Co zrobić, aby się przyznał.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Co zrobić, aby się przyznał..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Co zrobić, aby się przyznał..

Witam. Jestem z moim chłopakiem od 3 lat. Kochamy się, jest nam razem dobrze. On studiuje w Warszawie ja jestem w naszym rodzinnym miescie.W Warszawie mieszka z kolgą i dwoma koleżankami. Strasznie mi to przeszkadza. Ufam mu, ale i tak się boję. Z jedną z tych koleżanek był ąz dwa lat. Spał z nią. On myśli że ja o tym nie wiem.. i muszę udawać że nie mam o tym pojęcie. Jest mi bardzo ciężko i nie wiem co mam robic. Powiedzieć mu że wiem? Boję się że powie mi, że mu nie ufam i zrobi mi awnaturę. Pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić, aby się przyznał..

kochana powinnaś z nim poważnie porozmawiać, czemu skazujesz siebie na takie cierpienie i ciągłe obawy. Nie rozumiem do końca jak w ogóle dopuściłaś do sytuacji aby mieszkał z byłą. Boisz się, ze oskarzy cię o brak zaufania, ale jak masz mu ufać skoro non stop cie oszukuje nie mówiąc ci o przeszłości. Nie wierze, ze miedzy nimi nic sie nie dzieje skoro byli ze soba dwa lata ,zastanów się dobrze nad tym

3

on na studiach jest od dwoch lat.. wtedy jeszcze mielismy tak jakby "wolny zwiazek".. i nie mieszalam sie. Po prostu nie myslalam ze bedzie to cos powaznego. a gdy on powie ze mu nie ufam? kilka miesiecy temu znalazlam na jego komputerze zdjecie z jakas inna z jakiejs imprezy. Jak powiedzialam ze to znalazlam to on : co? (zaczal sie smiac) nie mow ze jestes zazdrosna. Wtedy odpuscilam..

4

Jeśli Ci na Nim zależny to musisz z Nim szczerze porozmawiać. Nie boj się ze zrobi Ci awanturę. Po prostu powiedz co Ci leży na serduchu.A czemu nie możesz mu  powiedzieć, ze wiesz ze był z ta współlokatorka?

5

Bo wtedy wyjdzie jego klamstwo. On powiedzial ze z inna byl dwa lata i z inna zrobil swoj "pierwszy raz". On dalej mysli ze ja nie wiem ze chodzi o jego wspollokatorke.Naprawde nie mialabym pretensji ze z nia mieszka.. ale on z nia to zrobil. jego pierwszy raz. to mnie boli. Dowiedzialam sie o tym przez przypadek od jego przyjaciela na imprezie. Jak mu powiem to on zapyta od kogo wiem..

Rozumiem, że nie tyle przeraża Cię, że oni ze sobą byli i spali, ale, że mogą do tego wrócić przez to wspólne mieszkanie, tak? Bo jeśli jest inaczej, a Ty jesteś swojego faceta pewna, to chyba sama dobrze wiesz, że nie ma się o co denerwować - ludzie się kochają i rozstają, tak jest i będzie. Gorzej, jeśli upatrujesz w tej sytuacji zagrożenia dla siebie i  Waszego związku. Swoją drogą facet ma niezły tupet, jeśli liczy, że Ty się nie dowiesz, że mieszka z byłą. Musisz z nim porozmawiać, powiedzieć, że wiesz i że jest trudno dla Ciebie zaakceptować taki stan rzeczy i przejść z tym do porządku dziennego. To w końcu nie jednorazowa impreza i  fotka z niej, ale wspólne mieszkanie.
A z drugiej strony: dlaczego się rozstali? Czy ona ma kogoś teraz? On jest z Tobą i zdecydował się nie kontynuować związku z nią, i taki stan rzeczy też musi mieć jakieś umocowanie.

7

Tak, dokładnie.. boję się że oni mogą chciec zrobic to jeszcze raz. i wiem ze wtedy ja sie juz o tym nie dowiem.. i przez to wszystko, przez tą niepewnosc, strach ja sie boje ze go zdradze. Bo kiedy wiem, ze on jest tam.. jest z nia.. i jak pisze mi " ide teraz na zakupy z *** " to ja jestem wsciekla, zazdrosna. Wtedy chce zrobic mu na zlosc. Ona jest sama.. Ona to taki typ imprezowiczki.. milion facetow.. nazwe ja puszczalska bo niestety taka jest prawda.

8 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-04-02 20:49:52)

Związek z osobą, której się nie ufa, nie ma żadnego sensu.
Ty jemu nie ufasz.
Po co z nim jesteś?

9

Kocham go. i ufam. tylko ze sie boje. to cos innego.

10

Zaufanie i lęk o bycie zdradzoną to dwie sprzeczne sprawy.
Albo ufasz chłopakowi, albo boisz się zdrady z jego strony.

Rozumiem, że przyznanie się do braku zaufania implikuje dalsze kroki. A ich całym sercem chcesz uniknąć. Mimo konsekwencji, które możesz ponieść.

