Dlaczego związek młodej dziewczyny ze starszym facetem jest potepiany? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dlaczego związek młodej dziewczyny ze starszym facetem jest potepiany?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Dlaczego związek młodej dziewczyny ze starszym facetem jest potepiany?

czesc. chcialam wam zadac pare pytan.. bo sama sie bije z myslami i ciezko mi cokolwiek wymyslec.. sprawa oczywiscie... dotyczy faceta bo z kim laska moze miec problem;) chodzi o to.. ze spotykam sie z facetem w wieku 27 lat ja mam 22... jest wspaniale, mozemy pogadac na wszytskie tematy, posmiac sie, pozartowac, kiedy go potrzebuje jest przy mnie... przy nim moje problemy sa i jego problemami... naprawde jest mi w jego obecnosci bardzo dobrze. Problem polega na tym ze... kazdy mi mowi ze to facet nie dla mnie, bo jest starszy, twierdza ze chce mnie wykorzystac - rozkochac i zostawic, ze bede cierpiala itp.. rozmawialam z nim o tym... mowil mi ze jestem dla niego wazna i ze nie chcial by mnie skrzywdzic... ze lata kiedy robil glupoty i rozne szalenstwa juz sa za nim...

kiedy siedze sama mysle o tym.. podobno w kazdej mysli jest czesc prawdy.. nie wiem co mam zrobic.
Znajomi doradzaja mi zeby sobie darowala ta znajomosc... a ja wewnetrznie nie chce bo czuje sie przy nim doskonale...  co myslicie?? ;/

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego związek młodej dziewczyny ze starszym facetem jest potepiany?

myślę że tak naprawde każdy z nas ma swoje za uszami i nie oszukujmy się każdy gdzieś w przeszłości robił głupoty.
Pamiętaj że ludzie są tylko ludźmi i zawsze znajdzie sie ktoś "uprzejmy" który będzie negował Twoje decyzje i Cię do nich zniechęcał.
Grunt to zaufanie, jeśli więc on powiedział Ci że swoja "bujną" przeszłość ma za sobą, może warto posłuchać jego, a nie osób trzecich?
Decyzja należy tylko i wyłacznie do Ciebie. To Ty z nim będziesz układać sobie życie a nie osoby trzecie...
Ludzie gadali, gadają i zawsze będą gadać- niestety... hmm

3 Ostatnio edytowany przez stokrotka28 (2009-02-25 12:18:22)

Wiesz z wiekiem ludzie się zmieniają,czasy szaleństwa odchodzą,przychodzi myśl,żeby w końcu poznać kogoś i być szczęśliwym,kochać i być kochanym.W młodości popełnia się wiele błędów to już taki wiek,a skoro on ci mówi,że ma już za sobą lata gdy szalał może warto mu uwierzyć?A wiek-w miłości wiek nie ma znaczenia jeśli jesteście ze sobą szczęśliwi to powinno być dla ciebie najważniejsze,bo ludzie zawsze będą gadać nawet gdyby był nie wiadomo jak zabójczo przystojny,miły,mądry itp.taka jest natura ludzka.Powinnaś się kierować własnym głosem serca,a nie opiniami innych smile

4

wiem ze ludzie gadaja rozne rzeczy... ale chcialabym zebym miala szczescie blisko i moi najblizsi byli zadowoleni z tego powodu...a z ich strony mam tylko krytyke jaki on jest itp... ciezko tak jest naprawde..

