Mamy po 19 lat, a kuzynka mojego lubego 16. Mieszkają bardzo daleko od siebie i widują sie dwa trzy razy na rok, a teraz jest właśnie taka okazja, że sie widzą, bo Michał pojechał właśnie tam do rodziny
Nie było by w tym nic dziwnego, ale zachowanie jego kuzynki jest conajmniej dziwne. Od czasu gdy dowiedziała się, że przyjedzie zaczela pisać coś typu " kooocham cie braaciszkuu :*", zauważyłam tez ze skomentowała mu każde zdjęcie czymś w rodzaju " mmm, bracie wymiatasz :* ". Nie wiem co o tym myśleć. Chociaż jestem jedynaczką to nie wydaje mi się, żebym mówiła tak do braci, a co dopiero do kuzynów.
Wczoraj wyciągnęła go do klubu, a dzisiaj popłakala się bo uważa, że Michał ją olewa, poskarżyła się matce i prosze! Michał spędza z nią dzisiaj dzień i ani myśli odemnie odebrać. Opowiada swoim przyjaciółką jaki " fajny z niego chłopak" a te się w nim podkochują.
Szczerze rozmawiałam z Michałem, oznajmił ze on nic takiego nie widzi i co prawda kuzynka przyznała ze nie lubi mnie bez powodu, ale jest młoda i to taki wiek. Mam mieszane uczucia, mała chyba podkochuje sie we własnym kuzynie!
No bywa i tak. Ważne, że gadałaś o tym ze swoim chłopakiem. Ja mam brata i nigdy nie komentowałam mu żadnych zdjęć aż tak uczuciowo, ale nastolatki już tak czasem mają- tym bardziej ostatnio przecież wszędzie dawało się zaobserwować zbytnia uczuciowość wśród nich- oznaczanie sobie koleżanek jako rodzeństwo, komenty typu "lofciam cię" itp. itd. Dopóki nie zacznie się do niego otwarcie dobierać, to chyba nie masz się czym martwić ![]()
No bywa i tak. Ważne, że gadałaś o tym ze swoim chłopakiem. Ja mam brata i nigdy nie komentowałam mu żadnych zdjęć aż tak uczuciowo, ale nastolatki już tak czasem mają- tym bardziej ostatnio przecież wszędzie dawało się zaobserwować zbytnia uczuciowość wśród nich- oznaczanie sobie koleżanek jako rodzeństwo, komenty typu "lofciam cię" itp. itd. Dopóki nie zacznie się do niego otwarcie dobierać, to chyba nie masz się czym martwić
Mam takie samo zdanie jak red. Jest młoda, to może nawet i zafascynowana starszym kuzynem. To pewnie jej minie. A teraz to pewnie tak szpanuje przed koleżankami jakiego ma kuzyna,hehe. No, ale skoro Twój chłopak Cię kocha i dodatkowo to jego kuzynka, to nie ma się co martwić, a jej zagrania olać, tym bardziej, że nie widują się często
.
Zgadzam się z Kobietkami powyżej. Przejmujesz się małą kuzynką? Raz to kuzynka i w jej wieku to chyba całkiem normalne
a Dwa widzisz konkurencję w 16 letniej dziewczynce? Oj tam oj tam ![]()
MŁODA GŁUPIA.
Przejmujesz się małą kuzynką? Raz to kuzynka i w jej wieku to chyba całkiem normalne :) a Dwa widzisz konkurencję w 16 letniej dziewczynce? Oj tam oj tam :)
Miałem 20 lat, ona niecałe 16 i też byłem wtedy w związku z dziewczyną 19-letnią. Dziś jestem z tamtą "małolatą" już 4 lata, od kilku miesięcy w narzeczeństwie, ślub planowany na lipiec przyszłego roku.
Dziewczyny różnie dojrzewają i niektóre nie tylko mówią, że są poważne na swój wiek, ale naprawdę takie są. Zresztą, okres szaleństwa i zabawy mamy, cały czas, tylko wspólnie :)
Choć faktycznie z opisu sytuacji nie wydaje mi się by ta kuzynka była jakimś zagrożeniem. No i to w końcu kuzynka!