainteresował bo poprostu jestem ciekawa jaki on jest..nie zwracaliśmy nigdy uwagi na byle kogo. Jestem rozsądna. Zawsze zastanąiam sie nad czymś zanim powiem czy zrobię i nie będę pula swojego związku tylko jest mi przykro ze taka sytuacja mi sie przytrafiło .. Z mojej winy ... I nie zdradziła bym swojego partnera nie mam serca mu czegoś takiego zrobić i sobie nie mam podstaw..

27

Dlaczego miałabym zerwać ze swoim facetem skoro tego nie chce ? Nie wyobrażam sobie życia bez niego

28

Chyba źle niektórzy z was zrozumieli to co chce przekazać...

29

Nie - nie zrozumiałem źle. Ja to przerabiałem od tej drugiej strony.

30

Napewno nie zrezygnuje ze swojego związku, to by była moja życiowa głupota

31

Jak zatem zamierzasz ponownie się otworzyć na swojego partnera w sprawach seksu i fizyczności?

32

Tak, chce to wszystko naprawić.. Postaram sie gdzieś poszukać porady w sprawie seksu.. Nie będę psuła naszej przyszłości ..

33

To, że chcesz, to ja wiem.

Ja się pytam: JAK ?

34

anekk_ napisał/a:

Dlaczego miałabym zerwać ze swoim facetem skoro tego nie chce ? Nie wyobrażam sobie życia bez niego

Chyba więc sama sobie odpowiedziałas na tytuł własnego wątku.
To po pierwsze.
Po drugie: przez całe wspólne (oby) życie będziesz poznawać mnóstwo facetów, przeróżnych. Za każdym razem chcesz mieć takie wątpliwości, tylko dlatego, ze się komuś spodobałaś?

35

anekk, niestety yoghurt ma rację.

nic na siłę nie zrobisz - chcieć można, ale to nie zadziała.
Przechodziłam przez to - to po prostu oszukiwanie samej siebie...  i tak ostatecznie ulegniesz, myśl się już zrodziła.
Możesz odpędzić ją na jakiś czas, ale to wróci, niestety wróci...

36

_Nina_ napisał/a:

anekk, niestety yoghurt ma rację.

nic na siłę nie zrobisz - chcieć można, ale to nie zadziała.
Przechodziłam przez to - to po prostu oszukiwanie samej siebie...  i tak ostatecznie ulegniesz, myśl się już zrodziła.
Możesz odpędzić ją na jakiś czas, ale to wróci, niestety wróci...

Niestety muszę się z tym zgodzić.
Przechodziłam przez to samo smile Oczywiście uległam big_smile ..... odpychać myśli można jakiś czas, ale one uporczywie wracają....cóż.....biologia tutaj będzie Autorkę pchała w ramiona innych facetów.

Dziś gdy jestem osobą zdecydowanie bardziej świadomą czy też ""najedzoną" tak mogę to określic....jest OK.
Ale swojego musiałam doświadczyć by dziś mieć spokój.

37

Catwoman napisał/a:

Dziś gdy jestem osobą zdecydowanie bardziej świadomą czy też ""najedzoną" tak mogę to określic....jest OK.
Ale swojego musiałam doświadczyć by dziś mieć spokój.

Cat, dokładnie tak samo bym to ujęła smile
Od razu mi lepiej, że nie jestem w tym sama...

38

Nie, nie jesteś w tym sama, bo jak pisałem ja to też przerabiałem, ale od tej drugiej strony. Czyli od strony faceta, na którego kobieta się zamknęła, bo chciała seksu z innymi....

I jako facet mówię: lepiej pokazać odwagę, szacunek i szczerość i to zakończyć niż skazywać drugą osobę na prawdziwą gehennę....

39

albo zaproponować związek otwarty big_smile

wiesz, ale problem polega w takich sytuacjach na tym, że chce się zjeść ciasto i je nadal mieć smile

40

Taka propozycja to coś gorszego niż cios w jaja.

