Najlepszy balsam do ciała - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Najlepszy balsam do ciała

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 110 ]

1 Ostatnio edytowany przez kasia019 (2012-06-13 21:06:30)

Temat: Najlepszy balsam do ciała

Hej.Zastanawiam się nad kupnem balsamu do ciała,który dobrze nawilży szorstką skórę.Jakie balsamy polecacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najlepszy balsam do ciała

Garnier czerwony lub różowy. Jak narazie najlepszy.

3

Jeżeli masz szorstką i suchą skórę to idź do apteki i kup tam jakiś balsam z serii Emolium to jest emulsja lub oillan

4

wybierz jakiś z witaminą E - chroni przed starzeniem się skóry. Wiem, że to zabrzmi dziwnie, ale świetnie na suchą skórę działa olej rzepakowy, właśnie ze względu na witaminę E w składzie - skutkuje zarówno od zewnątrz jak i od wewnątrz.

5

Ja używam Neutral, bardzo fajnie nawilża, choć przez kilka pierwszych minut jest taki jakby lepki. Ale potem się ładnie wchłania.

6

A może niekoniecznie balsam a masło, najlepiej naturalne shea? Przyjemnie nawilża i odżywia skórę beECO, dodatkowo jest wydajny niż balsam. Z innych to może nawilżający z AA, fajny choć jak dla mnie zbyt rzadka konsystencja. I jednak nie zapomnij też o oliwce by natłuszczać skórę.

Ja też polecam masła i oleje. Teraz testuję olej kokosowy - świetnie nawilża, szybko się wchłania, pachnie jak kokosanki i kosztował mnie 10 zł. Dla mnie ideał!

8

Ja używam Neutrogeny do skóry suchej, dość gęsty jak na lato, ale za to efekt trzyma się cały dzień (na nogach). Oprócz tego do mycia olejek lub emulsja i wiadomo,bez peelingu od czasu do czasu balsam wiele nie zdziała tongue

9

No właśnie, a nie wkurza was czasem, że jak się latem pocicie to te wszystkie kremy i balsamy z was spływają? Mnie to strasznie irytuje, dlatego latem prawie w ogóle się balsamami nie smaruję.

10

Zdecydowanie Garnier czerwony do pielęgnacji bardzo suchej skóry wink

11

Balsam do ciała Love Spell Victoria's Secret smile

12

Ja polecam Shea Butter Victoria's Secret. Masło z Shea Butter. Naprawdę dobre, bo sama używam. Trochę kosztuje, ale warte swojej ceny.

13

charlotte_harris napisał/a:

Ja też polecam masła i oleje. Teraz testuję olej kokosowy - świetnie nawilża, szybko się wchłania, pachnie jak kokosanki i kosztował mnie 10 zł. Dla mnie ideał!

Własnie się zastanawiałam nad kupnem takiego olejku,bo nie ma to jak naturalne skladniki,na bazie roślin ... Mówisz,że szybko się wchlania?
Ostatnio zrezygnowałam z kremu na noc,bo i tak niedostatecznie nawilża, używam olejku rycynowego,a ostatnio oliwy z oliwek- zero sebum, zero pryszczków rano, porzez brak wlasnie odpowiednego nawilżenia, ale wydaję mi się,że jako krem na dzień taki olejek móglby byc za tlusty....

14

Gdzie kupic olej kokosowy?

15

popytaj w drogeriach,aptece na i nie pewno,ale wydaje mi się,że bardziej niż w drogerii,a jak nie,to na pewno zamówisz z neta wink

Olej kokosowy kupuję na biochemii urody. Moja siostra polecała mi też ich olejek monoi - podobno genialny.

Co do wchłaniania - spodziewałam się rzeźni i długich godzin paradowania po domu na golasa smile. A okazało się, że jest ok, tylko nie można przeholować z ilością.

Przypomniał mi się też tradycyjny balsam, który jest naprawdę godny polecenia - tym balsamem jest Fenjal. Ozywałam zarówno ten do skóry wrażliwej, jak i ten klasyczny i muszę przyznać, że efekt był świetny.

17

Polecam Fenjal intensive...jest naprawdę idealny na lato o lekkiej konsystencji i szybko się wchłania. Pozatym nie pozostawia tłustego filmu na skórze co ja np bardzo sobie cenię.

