Wredna, zakłamana, zazdrosna siostra chłopaka - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Wredna, zakłamana, zazdrosna siostra chłopaka

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Wredna, zakłamana, zazdrosna siostra chłopaka

Historia przedstawia się następująco: jestem szczęśliwie zakochana, z wzajemnością w swoim chłopaku. Nie będe tu rozpisywać się w skowronkach jak jest cudownie (a jest przecudnie) bo nie o tym chciałam. Chodzi o to że całe szczęście mąci ta...####...!!! Użyłabym tu właściwych słów ale cenzura pewnie by je wymazała. Nienawidzi mnie od samego początku. Nie wiem za co bo księżniczka nie raczyła ze mną zamienić przez prawie dwa lata nawet jednego pełnego zdania. Po prostu czysta awersja z jej strony, której nawet nieśmiało nie próbowała przełamać. Pogodziłam się z tym stwierdzając  że za nikim biegać nie będe zwłaszcza za kimś kto uważa się za Bóg raczy wiedzieć kogo skoro nie raczy ze mną porozmawiać. Zbyt wiele razy zagaiałam rozmowe bezskutecznie, także po pewnym czasie uznałam że to bez sensu. Ograniczyłyśmy się do chłodnego "cześć" w razie konieczności. I tak było dobrze (zważając na okoliczności). Do czasu. Ostatnio ta ###cenzura### oskarżyła mnie o podbieranie jej rzeczy z łazienki (wierutna bzdura) w obecności całej jej rodziny...Oraz o kłamstwo gdy zaprzeczyłam. Kłamstwo dziewczynka nie raczyła mi nawet zarzucić patrząc prosto w oczy (bo chyba wiedziała że kombinuje i nie dałaby rady) tylko niby schylając się zawiązać buta. Gdy za nią poszłam uciekła na górne piętro bez słowa wyjaśnień. Po prostu zwiała jak ostatni tchórz. Mój chłopak mało z siebie nie wyszedł i nie stanął obok. Stwierdził że on siostry nie ma. Wiem że stoi za mną tym bardziej że również nienawidzi swojej siostry. Nie wiem jak mam dalej z nią postępować, bo ewidentnie mam do czynienia z osobą nie do końca zdrową na rozumie. Jak można komuś zarzucić kradzież nie mając jasnych dowodów?! Tym bardziej że w życiu ich nie będzie miała bo do niczego takiego nie doszło. Niestety chłopak i ona mieszkają razem więc jest obecna w pewien sposób w naszym życiu - w zasadzie jest naszym największym wrogiem. Mój chłopak (wstyd się przyznać) ale kiedyś mało brakowało ale by jej przyłożył z otwartej dłoni w twarz. Musiał ja wyrzucić z pokoju, gdy tamta przyszła jeszcze coś doszczekać. Najgorsze jest to że kiedy ona  zarzuciła mi to wszystko to jej matka zamiast się oburzyć uspakajała mojego chłopaka - tego się nie spodziewałam bo zawsze miałyśmy dobry kontakt. Widocznie już musiała przekabacić ją - bo z tego co wiem ztara się zepsuć mi opinie jak tylko może. Jej chłopak kiedyś nasz dobry znajomy już się do nas nie odzywa, więc dziewczyna dobra jest w tym co robi. Najśmieszniejsze jest to że kiedyś ją broniłam przed moim chłopakiem a jej własnym bratem starając się wytłumaczyć jej zachowanie. Okazało się że nie słusznie bo to z gruntu zła osoba. Nie wiem już co mam począć. Bardzo proszę o jakąś radę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wredna, zakłamana, zazdrosna siostra chłopaka

Nie zwracajcie na nią uwagi. Ignoracja, bo nie widzę innego wyjscia.

