jestem ciocia trzech urwisow bardzo ich kocham lecz bija sie wymuszaja krzycza czasami puszczaja mi nerwy i krzycze co robic w takich sytuacjach
1 2012-04-06 22:46:08 Ostatnio edytowany przez siasia :-D (2012-04-06 22:49:36)
Nie ma jednej rady
trójka chłopaków? No to dają popalić
Ale przede wszystkim to chyba my musimy się nauczyć w pierwszej kolejności cierpliwości ![]()
Oj ciężki temat ale to też kwestia wychowania urwisów. A jak reaguje ich mama? Może weź przykład z niej. Na pewno na początku będzie ciężko ale jak trzeba to trzeba
.
Tak to dobry pomysł, podpatrz jak mama reaguje na nich i jakie ma sposoby na nich
może to też faktycznie kwestia takiego, jak się ładnie mówi "bezstresowego" wychowania i dziecko pozwala sobie na zbyt dużo.
Witam.Mam pewien problem.Czy wkladanie dziecka w chodzik szkodzi???
wszędzie piszą że chodzik szkodzi,2 moich dzieci chodziła w chodziku i nie widać aby to wpłynęło negatywnie na ich rozwój ruchowy,i jak skończyli 10 miesięcy poszli sami na nogi
Z chodzikiem też są skrajne opinie, jedni powiedzą, że nigdy w życiu, inni kupili/korzystali i nie sprawił problemów. U nas akurat nie było, nie dlatego że ktoś odradzał/zabraniał czy coś, po prostu nie było i tyle. Ale moja znajoma korzystała i podobnie jak u leny, problemów nie było.
Ważne jest żeby dzieci nie miały czasu się nudzić. ![]()