Możecie nakierować mnie na strone na której znajdę olejek kokosowy? smile

Tak jak już wcześniej pisałam, olejek kokosowy kupuję na Biochemii Urody (biochemiaurody.pl). Genialny sklep - moje życiowe odkrycie smile.

19

Spróbuj kąpieli z dodatkiem zwykłej oliwki dla dzieci. Bardzo dobrze nawilża Nivea (granatowa bez udziwnień:-) ) - tylko kto nie wie latem nie wskazana, bo wybiela, a nam chodzi o opaleniznę:-)
Bardzo dobra kolastyna - balsam lekko brązujący, super nawilża i daje ładny koloryt skóry i przyjemny zapach

20

Na lato albo mleczko albo masło do ciała. Balsamy wolę w niższych temperaturach. Masełko mam oliwkowe z beeco, stosuję na noc jako wzbogacone nawilżanie i odżywianie. Mleczka różne, ostatni nabytek z sorayi. Jednak jeśli problemem jest wysuszona skóra powinnaś stosować dermokosmetyki.

21

Ja smaruję sie ostatnio naturalnym olejem kokosowym i nigdy nie miałam tak pięknej skóry smile

22

a ja jestem wierna serii AA, a w szczególności balsamowi malinowemu do skóry wrażliwej. przystępna cena i super efekt wink

23

a ja polecam Pure Body Lotion von Jil Sander

Uzywam tez tego perfum i dlatego  ladnie wspolgra.

24

Ja ostatnio znalazłam w sklepie medycznym super nawilżający olej kokosowy który nieziemsko pachnie i bardzo dobrze nawilża skórę na twarzy jak i na całym ciele .

Bardzo polecam ten kosmetyk,  rewelacja !!

25

Ja polecam z Joanny - balsam z apteczki babuni - miód i mleko. I kozie mleko z Ziai.
Lubię też balsamy z Dove, mam jeden ze złotymi drobinkami, ale świecę się po nim jak Edward ze Zmierzchu. big_smile

26

neutronegna <3

27

spróbujcie Bath & Body Works z serii Signature, powalające zapachy.

28

A ja z tej samej firmy polecam kosmetyki z serii True Blue SPA, można zrobić swoje małe domowe Spa, za nie wielka cenę a naprawdę relaks gwarantowany:) Wiem bo sama już wypróbowałam

29

co wchodzi w skład takiego zestawu?

30

Mi pomógł czerwony z garniera, a gdy problemy z suchą skóra wracają zaopatruję się w olejek do ciała.

31

Margotka05 napisał/a:

a ta seria ma jakies konkretne zapachy?:>
slyszalam o tej firmie, podobno pachna oblednie.

32

Zoe80e napisał/a:

A ja z tej samej firmy polecam kosmetyki z serii True Blue SPA, można zrobić swoje małe domowe Spa, za nie wielka cenę a naprawdę relaks gwarantowany:) Wiem bo sama już wypróbowałam

true blue, nie wiem czy dobrze, ale kojarzy mi sie z algami, czyms morskim?:>

33

Można sobie wybrać w różnych zapachach,jest wiele produktów, ja zakupiłam mydełko, sól do kąpieli, balsam po kąpieli, parę świeczuszek, i takie przyrządy jak gąpeczki:)

34

bedica napisał/a:
Margotka05 napisał/a:

a ta seria ma jakies konkretne zapachy?:>
slyszalam o tej firmie, podobno pachna oblednie.

tak 25 różnych smile idź i powąchaj bo tego się nie da opisać smile

35

Dokładnie co tu wiele mówić, to porostu trzeba powąchać:)

36

kasia019 napisał/a:

Hej.Zastanawiam się nad kupnem balsamu do ciała,który dobrze nawilży szorstką skórę.Jakie balsamy polecacie?

ostatnio używam garnier z mango, takie zielone opakowanie: fajny jest. ale używałam mnóstwo innych a z nich polecam też AA malinowe. Z masłami do ciała trzeba uważac bo często nie nawilżaą a tylko ładnie pachną

37

Fajne efekty daje emulsja do ciała aloesowa z ochroną SPF 50 HB. Chroni przez fotostarzeniem, regeneruje komórki. Łatwiej pisząc - skóra wtedy wygląda po prostu znacznie korzystniej.