Co do ciastka - no cóż....nie można mieć wszystkiego.

41

Oczywiście, że nie można....
I osobiście żal mi wszystkich młodych ludzi borykających się z takim problemem, bo to jest niesamowite rozdwojenie; z jednej strony naprawdę kocha się osobę, z którą sie jest, z drugiej.... tak bardzo chciałoby się sprawdzić, kim jestem dla innych? Jak inny facet reaguje? I jaką kobietą jestem gdy patrzy inny? ..... jest to sytuacja nie do pozazdroszczenia.

42

Żartujesz sobie z tym żalem, prawda?

43

Nie. Dlaczego miałabym? Wiem, że jest to decyzja każdego człowieka z osobna, ale za nic w świecie nie chciałabym się wrócić w czasie do tamtych lat gdy ja miałam taki dylemat.
I naprawdę nie wiedziałam co robić, bo nie byłam z pewnością osobą, która miała ochotę oszukiwać partnera czy działać z premedytacją. I to powodowało rozdarcie wewnętrzne.

44

Na szczęście ta chęć spróbowania nie trwa wiecznie.

Może to też zalezy od wieku - niby to banalne, ale tak myślę. Po trzydziestce zdecydowanie dojrzałam, spojrzałam na pewne sprawy inaczej, nabrałam pewności siebie, wiedziałam co jest ważne w życiu...
I nagle potrafiłam docenić stabilną miłość i jej siłę a nie szybkie zauroczenia, które, jak sądzę,  służą tylko potwierdzeniu własnej wartości.

Ale mówię tylko za siebie - każda kobieta jest inna (mimo, iż niektórzy mężczyźni mówią, ze wszystkie są takie same)

45

_Nina_ No i też pewnie dlatego miałaś już inne spojrzenie, że doświadczyłaś tego o czym tu piszemy, wcześniej.
Gdybym jednak miała się zastanawiać do 30tki jak to jest z innym.... nieeeee, cos okropnego.

46

Catwoman napisał/a:

z jednej strony naprawdę kocha się osobę, z którą sie jest, z drugiej.....

Cat,
a ja myślę, że w takiej sytuacji nie ma kompletnie mowy o miłości

47

_Nina_ napisał/a:
Catwoman napisał/a:

z jednej strony naprawdę kocha się osobę, z którą sie jest, z drugiej.....

Cat,
a ja myślę, że w takiej sytuacji nie ma kompletnie mowy o miłości

Ja podobnie myślę. Bo z jednej strony ktoś się podciera miłością (która tak naprawdę jest jedynie pragnieniem drugiej osoby). A drugiej jest rozchwiany emocjonalnie i myśli kroczem. Na domiar złego stara sobie wmówić coś zgoła odmiennego i przez to nijak nie potrafi dojść do porozumienia z sobą samym.

Mnie nie jest żal takich ludzi. Mnie jest żal ludzi, którzy z takimi się związali.

48

Tak sądzisz? Ja szczerze kochałam mojego eksa i nie wyobrażałam sobie życia bez niego.
Być może w moim przypadku zadziałało to z innych powodów, oboje sie zraniliśmy wcześniej ,właściwie najpierw on mnie więc łatwiej było mi podjąć decyzję o innym facecie.

49

yoghurt007,  uważam, że trudno jest mierzyć wszystkich jedną miarą: jeden zwiąże sie w wieku 16 lat i już do końca życia i będzie potrafił być wierny całe życie (mam na mysli tych co już poumierali ze starosci bo FAKTYCZNYCH wierności osób , które jeszcze żyją , trudno sprawdzić zwłaszcza ze to się może zmienić na każdym etapie zycia) a inni potrzebują przejść przez co najmniej jedno łóżko by móc normalnie funkcjonować w związku.

50

Nie wyobrażałam sobie życia...kochałam....ale miałam chcice więc poszłam z innym....

No poważnie?