5

Promyczek napisał/a:

czesc. chcialam wam zadac pare pytan.. bo sama sie bije z myslami i ciezko mi cokolwiek wymyslec.. sprawa oczywiscie... dotyczy faceta bo z kim laska moze miec problem;) chodzi o to.. ze spotykam sie z facetem w wieku 27 lat ja mam 22... jest wspaniale, mozemy pogadac na wszytskie tematy, posmiac sie, pozartowac, kiedy go potrzebuje jest przy mnie... przy nim moje problemy sa i jego problemami... naprawde jest mi w jego obecnosci bardzo dobrze. Problem polega na tym ze... kazdy mi mowi ze to facet nie dla mnie, bo jest starszy, twierdza ze chce mnie wykorzystac - rozkochac i zostawic, ze bede cierpiala itp.. rozmawialam z nim o tym... mowil mi ze jestem dla niego wazna i ze nie chcial by mnie skrzywdzic... ze lata kiedy robil glupoty i rozne szalenstwa juz sa za nim...

kiedy siedze sama mysle o tym.. podobno w kazdej mysli jest czesc prawdy.. nie wiem co mam zrobic.
Znajomi doradzaja mi zeby sobie darowala ta znajomosc... a ja wewnetrznie nie chce bo czuje sie przy nim doskonale...  co myslicie?? ;/

to,ze jest starszy od Ciebie o 5 lat,to chyba nie jest problem?
Jestesmy w podobnym wieku,ja mam 20 a moj facet 32.
Kocham go bardz,a on mnie i juz razem ukladamy
sobie przyszlosc.Na poczatku jak powiedzialam
rodzinie i znajomym,kogo kocham,byli w szoku.
Z rodzicami przezylam pieklo,mialam najczarniejsze mysli.
Znajomi wytykali mnie palcami,ludzie na wsi non stop
gadali tylko o nas. I co?
JEstem z nim pol roku,rodzice juz nic nie mowia,
znajomi go uwielbiaja,a ludzie przestali gadac.
I wiesz co?Ciesze sie,ze wtedy nie posluchalam ich
wszystkich - ze go nie zostawilam.
Mowili mi,ze bede zerem,ze mnie wykorzysta,zostawi i co?
JEst cudowny,swoja milosc okazuje mi na kazdym kroku.
Gdybym go wtedy zostawila,to zalowalabym tego.
Bylby to najgorszy z mozliwych bledow.
Uwierz mi,ludzi gadali,gadaja i gadac beda.
To TY MASZ BYC SZCZESLIWA Z NIM.Nie oni.

6

Amelia* własnie mam to samo... gadaja ze mnie skrzywdzi zostawi ze sie zabawi tak jak robil to z innymi... ale on przy mnie jest zupelnie inny ;/ boje sie ze jesli go nie zatrzymam przy sobie moze uciec mi szczescie.... szczescie ktorego kazdy z nas przeciez chce..

7

Promyczek napisał/a:

Amelia* własnie mam to samo... gadaja ze mnie skrzywdzi zostawi ze sie zabawi tak jak robil to z innymi... ale on przy mnie jest zupelnie inny ;/ boje sie ze jesli go nie zatrzymam przy sobie moze uciec mi szczescie.... szczescie ktorego kazdy z nas przeciez chce..

powiem Ci tak,kochaj go i pozwol sie kochac.
Nie sluchaj innych,ale miej oczy i uszy
szeroko otwarte.Obserwuj go.

8

badzo dobrze zostało to wyżej napisane, że ludzie gadali, gadaja i będą gadać. ludzie mają to w naturze i tego się nie da zmienić....jedna podstawowa zasada to wy macie być szcześliwe z chłopakiem a nie ludzie kótrzy gadają, to wy macie mieć zauafanie do nich bo to oni są z wami...a wiek zabawy raczej każdy człowiek przeżywa co nie znaczy, że od razu wami ma się zabawić albo niecnie was wykorzystać...po porstu trzeba być troszkę uważnym i krzystać ze szcześcia reszta sama sie jakoś ułozy

9

moja siostra ma 8 lat starszego chlopaka, z poczatku wszystkim ciezko bylo to zaakceptowac, ale poznali Go no i polubili smile takze do tego potrzeba czasu, a mysle ze mezczyznie w tym wieku juz raczej nie glupie zabawy, tym lepiej.

