Problem z facetem:(:(:( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z facetem:(:(:(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Problem z facetem:(:(:(

Witam!Mam problem i nie wiem co robić:(:(Moj były do mnie napisał ze jego dziewczyna go zostawiła zdradziła itp ja mu odpisalam bo chciałam go pocieszyć i tez obrazilam ta dziewczynę :(mam partnera z którym mam dziecko A niestety oni sie pogodzili i on jej powiedział ze ja ja obrazilam i teraz ona chce mi nadrobić problemów Chce sie ze mną spotkać i wyjaśnić Odrazu mówię ze moj były nic dla mnie nie znaczy ale ona myśli inaczej Nawet proponował spotkanie ale sie nie zgodziłam czy powiedzieć jej o tym Co ja mam robić Proszę Pomóżcie:(:(nie chce stracić partnera bo bardzo go kocham:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z facetem:(:(:(

problem to jest tutaj i duży tylko nie z ewentualną rozmówczynią, ale z brakiem zaufania w związku.kiedy piszesz ,że boisz się stracić partnera aktualnego! to czym sie kierujesz?

jesli jesteście ze sobą w poważnym związku ,to chyba wiadomość że rozmawiałaś z byłym partnerem nie zrujnuje doszczętnie waszej relacji ,prawda?bo jakież byłyby podwaliny tego związku...?

bynajmniej kolejnym razem stroń od osądzania innych i przyjmij bardziej pozę słuchacza.przyjmij na ''klatę'' zwierzenia i nie daj się sprowokować ;
takie sytuacje kiedy rozmawia się o osobach trzecich zawsze kończą się niemiło i z ogromnym ładunkiem złych emocji.mleko wylane ,ale na twoją głowę i po co to wszystko?

ponadto z tego co piszesz zrozumiałe jest czemu tamten to twój były partner.nie ma ten człowiek za grosz przyzwoitości ani klasy ,by w tak prosty sposób kompromitować innych.dlaczego uwywnętrznia się przed panną ,wplątując innych?zdumiewające.jednak Tobie radzę ,byś szczerze najpierw porozmawiała ze swoim partnerem i ustaliła co jest ważne dla was.jeśli ma do ciebie zaufanie to z pewnością stanie po twojej stronie tej rozgrywki lub w ogóle się wycofa.lepiej w takich sytuacjach jest po prostu dać krok do tyłu i nie rozpętywać burzy.nie warto!
jeśli ową panną kierują ''kotłujące''się emocje ,daj jej czas by się opamiętała i wyciszyła.
w świecie dojrzałych związków nie ma miejsca na takie ''histeryczne wyskoki";
pokaż klasę.bądż grzeczna i zarazem asertywna.kiedy trzeba przeproś ,a kiedy się wali-tupnij nogą!
bądż ponad to!

3

Proszę o odpowiedz gdyż to spotkanie ma byc dzisiaj:(jestem przerażona i nie wiem co robić

4

Używać czasem kropki lub przecinka. Łatwiej będzie czytać.

W jakim sensie chce Ci narobić problemów? Tak to jest jak obrażamy innych bez pomyślenia.

Myślę, że powinnaś sobie z nią wszystko wyjaśnić i przeprosić.

5

Dziękuje bardzo za odpowiedz.juz wczoraj chciałam porozmawiać z moim partnerem ale jakoś nie miałam odwagi ona chce sie dzisiaj zobaczyć więc dzisiaj z nim porozmawiam jak wróci Strasznie dałam sie sprowokować eh człowiek sie uczy na błędach :(mam nadzieje ze moj partner to zrozumie a czy mam jej powiedzieć ze on proponował spotkanie z tym ze ja napisałam mu ze jestem zajęta?ogolnie do. Niczego ta cała sytuacja i po co on mi sie zwierzal na jej temat a potem tak zrobił jaki on jest podly zreszta zawsze był Mam nadzieje ze jakoś to sie wyjaśni i ulozy Boże jak ja mam o tym porozmawiać z partnerem eh po prostu szczerze i tyle:(

