Mam problem z dwiema kobietami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mam problem z dwiema kobietami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Mam problem z dwiema kobietami

Witam. Wybaczcie proszę, że tu się 'usadowiłem' ale pierwsze co wyskoczyła mi ciekawa historia i odpowiedzi dlatego postanowiłem tu napisać coś.
Mam 22 lata, na imię Mateusz. Mieszkam w okolicach Szczecina, Stargardu Szczecińskiego. Dziewczyna moja, ma 19 lat, może już moja była bo po ostatniej rozmowie telefonicznej daliśmy sobie troszkę odpocząć. Pracuje nad morzem, nie wspierałem jej bo chciałem aby sama podołała się z trudnymi sytuacjami w życiu. Jest osoba naprawdę pracowitą, uczynną, no same superlatywy. Nie chciałem jej mówić, że poznałem Kogoś... Ona ma 16 lat ale jak na swój wiek nie jest jak inne 16latki. Jest normalną, spokojną, grzeczną dziewczyną. Wróciła do swojego byłego który ją zastraszał, groził jej, jest zdolny do rękoczynów. Tego się obawiam bo nie chcę aby jej skrzywdził.

Nie wiem co robić dalej.
Poczytałem sobie opinię paru kobiet i naprawdę widzę że mają poważniejsze problemy niż moje. Ale to miejsce, dojrzałych osób pozwoli mi ocenić sytuację w której się znajduję. Czekam na opinię.

Mateusz.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam problem z dwiema kobietami
matiwatek napisał/a:

nie wspierałem jej bo chciałem aby sama podołała się z trudnymi sytuacjami w życiu.

Może ta 16 nie wydaje Ci sie byc dziecinna, bo sam jestes niepowazny? Od czego wiec twoim zdaniem jest dziewczyna? Od rozchylania nog i chwalenia sie przed kolegami? Zwiazki sa po to by miec w kims oparcie, a ty z gory nie chcesz go dawac...

3

daliście sobie czas czy się rozstaliście? Kochasz swoją dziewczynę i czy długo byliście razem? a Midi dobrze mówi, że powinieneś swoją dziewczynę wspierać a nie zostawić samą z problemami. Co ma ta 16-latka czego brakuje Twojej dziewczynie? Wiem że może jesteś nią zauroczony, poznałeś jej historię i teraz chcesz jej pomóc wyrwać się z tego związku w którym tkwi... Co czujesz do tej 16-latki?

4

Nigdy się nie chwaliłem tym przed kolegami.
Nie o to chodzi że nie chciałem wspierać. Chciałem, oczywiście że chciałem ciągle być przy niej.
Nie mogła pisać póki nie mogła. Jak napisała ja nie mogłem. I to tak się wszystko przeciągało z dnia na dzień.
O to niepotrzebne pretensje i tak wyszło jak wyszło.
Daliśmy sobie odsapnąć. Ale w najbliższym czasie planuje jechać do niej nad morze jak tylko odbiorę auto z warsztatu i spędzić z nią jak najwięcej czasu.

Ale napiszcie czy warto to wszystko robić jak planuję?

5 Ostatnio edytowany przez Midi (2012-07-13 22:39:50)

Czekaj, czekaj.. Skopiuję jeszcze raz:

matiwatek napisał/a:

nie wspierałem jej bo chciałem aby sama podołała się z trudnymi sytuacjami w życiu.

Z tego jasno wynika, że nie chciałeś jej wspierać, więc jak to w końcu jest?

Aha.. i nie napisales co planujesz, wiec jak mamy sie do tego ustosunkowac?

6

No jejku. Źle napisałem.
smile

Ja ją kocham. Idę na imprezę, rodzice dzwonią i mówią że dzwoniła z płaczem prawie.
Kocham tą dziewczynę ale ta 16stka...
Chyba jednym słowem porażka.

7

po prostu mijaliście się w pisaniu. Życie. Ale jak planujesz jechać do niej to jedź i porozmawiaj z nią, spędź trochę czasu w jej towarzystwie.

8

Przepraszam: Ja 'Ją' kocham.
Po to jest to forum żeby podyskutować.

9

matiwatek napisał/a:

Kocham tą dziewczynę ale ta 16stka...

ale co jest z tą 16stką? Bo nie rozumiem. Kochasz swoją dziewczynę więc jeśli Ci na niej zależy to z 16 możesz się co najwyżej kumplować i pomóc jej się uwolnić od tego jej pseudo faceta jeśli masz taką potrzebę.

10

Też niespecjalnie rozumiem w czym tkwi problem...

11

Ale piszesz z tą młodszą, spotykasz się , czujesz coś ???
Bo skoro kochasz swoją kobietę to tamta nie powinna się liczyć...