11

truskawka92 napisał/a:

Kocham go. i ufam. tylko ze sie boje. to cos innego.

Gdzieś tam z tyłu głowy mu nie ufasz,a nie ufasz ponieważ on nie jest szczery z Tobą
co nim kieruje że nie chce Ci powiedzieć ? Sama musisz do tego dojść.
Ja się mogę tylko domyślać dlaczego on tego nie mówi co powinien ....

12

truskawka92 napisał/a:

Powiedzieć mu że wiem? Boję się że powie mi, że mu nie ufam i zrobi mi awnaturę. Pomóżcie.

zapewne to spowoduje pewne reakcje i rozwiązanie Twojej bolesnej sprawy

13

truskawka92 napisał/a:

kilka miesiecy temu znalazlam na jego komputerze zdjecie z jakas inna z jakiejs imprezy. Jak powiedzialam ze to znalazlam to on : co? (zaczal sie smiac) nie mow ze jestes zazdrosna. Wtedy odpuscilam..

no ale rozwiń to,co  było na tym zdjęciu ? nie wiedziałaś że był gdzieś na imprezie ?

14

Tak, ja tez się domyslamn co za tym moze stac..  Ale mam nadzieje ze jakis czas zacznie gryzc go sumienie.

15

Wlasnie nie. Nie mialam pojecia ze wychodzi gdzies sam! a to jeszcze na impreze ;/.  Przez przypadek ktos wrzucil na fb zdjecie z tego clubu.. zaczelam przegladac.. tak z nudow.. a tu taki fart! poczulam sie strasznie. zabolalo. nie moglam uwierzyc. oczywiscie tlumaczyl sie" to nie tak, bylismy pokloceni bylem zobaczyc tylko..

16

truskawka92 napisał/a:

Tak, ja tez się domyslamn co za tym moze stac..  Ale mam nadzieje ze jakis czas zacznie gryzc go sumienie.

Wiesz,w związku musi być szczerość a nie domysły i czekanie na krok drugiej strony
Po prostu szczerze porozmawiaj jeśli Cię to gryzie.Jeśli to ma być poważny związek.
Tu klub,tu była ...

@(zaczal sie smiac) nie mow ze jestes zazdrosna. Wtedy odpuscilam

No i źle zrobiłaś . Bo dałaś zielone światło .A usłyszałaś przepraszam czy śmiech ?słowa wyjaśnienia.

to nie jest kwestia zazdrości,kontroli.To jest kwestia informacji.Jestem tu i tu.Będe wtedy i wtedy.

nikogo w życiu nie upilnujesz jeśli sam nie będzie w stanie.Ale trzeba chcieć i liczyć się z drugą osobą.

Może idź na impreze i wrzuć gdzieś zdjęcia smile

to nie jest poważne podejście z jego strony.Jak to wszystko o czym piszesz.

Ale cóż.Zadręczaj się dalej.Jesteście jeszcze bardzo młodzi.

Wszystko przed Wami smile

Powodzenia.

17 Ostatnio edytowany przez modzia7 (2012-04-03 09:47:53)

przyznaj się że wiesz. niby czemu miałby się wkurzyć??? wkurzy się jeśli ma coś do ukrycia.

Nie rozumiem Twojego strachu o to że to go wkurzy... to on się powinien bać, że to Ty się dowiesz... jeśli mu rzeczywiście ufasz to rozmowa z nim wyjaśni Twoje niepewności.

Powiedz że wiesz i Ci się to nie podoba... chyba to normalne

Jakbym ja się dowiedziała o czymś takim to bym go opier**liła i się nie zastanawiała czy się obrazi czy nie!!
dziewczyno jesteś z nim 3 lata a on Cię okłamał
TAK OKŁAMAŁ bo nie mówienie i ukrywanie to też kłamstwo

on z nią chodził 2 lata!!!

18

Mnie choćby siłą ciągnęli, to bym z byłym nie zamiaszkała. I nie chodzi o seks, bo to absolutnie. Były dla mnie to były - rozdział zamknięty, a ciężko zamykać z kimś rozdział mieszkając z nim. I nawet nie o zaufanie chodzi, bo mój chłopak mógłby mieszkać z tuzinem dziewuch, ale z laską, z którą się rozstał? - skoro się rozstali, bo nie chcą być ze sobą to po kiedy diabła razem mieszkają?
Też bym powiedziała, że wiem. I nie mnie by było się tłumaczyć skąd to wiem, tylko jemu, dlaczego nie wiem tego od niego.

19

Dziękuję bardzo. Powiem mu o tym.

20

z tego co wyczytałam to mam wrażenie że on nadal traktuje wasz zwiazek  jako "wolny" może jestem staroświecka ale jak z kimś jesteś na[poważnie to informuje się drugą osobę ze dziś wychodzi do klubu z kumplami albo idziecie razem a on nawet nie zamierzał cię o tym poinformować sorry ale z lekka facet nie zasługuje na zaufanie jesli ciągle ma tajemnice

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Co zrobić, aby się przyznał..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024