6

Wczoraj do niej dzwonilam to ona mnie obrażają krzyczała itp ale gdy powiedziałam co on do mnie pisał to jak by sie uspokoiła tylko czy dobrze zrobię mówiąc jej o tym co on pisał Eh po co mi to było juz nigdy nie odpisze na żadnego smsa bo tylko ja mam problem:(

7

Chciala przyjechać do nas do domu i powiedzieć o wszystkim mojemu partnerowi:(:(więc muszę ja wyprzedzić,choć moj facet jest bardzo cięty na mojego byłego i nie wiem jak zareaguje:(

8 Ostatnio edytowany przez Ojciecpiotr (2012-07-18 13:01:51)

Nie wiem po co angażujesz się w sprawy sercowe byłego chłopaka. Powinnaś mu od początku powiedzieć, że się w to nie mieszasz. Teraz powinnaś się z nimi spotkać, powiedzieć bez zbędnych wyjaśnień "przepraszam" i "więcej nie będę". Ponadto powiedz (i to szybko) o tej sytuacji swojemu partnerowi bo gdy dowie się od osób trzecich to może stracić do Ciebie zaufanie.

9

Proszę napiszcie czy mam jej o tym powiedzieć wogole jak do niej dotrzeć nie znam jej ale chyba jest zaborcza:(jejku cieżko mi z tym bardzo

10

Tak zrobię porozmawiam dzisiaj z partnerem i z nimi rowniez sie spotkam co ma byc to będzie trudno ale przynajmniej będę miała to za sobą.A odpisalam mu ponieważ on mi sie tak zalil a ja mam za dobre serce i tak właśnie potem wychodzi:(Ale dziękuje bardzo za odpowiedz Nie wiem czy do niej pierwsza zadzwonic czy czekać na jej telefon słabo mi z tego wszystkiego:(

11 Ostatnio edytowany przez Paullinka1309 (2012-07-18 13:18:13)

Juz przeczytałam:)dzięki proszę was jeszcze o odpowiedzi Bardzo dziękuje pomogły mi dam znać jutro co i jak wyszło:(?choc nie powiem,bardzo sie boje jak nigdy w życiu:(

12

Paullinka1309, nie dodawaj postów jeden pod drugim, możesz je edytować. Zapoznaj się z regulaminem forum.

13

Ojciecpiotr napisał/a:

Nie wiem po co angażujesz się w sprawy sercowe byłego chłopaka. Powinnaś mu od początku powiedzieć, że się w to nie mieszasz. Teraz powinnaś się z nimi spotkać, powiedzieć bez zbędnych wyjaśnień "przepraszam" i "więcej nie będę". Ponadto powiedz (i to szybko) o tej sytuacji swojemu partnerowi bo gdy dowie się od osób trzecich to może stracić do Ciebie zaufanie.

A czy mam jej powiedzieć o wszystkim co on do mnie pisał????

14 Ostatnio edytowany przez kosmiczny nick (2012-07-18 15:01:16)

Paullinka1309 napisał/a:
Ojciecpiotr napisał/a:

Nie widzę powodów, by tłumaczyć się przed kimś tak na Ciebioe nastającym. Tłumacząc sie i mówiąc wszystko zaangażujesz się w to bagienko i jeszcze wciągniesz swojego partnera...
Ogranicz informacje do tych niezbędnych i tyle - o ile faktycznie jakakolwiek "wyjaśniająca" rozmowa ma tu w ogóle sens...
Ale nade wszystko powiedz wszystko też swojemu! Wówczas będziesz spokojniejsza i nikt niczym nie powinien Ciebie i Twojego partnera zaskoczyć...
Powodzenia smile

15

kosmiczny nick napisał/a:
Paullinka1309 napisał/a:
Ojciecpiotr napisał/a:

Nie widzę powodów, by tłumaczyć się przed kimś tak na Ciebioe nastającym. Tłumacząc sie i mówiąc wszystko zaangażujesz się w to bagienko i jeszcze wciągniesz swojego partnera...
Ogranicz informacje do tych niezbędnych i tyle - o ile faktycznie jakakolwiek "wyjaśniająca" rozmowa ma tu w ogóle sens...
Ale nade wszystko powiedz wszystko też swojemu! Wówczas będziesz spokojniejsza i nikt niczym nie powinien Ciebie i Twojego partnera zaskoczyć...
Powodzenia smile

Dziękuje ona chce sie spotkac a ja zastanawiam sie czy powiedzieć jej o wszystkim co on pisał? a jego to bym normalnie rozszarpala eh mam nadzieje ze wszystko sie ulozy:(

16

Kosmiczny Nick czy mam jej o wszystkim powiedzieć co on do mnie pisał?