10

Wydaje mi się ,że 5 lat to nie jest dużo. Kiedyś miałam faceta o 11 lat starszego,ale mnie wkurzał,bo ciągle był zmęczony,znudzony a ja potrzebowałam się bawić.  Ja chciałam na dyskę  , on na dancing. Wycofałam się szybciutko. A tu jeśli jesteś szczęśliwa i czujesz to to kieruj się tym uczuciem. Trzymam kciuki.

11

5 lat to zadna roznica wink jest dobrze.

12

Dziewczyny co tam 5 lat roznicy .Moj brat ma zone o 20 lat mlodsza on 53 ona 31 .Powiem wam ze czasami mam wrazenie jagby ja wychowywal ma dzieci w jej wieku.moim zdaniem u nich jest roznica pokolen widoczna  ale to moje zdanie.Ala zazdrosny jak cholera dajcie spokoj najlepiej jagby siedziala w domu jak jego nie ma a o pracy nawet niechce slyszec .Choc nie przelewa im sie .

13

5 lat różnicy to jest nic...
u mnie jest 16... i jest nam dobrze ze sobą smile oczywiście na początku podejrzewałam że jemu chodzi tylko o sex ale okazało sie że jest inaczej smile)

14

Myślę, że nie przez wszystkich tego typu związek jest potępiany. Mój chłopak jest ode mnie starszy o 9 lat. Początkowo bałam się powiedzieć go rodzicom, byłam pewna, że będą chcieli mi go wybić z głowy. A w końcu się okazało, że rodzice nie mieli nic przeciw. Co więcej, wydaje mi się, że według rodziców on jest dojrzalszy i ma coś w głowie, w przeciwieństwie do młodszych chłopaków. A 5 lat to wcale nie jest duża różnica wieku, naprawdę. smile

15

mica napisał/a:

5 lat różnicy to jest nic...
u mnie jest 16... i jest nam dobrze ze sobą smile oczywiście na początku podejrzewałam że jemu chodzi tylko o sex ale okazało sie że jest inaczej smile)

u mnie też tak było ale okazało się ze jest milion razy LEPSZY od innych poprzednich MŁODSZYCH!!

16

5 lat to żadna różnica! Ja myślałam, że chodzi o 12 - 15 lat. Czemu jest potępiane? Bo ludzie się boją tego, czego nie rozumieją. Kiedyś aranżowano małżeństwa z gigantyczną różnicą wieku i jakoś nikomu to nie przeszkadzało (poza młodymi dziewczynami wydawanymi za starych pierników). Duża różnica wieku nie musi stwarzać problemów, ale warto pomyśleć co będzie za 20 lat. Oczywiście mówię o różnicy większej niż 10 lat. Jak kobieta ma dwadzieścia kilka lat, a facet jest po trzydziestce, to nie ma zwykle większych problemów, ale jak kobieta ma 40 a facet już przekroczył 50 to mogą się zacząć poważne zgrzyty, a później jest zwykle już tylko gorzej. Bywa, że robi się mentalna i fizyczna przepaść. Kobieta 40 letnia często jest jeszcze ładna, zgrabna i ma spore potrzeby seksualne, lubi się dobrze bawić, a 50 latek nierzadko bywa już zgrzybiałym, chorowitym dziaduniem. Oczywiście nie ma reguły, ale to nie jest niestety rzadki scenariusz.