38

ja od jakiegos poltora roku zachwycowna jestem balsamami yves rocher smile slicznie pachna i wspaniale nawilzaja skore smile

39

ja teraz zachwycam sie wprawdzie nie balsamem,a mleczkiem do ciała AA wrażliwa skóra. super efekt nawilzenia i zapach,polecam:)

40

Ja polecam oliwkę dla dzieci Hipp na mokrą skórę.

41

Moim ulubieńcem jest soraya spa smile pieknie pachnie , dobrze sie wchlania nie pozostawiajac nieprzyjemnej , lepiacej sie skory wink

42

Dermoprotektor cetaphilu świetnie nawilża suchą skórę.  Jego stosowanie zdecydowanie przyniosło u mnie efekt.

43

Wczoraj kupiłam balsam do bardzo suchej skóry garnier (opatrunek dla suchej skóry) i jestem zachwycona.Znakomicie się wchłania ,nawilża i pieknie pachnie:-)

44 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-11-04 21:13:55)

ja mam maslo do ciala spam, teraz o smaku wisni smile super nawilza i ma sliczny letni zapach:) co do cetaphilu- na twarzy srpawdzal sie ok, ale jesli chodzi o cialo- juz slabiej smile

45

O smaku wiśni? x3

Ja mam pistacjowowaniliowy, pachnie cudnie, aż bym chciała sięgnąć po łyżkę i faktycznie go zjeść.

Jednak do szorstkiej i suchej skóry, podstawa to peelingi, następnie emulsje i kremy tłuste oraz olejki. Ze skrajnie szorstką i wysuszoną skórą byle co sobie nie poradzi, coś o tym wiem.

46

Ja jednego ulubionego balsamu nie mam, ale przyznam mam tutaj tym lepiej, że skóra mi się nie wysusza jakoś szybko, nie ma dużych wymagań. Sucha nie jest generalnie. Ja mam np z Eveline ujędrniający balsam i on też chłodzi, też nawilża, delikatnie, ale w moim przypadku wystarczająco, tak że tak wiele mi nie trzeba. Widziałam jednak w Warszawie przy metrze balsamy Flos lek, a podobno inaczej są ciężko dostępne, a czytałam, że fajne, dlatego skuszę się któregoś razu smile W domu mam też Oil Beauty Garniera i czasem też stosuję, ładny zapach, bardziej mi pasuje na zimę, ale dlatego, że właśnie argan i takie olejki, co mi pasują zapachowo na zimę. Nawilża ładnie i odżywia, właściwie to ja wcale nie muszę się kremować codziennie, by było dobre nawilżenie, wystarczy raz na ileś dni smile Fajny kremowy olejek do ciała Garniera to jest smile

47 Ostatnio edytowany przez folijka (2014-06-21 19:57:15)

bbeeti28 napisał/a:

Jeżeli masz szorstką i suchą skórę to idź do apteki i kup tam jakiś balsam z serii Emolium to jest emulsja lub oillan

- Oillan bardzo dobry ! polecam wink
i wszeliego rodzaju oliwki dodawane do kąpieli ...
a dobrych balsamów jest mnóstwo zaczynając o ziaji , nivea a kończąc na neutrogena itd.
i peelingi !
- te cukrowe z bielendy są świetne .
Sam balsam niewiele zdziała smile

48

Ja wczoraj kupilam masło do ciała z Bielendy "zmysłowa wiśnia". Tak pachnie, że sama bym siebie zjadła tongue nie wspomne o moim faceciem, który kocha zapach wiśni. Skóra po nim jest bardzo przyjemna w dotyku.

49

Malinowa_ona napisał/a:

Ja wczoraj kupilam masło do ciała z Bielendy "zmysłowa wiśnia". Tak pachnie, że sama bym siebie zjadła tongue nie wspomne o moim faceciem, który kocha zapach wiśni. Skóra po nim jest bardzo przyjemna w dotyku.

O, gdzie kupiłaś? smile Uwielbiam wiśnie, zapach, smak, wszystko, muszę kupić.

50

Ja swój kupowalam w rossmanie, ten wisniowy pewnie tez tam znajdziesz.