51

Poważnie. Poza tym weź pod uwagę że ja nie miałam wtedy 30 lat i tego myślenia które mam teraz. Miałam zaledwie 20 lat!

52 Ostatnio edytowany przez _Nina_ (2012-09-04 12:28:08)

Catwoman napisał/a:

inni potrzebują przejść przez co najmniej jedno łóżko by móc normalnie funkcjonować w związku.

zgadzam się najzupełniej z tym - właśnie dlatego, ze każdy jest inny
Ale nadal uważam, że jak kocha się naprawdę i gorąco - to nie ma skoków w bok... ale to moje subiektywne zdanie i wiem, że nie musi być zgodne ze stanem faktycznym smile

Wiem, że łatwiej jest "ulegać" , gdy stygnie miłość w której trwamy...

53 Ostatnio edytowany przez yoghurt007 (2012-09-04 12:31:47)

No i co ma tutaj wiek do tego? Moją byłą narzeczoną jak poznałem to miała 21 lat. Byłem jej pierwszym partnerem. Jak jej powiedziałem, że to koniec, to miała 28. A wszystkie problemy jakie mieliśmy krążyły właśnie wokół tego temu: na mnie się zamknęła, a seksu z innymi chciała.

Wiedziała co czuje ona i co czuję ja, a bagatelizowała to. Kłamała....

Kazał jej ktoś trwać tyle czasu w tym związku? Kazał jej ktoś przyjmować oświadczyny? Kazał jej ktoś kłamać na temat swoich uczuć i pragnień? A im bliżej i im realniejsza była kwestia założenia rodziny tym jej pociąg do innych był silniejszy. I co - żal ci jej? Żal ci jej, że karmiła mnie kłamstwami, że robiła wszystko, abym to ja zakończył ten związek, aby tylko ona mogła mieć czyste sumienie i nie musiała się gryźć z podjęciem decyzji? Żal ci jej, że po niemal 7 latach związku w niecałe pół tygodnia po rozstaniu wylądowała z innym w łóżku? Żal ci jej za piekło na ziemi jakie mi zgotowała przez ostatnie 2 lata naszego związku? To ja chodziłem wiecznie sfrustrowany i rozchwiany. Jej to było obojętne. Sama nie wiedziała co czuje, ani czego chce ode mnie. To nie ona zmagała się z problemami, to nie ona nabawiła się przez to różnych kompleksów, ale tobie żal jej?

Nie jestem mściwą osobą, ale z całego serca życzę jej, aby spotkało ją dokładnie to samo....

I podobnie z tobą - przy całej mojej sympatii do ciebie - porozmawiamy o żalu, jak ciebie to dotknie kiedy będziesz z tej drugiej strony....

54

Każdy przypadek jest inny.
Uważam, że byłam kochającą swojego chłopaka dziewczyną, dałam temu związkowi wszystko i nie mam sobie nic do zarzucenia.
Ale byłam bardzo młoda! i dlatego jak pisałam wcześniej TO JEST ROZDARCIE WEWNĘTRZNE. Na tym polega rozdarcie, że chcesz dwóch rzeczy naraz, nie potrafisz podjąć takiej decyzji by nikogo nie raniła i byś ty jeszcze był zadowolony.

55

Jest drobna różnica - z tego co zrozumiałem to ty podjęłaś decyzję, prawda?

56

No o sobie tu piszę:)

57

Ja piszę o autorce wątku i udawaniu, ze wszystko jest OK - czyli o czymś, z czym ja miałem do czynienia. I dlatego pisałem jej, aby miała tyle odwagi i szacunku do faceta, aby to zakończyła i poszła poszaleć z innymi. Bo to wtedy zupełnie inaczej przebiega mimo wszystko....