17

Paullinka1309 napisał/a:

A sądzisz że powinnaś? Daj spokój, na Twoim miejscu ograniczyłbym się tylko do zdawkowych, krótkich odpowiedzi i nie wdawałbym się w dyskusję. W ogóle cała ta sytuacja jest dziwna... Z czego masz się tłumaczyć? Po co? Suche odpowiedzi na konkretne pytania i już. I kończ tą sytuację, bo pogrążysz się w tym ich dziwnych bagnie po szyję... W ogóle nie rozumiem, jaką rolę tu masz grać. Zachowują się oboje jak dzieci...
Pamietaj, by o wszystkim poinformować swojego faceta...

18

kosmiczny nick napisał/a:
Paullinka1309 napisał/a:

A sądzisz że powinnaś? Daj spokój, na Twoim miejscu ograniczyłbym się tylko do zdawkowych, krótkich odpowiedzi i nie wdawałbym się w dyskusję. W ogóle cała ta sytuacja jest dziwna... Z czego masz się tłumaczyć? Po co? Suche odpowiedzi na konkretne pytania i już. I kończ tą sytuację, bo pogrążysz się w tym ich dziwnych bagnie po szyję... W ogóle nie rozumiem, jaką rolę tu masz grać. Zachowują się oboje jak dzieci...
Pamietaj, by o wszystkim poinformować swojego faceta...

Wiem powiem powiem dzisiaj ale chodzi tu o to ze ja wyzwalam i ona ma pretensje do mnie jest jakaś nieobliczalna a z takimi ludzmi wiesz jak jest eh

19

Powiedz jej tylko, że Twój były chciał zasięgnąć Twojej porady i że źle zrobiłaś angażując się w to. Przeproś i powiedz, żeby resztę wyjaśniała sobie ze swoim (Twoim byłym) chłopakiem.

20

Moim zdaniem nie powinnaś powiedzieć na nią słowa złego, bo jej nie znasz. A powiedziałaś takie słowa a nie inne ze względu na byłego bo to on ją pierwszy oczernił . Pogadaj z nią i przeproś.

21

Dla mnie temat trochę dziecinada. On powiedział o niej to, a ja tamto, potem on jej powiedział i ona ma mi za złe i chce mi przywalić w nos. Naprawdę nie wiem co partner aktualny, z którym masz dziecko sobie o tym wszystkim pomyśli.

22

a po co ty sie wogole z nimi spotykasz? to sa jacys twoi znajomi? Nie rozumiem?

23

DodoMashallah napisał/a:

a po co ty sie wogole z nimi spotykasz? to sa jacys twoi znajomi? Nie rozumiem?

Chodzi o to ze ja sie z nim. Nie spotkałam on chciał ale napisałam ze jestem zajęta ale teraz nie wiem czy jej o tym powiedzieć raczeJ chyba tak jak myślisz?

24

Dziecinada. No jejku, sprawa jest prosta: On chciał zaczerpnąć opinii na jej temat to ją wyraziłaś i tyle, koniec, kropka. Nic więcej się za tym nie kryje. Z czego masz się tlumaczyć? Ze swojego zdania? Nie masz zamiaru się w nic więcej mieszać, masz swojego faceta, a ta laska to jakaś histeryczka i radze z nią jak najszybciej skonczyć rozmowę, bo szkoda czasu na tego typu ludzi.
I nie zachowuj się jak osoba winna. Powiedz wprost: Moj byly chcial mojej rady to mu ją dałam i tyle, nie interesują mnie Wasze sprawy. Nie obchodzi mnie Twój facet, tylko moj obecny i jego do tego nie mieszaj i nie przychodz do nas. Koniec, kropka. A jak przyjdzie to nie musicie jej wpuszczać, bo po co? Tutaj nie ma o czym rozmawiać, tylko ta baba ma jakiś problem, co nie oznacza, ze wy musicie go także mieć i godzić się na zawracanie sobie dupy jej problemami.