51 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-07-21 19:34:27)

Polecam owocowy balsam do ciała spam , pachnący zielonym jabłuszkiem lub arbuzem. Stosowałam oba, są świetne, intensywnie nawilżają i napinają skórę, przywracają jędrność i gładkość, zmiękczają i wygładzają skórę, otulają ciało zmysłowym zapachem jabłka lub arbuza.

52

Ja używam z Garniera:) i jest super

53

Ja najbardziej lubię masła do ciała Bielendy, mają piękne zapaszki, a z balsamów lubię Ziaję, np. kozie mleko. Fajnie nawilżają no i nie są tłuste

54

fajne sa te maselka ale ja latem lubie tez uzywac olejkow z spam- np arganowy smile fajnie natluszcza po opalaniu smile

55

Aktualnie w użyciu mam dwa mazidła.
Mleczko intensywnie ujędrniające z Garniera (żółta butelka) i balsam otulajacy Pat&Rub.
Zwłaszcza tą drugą markę darzę sporą sympatią.
Świetne składy i działanie.

56

Ja mam w domu wiele różnych mazideł - używam codziennie ponieważ mam suchą skórę i trzeba się w końcu ratować. Szczególnie po wakacjach.
Obecnie jestem zachwycona masłem do ciała CeCe z olejkiem arganowym. Ma bardzo gęstą konsystencję ale w kontakcie ze skórą bardzo dobrze się wchłania oraz co najważniejsze nie zostawia tłustej warstwy, której w niektórych balsamach po prostu nie trawię. Nawilża.
Nie jest wprawdzie tanie ale biorąc pod uwagę wydajność ( wystarczy odrobinka aby nawilżyć ciało) to dałabym mu piątkę z plusem.

57

A ja bardzo lubię balsamy z Tołpy smile

58

agnieshka856 napisał/a:

fajne sa te maselka ale ja latem lubie tez uzywac olejkow z bielendy- np arganowy smile fajnie natluszcza po opalaniu smile

Mówisz o tym olejku 3 w 1 do ciała? Ja mam właśnie taki w sprayu, i świetnie się sprawdza również jako odżywka do włosów, także ma szerokie zastosowanie big_smile

59 Ostatnio edytowany przez ObietnicaPoranka (2014-10-02 00:48:55)

kasia019 napisał/a:

Queen Helene masło kakaowe lub mleczko - świetnie nawilża i nadaje ładny połysk.

60

kiedyś miałam boski balsam czereśniowy z sephory, ale niestety już go nie sprzedają, bo wyszła nowa linia. Ból normalnie.

61

ja bardzo lubię masło do ciała z bielendy czekolada-karmel. Dobrze nawilża i szybko się wchłania wink

62

Ja używam teraz czasem balsam z witaminą E z isany, bardzo dobry, w kwestii nawilżenia świetny. Jako umilacz stosuję zaś teraz masło do ciała Perfecty, które dostałam na urodziny. Zapach czekoladowe trufle, obłędny zapach i długo się utrzymuje, bardzo mi się podoba. Nawilżą gorzej, ale w przypadku mojej normalnej skóry wystarczająco, a zapach jest świetny smile Super jest.

63

te masla z bielendy- polubilam je od niedawna na stałe zagoscily w mojej kosmetyczce:) ale ja wybieram te orzezwiajace owocowe, kojarza mi sie z latem, a w taka jesienna pogode to bardzo pomaga smile przed nalozeniem masełka robie jeszcze peeling ciala rowniez peelingiem z tej serii owocowej smile

64

agnieshka856 napisał/a:

te masla z bielendy- polubilam je od niedawna na stałe zagoscily w mojej kosmetyczce:) ale ja wybieram te orzezwiajace owocowe, kojarza mi sie z latem, a w taka jesienna pogode to bardzo pomaga smile przed nalozeniem masełka robie jeszcze peeling ciala rowniez peelingiem z tej serii owocowej smile

kiedyś stosowałam czekolada-karmel, fajnie nawilżał i miał świetny zapach..

65

A ja mam swój ulubiony miodowy balsam od Korany. Jest rewelacyjny smile Dzięki zawartości miodu w składzie szybko i długotrwale nawilża oraz odżywia skórę, a także pozostawia bardzo przyjemny zapach

Posty [ 1 do 65 z 110 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Najlepszy balsam do ciała

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024