17

dokladnie, 5 lat to zadna roznica, a powiedzialabym nawet że to idealna roznica dla kogos kto chce stworzyc powazna relacje w wieku 20 paru lat (oczywiscie mowa o kobiietach). Równolatkowie najczescie maja jeszcze pusto w glowach i nie mysla o powaznych zwiazkach, chociaz sa wyjatki, ale mozna ich policzyc na palcach jednej reki. Mój facet jest ode mnie starszy o 6 lat i jakos dobrze nam sie gada i zyje. Niedlugo sie pobieramy. Jak jeszcze bylam wolna, podobali mi sie faceci w moim wieku albo 2 lata starsi to z tej calej masy tylko jeden byl taki ktory myslal na powaznie o zwiazkach, ale niestety ja w jego typie nie bylam ;/. A reszta to byly dzieciaki ktore albo sie nie wyszalaly, ale nigdy do tego nie dorosna, albo im to zajmie do 30 i dopiero wtedy sie na slub zdecyduja, albo zaczna o nim myslec. Ludzmi nie warto sie przejmowac. Szkoda czasu i nerwów, a jak juz Cie to strasznie denerwuje to im wygranij w koncu, bron swojego smile. A jak gadaja za plecami to zazdroszcza albo są pustymi ludzmi nie majacymi swojego zycia... niestety ludzie maja podobne doswiadczenia ale i tak gadaja o nas... znam to... ale najczesniej jak ci nie powiedza prosto w oczy to tylko o nich swiadczy smile

18

5 lat? Jak dla mnie to byłby wręcz idealny wiek partnera. Jak zobaczyłam tytuł, to myślałam, że chodzi o różnicę przynajmniej 20 lat tongue.

Pamiętaj, że to Ty z nim jesteś, a nie Twoi znajomi czy rodzina. To Ty masz być z nim szczęśliwa i układać sobie życie, więc jakichkolwiek sugestii dot. zostawienia faceta niepopartych rozsądnymi argumentami bym nie słuchała. Bo wytykanie mu wieku to tak, jakby powiedzieć, że ma czarne włosy, więc nie jest dla Ciebie. Nie mówię tutaj, żeby zamykać się na wszystkie uwagi otoczenia, bo jeśli ktoś ma partnera, który pije/bije/nie szanuje/zdradza itd., to owszem, ale co do tego, że jest 5 lat starszy? Nie zawracałabym sobie głowy takimi uwagami smile.

19

Piec lat to nic. Naprawde nie rozumiem Twoich znajomych. To zadna wielka roznica wiekowa! (no chyba, ze dziewczyna ma 15 lat). Moj facet jest 14 lat ode mnie starszy, i jakos sie dobrze dogadujemy. Tu bardziej chodzi o stadium rozwojowe, bo nie oszukujmy sie, jak dziewczyna jest ledwo studentka, a facet dobrze po trzydziestce, to priorytety sa kolosalnie rozne, ale jak kobieta jest okolo trzydziestki, z glowa na karku, to czy jej przyszly maz ma czterdziesci czy piedziesiat lat, to nie ma wogole znaczenia (chyba, ze planuja rodzine wielkosci druzyny pilkarskiej).

W Twoim przypadku, ja bym sie nie przejmowala co ludzie gadaja. Te piec rokow z uplywem czasu wydadza sie prawie nieistniejace smile

20

stokrotka28 napisał/a:

Wiesz z wiekiem ludzie się zmieniają,czasy szaleństwa odchodzą,przychodzi myśl,żeby w końcu poznać kogoś i być szczęśliwym,kochać i być kochanym.W młodości popełnia się wiele błędów to już taki wiek,a skoro on ci mówi,że ma już za sobą lata gdy szalał może warto mu uwierzyć?A wiek-w miłości wiek nie ma znaczenia jeśli jesteście ze sobą szczęśliwi to powinno być dla ciebie najważniejsze,bo ludzie zawsze będą gadać nawet gdyby był nie wiadomo jak zabójczo przystojny,miły,mądry itp.taka jest natura ludzka.Powinnaś się kierować własnym głosem serca,a nie opiniami innych smile

Dobrze to ujelas :-)
Uwazam ze nie ma az tak wielkiej roznicy wieku miedzy wami by nie moc zbudaowacc zwiazku.
Czy wykorzysta czy nie.... mysle ze to sie moze zdarzyc nie watne od wieku...

21

Poniewaz w dzisijeszych czasach przyjela sie idea ze mlodsza kobieta jest ze starszym facetem ze wzgledu na pieniadze i wygodne zycie. niestety. takie realia..

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Dlaczego związek młodej dziewczyny ze starszym facetem jest potepiany?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024