gdy mężczyzna wysyła sprzeczne sygnały - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » gdy mężczyzna wysyła sprzeczne sygnały

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: gdy mężczyzna wysyła sprzeczne sygnały

Witam
Z Bartkiem widuję się od około dwóch miesięcy. Początkowo nasze relacje były czysto koleżeńskie, jednak w pewnym momencie wyznał mi, iż bardzo go pociągam i zaproponował seks bez zobowiązań. Odmówiłam, gdyż nie szukam przelotnych uciech, mimo, że też mam duże potrzeby. Ponadto, nieco go skrytykowałam, bo zwyczajnie wkurzył mnie fakt, iż ma do mnie przedmiotowy stosunek. Przeprosił mnie, powiedział, że rozumie i obiecał, że nie będzie już o tym mówił. Z czasem jednak sytuacja zaczęła się rozwijać. Często się spotykaliśmy i kontaktowaliśmy telefonicznie. Zbliżyliśmy się do siebie zarówno fizycznie jak i emocjonalnie. Za każdym jednak razem, gdy wydawało mi się, że idziemy w dobrym kierunku, on mówił coś co mnie gasiło, np. że nasza znajomość się skończy gdy poznam kogoś nowego, albo, że nie przeszkadzałoby mu, gdybym umawiała się też z innymi facetami, często też wspominał o swojej byłej, z która rozstał się pół roku temu, co zresztą dało mu mocno w kość. Z drugiej jednak strony zaprasza mnie na wesele, które ma się odbyć za miesiąc i w inne jeszcze miejsca, które są dość odległe w czasie. Poznał też moją rodzinę, a ja jego. Do tego dochodzi fakt, że bardzo przejmuje się moimi uczuciami, zabiega o kontakt ze mną i wyświadcza przysługi. Ponadto jest dla mnie bardzo czuły i sprawia wrażenie zaangażowanego. Mój problem polega na tym, że nie potrafię odczytać jego intencji. On jest bardzo sentymentalny i chyba trochę samoocena mu spadła po ostatnim związku, przez co bywa przygnębiony, a ja zniechęcona. Zawsze starałam się mu jakoś poprawić nastrój, ale czasem brakuje mi na to sił. W pewnym momencie powiedziałam mu, że nie chcę już wiedzieć o tym, że jest smutny, i że jeśli nie weźmie się w garść, zaprzestanę tych spotkań, na co on stwierdził, że tęskniłby za mną i że musiał mnie poznać, abym kopnęła go w tyłek. Ok, sytuacja się poprawiła, zauważyłam, że z nim lepiej, jednak było mi strasznie źle, bo czułam się jak jakieś narzędzie do zaspokajania jego potrzeb, zwłaszcza, że znów zaczął nalegać na seks. Gdy oskarżyłam go o przedmiotowe traktowanie odparł, że się mylę, że gdyby tak było nawet by ze mną nie rozmawiał, nie przytulałby mnie, nie przychodziłby do mnie do domu, żeby go moja rodzina oglądała, i że ogólnie bardzo mnie lubi i chce mnie widywać. Dodał też, że sam nie wie jak to wszystko rozumieć, ale, że czuje do mnie duży pociąg fizyczny, nie pozbawiony pociągu emocjonalnego. Ucieszyło mnie to i stwierdziłam, że najlepiej dać sprawom swobodny rozwój, zwłaszcza, że sama nie potrafię do końca określić swoich oczekiwań wobec niego. Zauważyłam, że coraz lepiej czujemy się w swoim towarzystwie, było naprawdę fajnie do ostatniej soboty. Znowu zaczął swoje głupie teksty, że nie byłby zazdrosny gdybym się z kimś spotykała i znów zrobił się jakiś przygaszony. Dziś z kolei oznajmił mi, że nie zwiąże się dopóki niczego nie będzie pewny i dodał, że tęskni za swoją byłą.
Zastanawiam się o co mu chodzi, dlaczego się ze mną spotyka, a ilekroć próbuję ograniczyć ten kontakt, on mi na to nie pozwala. Bardzo proszę, niech mi ktoś rozjaśni umysł i podpowie jak w tej sytuacji się zachować. Zdaję sobie sprawę, że jeszcze mu siedzi w głowie ostatnia dziewczyna, i że pewnie nie jest jeszcze gotowy na jakieś zobowiązanie, ale w takim razie, dlaczego o mnie zabiega i nie pozwala się od siebie odsunąć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: gdy mężczyzna wysyła sprzeczne sygnały

Chyba liczy na to ze zejdzie sie ze swoja byla,a z Toba kombinuje na wypadek gdyby cos sie przedluzalo.Ewentualnie czeka na inne mozliwosci .Nie robilabym sobie nadzieii.Nie warto.
Nie pozwalaj sobie zeby jakikolwiek facet mowil Ci ze nie bedzie zazdrosny o innych to brzmi "masz wolna reke" a potem pakuje sie do Twojego lozka.Jak to?

3

Odp: gdy mężczyzna wysyła sprzeczne sygnały

uwazam jak moja przedmowczyni

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » gdy mężczyzna wysyła sprzeczne sygnały

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024