3

Wiem - stosowałam ją do tej pory. Ale w momencie gdy wyskoczyła z takim oskarżeniem to widocznie ta ignorowanie nie podziałało właściwe. Obawiam się że jeśli dłużej będziemy ją ignorować to wyskoczy z jeszcze czymś gorszym. Non stop jest z jej strony tendencja spadkowa - im dalej się od niej trzymamy tym bardziej mąci hmm Przy każdym odezwaniu się robi jeszcze tak triumfatorskie miny że mam czasami ochotę strzelić ją w twarz.

4

A daj sobie spokoj! Zachowuje sie jak smarkula i tyle. Ile ona ma lat, bo nie powiedzialas?

Widocznie po prostu Cie nie lubi i jest moze tez o brata zadrosna (glupie, ale tak sie zdarza). Moze Cie wini za pogorszenie stosunkow miedzy nimi?

5

tak jak wyżej -ignoruj ją, teraz może daje Ci się bardziej we znaki ale jak zobaczy, że masz to gdzieś to prędziej czy później odpuści bo się jej najnormalniej w świecie znudzi... a jeśli nie to w obecności całej rodziny sama zacznij ten temat na spokojnie, zapytaj co do Ciebie ma, dlaczego oskarża Cie i mąci w Twoim życiu, musisz pokazać, że Ty nie boisz się konfrontacji przez to, że wszelkie jej zarzuty są kłamstwiem.

a osobiście uważam, że kieruje nią zazdrość, nie wiem z jakiego powodu ale dziewczyny z reguły są wredne;)

6

ech...czyli status quo..ignorancja jak do tej pory... Bo teraz już było z nią zero kontaktu - nawet wzrokowego. Adlernewman -  dziewczyna ma prawie 30 lat... i naprawdę na codzień jest bardzo inteligenta i poukładana. Tylko tak z niej promieniuje ta nienawiść do mnie że ewidentnie nie myśli racjonalnie. Naprawdę zastanawiam się czy jej wszystko w głowce styka bo zachowuje się jak socjopatka - dochodziło np do takich sytuacji że jak koleżanki jej mamy były w odwiedzinach i bardzo mnie zagadywały na temat moich skończonych studiów i pracy, którą dość ciężko było mi dostać (bo syn jednej z nich skończył ten sam kierunek i nie mógł się odnaleźć) i  została odsunięta na bok (a uwielbia być w centrum, tylko nie zawsze jej wychodzi) to przy wszystkich się do mnie nie odzywała standardowo - żeby nic nie chlapnąć w towarzystwie, a później gdy nikt nie widział, gdy odnosiłam talerz do zmywarki zwyczajnie mi go ze złością wyrwała bez słowa z rąk...Zastanawiam się czy na tym punkcie nie ma kompleksów - bo rzeczywiście jej rodzina bardzo interesowała się mną - najpierw jako nową dziewczyną mojego chłopaka, później awansowałam i to nieźle - więc zainteresowanie wzrosło, a z tą całą kradzieżą wypaliła chyba z zazdrości że nam się wszystko układa - bo i wakacje pod palmami się zbliżają (ona nigdy poza krajem), i mega udana impreza za nami na którą ona nie została zaproszona, i cała rodzina zainteresowana dookoła kreacją jaką miałam na sobie. I w tej całej sielance ona - dorosła baba i jej "rewelacje"... Wiem że chaotycznie piszę ale jestem bardzo wzburzona gdy sobie to przypominam....:(

7

BTW adlernewman - owszem wini mnie za pogorszenie stosunków między nimi - z tego co jej matka przez przypadek chlapnęła to cytat dosłowny "<mój chłopak> bardzo się zmienił na gorsze odkąd się ze mną spotyka". Chyba miała tu na myśli rzucenie przez niego palenia,  znalezienie lepszej pracy, ograniczenie alkoholu (oczywiście do niezbędnego minimum hehe) i plany zw ze studiami. Ech...

8 Ostatnio edytowany przez Asteroida24 (2012-08-08 20:36:13)

rebel napisał/a:

Nie zwracajcie na nią uwagi. Ignoracja, bo nie widzę innego wyjscia.