58

No najlepiej jest być uczciwym i wyjść z założenia co będzie to będzie- być może się ludzie rozstaną na jakiś czas by się wyszaleć a potem do siebie wrócą. BYĆ MOŻE. a Autorka najwyraźniej nie chce ryzykować- zresztą kto by chciał.
Odwieczna walka ciała z psyche... smile

59

Yoghurt

uważam, że nie kochała Ciebie wcale albo przestała w jakimś momencie...
z Toba miała jasną sytuację, pewną przyszłość... ale miała potrzebę dowarościowywania siebie, szukała potwierdzenia

Nie twierdzę aboslutnie, że Ty jej tego nie dawałeś - ale są kobiety, które potrzebują więcej, to jak narkotyk - chcą być pożądane (miałam przyjaciółkę i wiem jak to u niej było).
To może z czasem minąć, gdy kobieta dojrzeje, pozna swoją wartośći nie będzie potrzebowała szukać aprobaty gdzie indziej... ale są kobiety, które wiecznie mają za mało

Natomiast myślę, że Cat bardziej chodziło o to (i mi także), że gdy wiem jak to jest gdzie indziej (czytaj: z innym) i ,że to  wcale nie jest inne ani lepsze (a czasem i gorsze), to nie ciągnie mnie do tego - tak zwyczajnie, po ludzku już nie

60

Dokładnie o to mi chodziło. Od niewiedzy gorsza jest tylko niepewność- więc ją rozwiałam smile

61

_Nina_ napisał/a:

Natomiast myślę, że Cat bardziej chodziło o to (i mi także), że gdy wiem jak to jest gdzie indziej (czytaj: z innym) i ,że to  wcale nie jest inne ani lepsze (a czasem i gorsze), to nie ciągnie mnie do tego - tak zwyczajnie, po ludzku już nie

Wiem i o tym samym mówię. Niech anekk_ idzie w świat i się wyszaleje, ale niech nie skazuje swojego faceta na podobne męczarnie jakich ja doświadczyłem. I niech nie oszukuje samej siebie, że jest cudownie i że kocha, bo tak nie jest....przestało tak być w momencie, w którym zamknęła się na swojego faceta.

62

W każdy związek po jakimś czasie wkrada się rutyna. Jeżeli ktoś nie umie przetrwac tej rutyny z jednym partnerem, to z następnym tez pewnie nie przetrwa i będzie szukał wrażeń.

Tylko czy to jest prawdziwa miłość? No bo jeżeli kogoś naprawdę kochamy to przecież nie przestaniemy go kochać bo ktoś tam na siłowni okaże się atrakcyjny!!!!  I nie będziemy mieć dylematow. A jeżeli pojawia się dylemat... Czy to jest miłość? Czy może tylko przyzwyczajenie do obecnego partnera, wygoda?

63

A czy każda zdrada w małżeństwie wyklucza miłość?

64

Catwoman napisał/a:

A czy każda zdrada w małżeństwie wyklucza miłość?

Nie, nie wyklucza. Ona ją przekreśla. Ja nigdy nie zdradziłem (w żaden sposób) i nigdy bym zdrady nie wybaczył.

65 Ostatnio edytowany przez fairytale (2012-09-04 13:17:28)

Nie wiem. Według mnie, gdy zdradzamy to nasz pociąg fizyczny jest silniejszy i ważniejszy niż uczciwość względem partnera... A więc nasze uczucie jest słabsze, mniej stabilne niż być powinno. Osoba zdradzająca przeklada własną przyjemność nad uczuciwość względem ukochanej osoby. Czy to jest miłość? Może, ale nie taka na 100%. Czegoś tutaj brak...

Ja tez nigdy nie zdradziłam i nie wybaczyłabym zdrady... Ciężko mi w sumie powiedzieć jakbym w ogole zareagowała na wiadomość o zdradzie. Coś okropnego i na szczęście abstrakcyjnego dla mnie smile i nie chcialabym tego doświadczyć.

Posty [ 1 do 65 z 134 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » CZY WARTO POZNAWAĆ NOWEGO FACETA GDY SIĘ JEST W SZCZĘŚLIWYM ZWIAZKU

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024