12

Wydaje mi się że sam do końca nie wiesz o co Ci chodzi bez obrazy dla Ciebie oczywiście... Mówisz że kochasz swoja dziewczynę ale "tamta 16"... i co tamta 16??? bo nie mogę zrozumieć... Dokładnie, możesz wspierać tamtą 16latkę psychicznie ale czy Ty chcesz od niej czegoś więcej? chcesz żeby Ci coś oferowała lub chesz z nią być? pogubiłam się....

13

Chciałem aby 'ta 16' uwolniła się od tego typa. Czy coś czuję do niej? Nie. Ale nie wiadomo jakby się potoczyły nasze losy.
Wczoraj jej napisałem, że jeżeli wróciła do niego to będę tylko kolegom i już nic nigdy więcej.
Dzwonie do swojej 'nie 16' i ta też bawi się w najlepsze jakby nigdy nic. Rozumiem, nie mam pretensji bo może udaje że się nie przejmuje.
Ale na razie poczekam sobie parę dni to może się uspokoi.
Ta w końcu zerwie bo obiecała sobie że jeżeli coś odwali to koniec.
A Wy byli byście z osobą która jest zdolna uderzyć swojego partnera? Moim zdaniem to na samym początku eliminuje taki związek.

14

matiwatek napisał/a:

Wczoraj jej napisałem, że jeżeli wróciła do niego to będę tylko kolegom i już nic nigdy więcej.

a jeśli nie wróciła to kim dla niej będziesz, równocześnie będąc ze swoją dziewczyną??? No i oczywiście możesz jej pomóc się uwolnić od tego faceta jeśli tak bardzo chcesz, tylko ja za bardzo bym się nie angażowała, bo potem różnie może być.

15

Podobno wróciła do niego. Tak mi napisała. Ale On strasznie był natarczywy, najeżdżał ją wszędzie, groził że uderzy. Jak typowy szczeniak.
Przestałem już się aż tak angażować i wtrącać.
Tylko tyle że jak napisze ona coś do mnie to jej odpiszę.

16

16 latka wróciła do swojego byłego. No ja się pochlastam... smile Nie poznjanę tego świata.

17

chlopaku, czy Ty chcesz prowadzic taki hmmm trojkat? czy poprostu jesli 19stka nie bedzie chciala z Toba byc to Twoim planem b bedzie 16stka? nie masz13stu lat, zeby nie wiedziec co zrobic. na Twoim miejscu bym dala spokoj i jednej i drugiej. bo tylko je zranisz. i bym poczekala az bede gotowa na powazny zwiazek, a nie ot poprostu zeby miec dziewczyne na dobre, a na zle juz nie...

18 Ostatnio edytowany przez kaisa_malene (2012-07-14 12:28:01)

Kolego, nie chcę Cię obrażać, ale muszę Ci zadać to pytanie: kto Cię uczył polskiego i jakim cudem przechodziłeś do następnych klas (o ile przeszedłeś)? Bo ja naprawdę niewiele z Twojego bełkotu potrafię zrozumieć. Chaos, strzępki informacji, my się mamy domyślać o co chodzi. Na dodatek gubisz się w zeznaniach. Weź napisz obszerniejszy post, w którym wyjaśnisz dokładnie co i jak, a kto z kim. Bo inaczej chyba nikt Ci tu nie pomoże. Ja Ci może zadam pomocnicze pytania:

1. Kogo Ty w końcu kochasz/z kim chcesz się wiązać? Niby dziewczynę kochasz, a tej 16tce chcesz tylko pomóc, ale wtedy nie byłoby tematu. Więc wyjaśnij o co w ogóle chodzi, w czym tkwi problem i dlaczego nie możesz być ze swoją, a tej młodej pomagać na zasadach przyjacielskich?

2. Co oznacza, że daliście sobie odpocząć? Jesteście razem, czy nie? I dlaczego doszło do takiej sytuacji?

3. O co chodzi z tym wsparciem, którego jej udzieliłeś lub nie udzieliłeś? W czym miałeś ją wspierać?

4. Nie napisałeś dokładnie co planujesz, więc ciężko doradzić Ci, czy warto.

5. Dlaczego jak idziesz na imprezę to Twoja (była?) dziewczyna dzwoni do Twoich rodziców z płaczem? Co ma piernik do wiatraka? I dlaczego dzwoni ze swoimi problemami do Twoich rodziców, a oni do Ciebie, jakbyś miał 12 lat?

6. Dlaczego Twoja dziewczyna miałaby się nie bawić w najlepsze? I dlaczego miałbyś mieć o to pretensje?

Btw: czy Ty naprawdę masz 22 lata? Bo brzmisz jakbyś miał 16. Po prostu nie chce mi się wierzyć, że jesteśmy w tym samym wieku, a Ty jesteś psychicznie aż tak daleko za mną.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mam problem z dwiema kobietami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024