Popieram jak najbardziej ignorujcie.Bo to dla niej wielka frajda kiedy sie złościcie,więc ma swoja upragniona reakcje z waszej strony.On prowokuje.Będzie próbowała jeszcze napewno nie raz ,ale jak zobaczy że zareagujecie smiechem,lub wcale-jakby jakas tam sytuacja miała miejsce.To przestanie z czasem to robić.I może znajdzie sobie nastepną ofiare,która bedzie reagowała tak jak ona by tego chciała.Pokażcie jej że to ona robi z siebie idiotke i nic więcej nie wskóra.

9

Ech... postaram się zwalczyć dziką chęć odegrania poprzez ukręcenie łba tej hydrze ...

10

Prawie 30lat? WTF?
Czytajac to, mialam wrazenie, ze 13.. ech.. Albo po prostu ma taki charakter, albo jest rozwydrzona dama, albo w glebi duszy jej zachowanie bierze sie stad, ze nie potrafi sie pogodzic z tym, ze to Ty jestes najwazniejsza osoba teraz w zyciu jej brata. Zazdrosc!
Poradzilabym Ci z nia powaznie i na spokojnie porozmawiac, ale sadzac po Twoim poscie - nikle szanse.
Jak wczesniej dziewczyny sugerowaly- olej ja ,a na dobre wyjdzie Wam wszystkim,.

11

A ty jesteś pierwszą dziewczyną jej brata?

12

pogadaj z chłopakiem.... niech on zareaguje porozmawia z siostrą.

13

Nie, nie jestem pierwszą. Też kombinowałam w tą stronę - i tak - każda była znienawidzona przez nią. Freud miałby używanie. Tylko ja mam najgorzej bo wie, że to kolokwialnie rzecz ujmując związek "na poważnie". Ignorowaliśmy ją oboje, przez nią moja lepsza (:)) połowa znacznie przyspieszyła tempo poszukiwań wspólnego mieszkania. Nie ukrywam że mierzi mnie to że w zasadzie uciekamy przed nią, ale to chyba najlepsze wyjście z zaistniałej sytuacji...Choć nadal mam ochotę skopać jej dupsko. Co do "rozwydrzonej damy" - 100 % racji, ma być po jej albo w ogóle. Najgorsze jest to że każdy jej ustępuje - tak długo będzie knuła, węszyła, kombinowała i sączyła jad dookoła dopóki nie uzyska to czego chce.

14

Hehe, temat do momentu podania wieku tej siostry był bardzo poważny. Pierwsza myśl - jakaś małolata widzi, że "traci" starszego brata... a później napisałaś prawie 30 lat! - toż to jakaś niedo.uchana baba! big_smile W kaftan! tongue
Współczuje, a z tej psycholki zionie zazdrością.

15

no właśnie - gdyby to była gówniara to byłoby nic - ot niedogodność. Ale to dorosła, złośliwa, w pełni świadoma swoich czynów osoba - tym bardziej zdumiewa jej zachowanie. Nie ma zapędów (a przynajmniej nie powinna mieć) staropanieńskich bo ma faceta (który jak już wspomniałam, niegdyś nasz znajomy, dziś zachowuje się jak obcy). Pomijam jego bezczelność - bo inaczej tego nie idzie nazwać, gdy we własnym domu mojego chłopaka nie raczy mu cokolwiek odpowiedzieć i zachowuje się jakby to on był u siebie. Cała ta sytuacja z winy tylko tej jednej niewinnie wyglądającej osoby - siostry mojego chłopaka. To wręcz nieprawdopodobne że jedna osoba może być tak z gruntu zła.

16

Wiesz co, mialam podobnie.....bylo troche antypatii, a ja ja kiedys rozbroilam i mowie do siostry: Wiesz co, wiem ze ty mnie nie znosisz, a ja ciebie lubie...hahhahaha......musialabys widziec jej mine....od tej pory jakas taka zawstydzona jest hahahaha

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Wredna, zakłamana, zazdrosna siostra chłopaka

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024