25

Ona do mnie zadzwoniła i chce wyjaśnić sobie wszystko,a ja chce ja przeprosic.Tylko zastanawiam sie dlaczego ona nie chce aby moj były czyli jej facet o niczym nie wiedział?i rowniez powiedziała ze jeżeli mi zależy na moim facecie to lepiej zebym jemu o niczym nie mówiła Wydaje mi sie to trochę dziwne Czy mógłby mi ktoś cos doradzić??:(:(

26

Ja mam ten sam problem nazywa sie brak zaufania w zwiasku powiem wam ze bardzo trudno go odzyskac ja staram sie juz rok i bardzo słabo mi idzie.Postaraj sie z nim szczerze pogadac i pamietaj że faceta tez czlowiek ma swoje uczucia.Jesli teraz nie bedzie chciał rozmawiac daj mu trochę czasu.

27

Juz dwóch dni podchodzę do tej rozmowy i nie mogę ale dzisiaj juz z nim porozmawiam.Chociaz ona mówiła mi zebym mu nic nie mówiła ale ja chce byc w porzadku wobec partnera a ona może tak specjalnie mówi bo sama chce mu powiedzieć ehh nie wiem mam Metlik w głowie i dość tego wszystkiego:(

28

Zastanawiam sie czy ona mówi prawdę ze moj były a jej facet nic nie wie o naszym spotkaniu hm ciekawie jak myślicie???

29

Paullinka1309 napisał/a:

Zastanawiam sie czy ona mówi prawdę ze moj były a jej facet nic nie wie o naszym spotkaniu hm ciekawie jak myślicie???

Jezu... Dziewczyno...
Przestań tą farsą towarzyską tak się przejmować. Fairytale doskonale Ci tu napisała. Tamta dziewczyna najwyraźniej ma spore problemy ze stabilnością emocjonalną smile, typ intrygantki... Chce Cię wciągnąć w swoje bagno i tyle. Jesli nie chcesz tu później płakać rzewnymi łzami, że facet Cię rzucił - bezwględnie mu do cholery opowiedz o całej tej żenującej sytuacji, bez odwlekania! A tamtej "baby" nie słuchaj, bo przejedziesz się, że aż się zdziwisz... Szczerość wobec swojego faceta - podstawa. A gierki tamtej frustratki powinnaś olać i przestać trwonić energię, nerwy i czas na taką błazenadę.
Serio.

30

Masz racje tak zrobię napisze jutro jak przebiegła rozmowa z moim facetem Papa

31

Dziwi mnie to, że się tym przejmujesz i czujesz się winna rozmowy ze swoim byłym. Pytanie: dlaczego? Nie rozumiem tego kompletnie. Nawet jeżeli wyraziłaś sie źle o jego obecnej dziewczynie - miałaś do tego prawo, Twoje zdanie, on sam chciał je poznać. Inaczej by nie zaczynał rozmowy z Tobą... A to że szczegóły Waszej konwersacji przedstawil swojej dziewczynie to już kompletne buractwo. Sam przecież zainicjował rozmowę i zamiast zostawić to między Wami to do tamtej poleciał... A ta z kolei się burzy o głupią rozmowę. Jeżeli już to powinna mieć pretensje do swojego faceta, że Ciebie miesza w ich problemy. A teraz jeszcze bawi sie w intrygi, chce Ci wparować do domu, żeby wciągnać w to Twojego faceta. Widać, że to osoba lekko niezrównoważona. Kto normalny coś takiego robi?  Tak poza tym, jeżeli Twój facet jest normalnym człowiekiem, a nie jak Twój były i jego laska to czego sie obawiasz? Wiesz, jeżeli ta histeryczka mu naga glupot a on od razu to łyknie to chyba świadczy o tym, ze Wasz związek jest do dupy. Poza tym, on wcale nie musi z nią rozmawiać. Mozecie jej powiedzieć, zeby dała sobie spokój i nie przychodziła do Was, no nie?
No chyba, że macie 15 lat. To jestem w stanie to zrozumieć i nawet życzę Wam udanej zabawy w związki.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z facetem:(:(:(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024