Relacje z mamą. PORAŻKA ! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Relacje z mamą. PORAŻKA !

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Relacje z mamą. PORAŻKA !

Cześć.
Mam lat 17 i ( w czerwcu 18 ). Mój problem polega na tym,że kompletnie nie umiem się dogadać z mamą. Tata ze mną nie mieszka już 5-6 lat i jest mi ciężko,ponieważ rodzeństwo jest już dorosłe i mieszka osobno,a ja jeszcze z mamą. Chodzi o to,że o byle co się czepia. Wczoraj,gdy rozmawiała z moim tatą przez telefon powiedziała mu,że nie chce już na mnie patrzeć i że ma mnie dosyć i jeszcze dodała,że w ciągu 3 miesięcy czyli już jak będę miała lat 18-ście mam wynieść się z domu. Tylko pytanie gdzie.? Prace ciężko znaleźć jest,a nie chce jechać do warszawy i mieszkać z tatą,mimo że chciałam,ale mam tutaj chłopaka i znajomych. Do szkoły chodzę,owszem czasami zdarzą się wagary itp.,ale ona się o byle co czepia. Ciągle mnie krytykuje,obraża i mówi,że nic nie robię w domu co jest kompletną bzdurą. W naszym domu mamy zwierzęta,które są moje i dbam o nie. Nie wiem po prostu już co mam robić. sad Potrafimy ze sobą nie rozmawiać dniami,tygodniami. Najgorsze jest to,że ona mnie porównuje zawsze do mojego rodzeństwa co mnie bardzo boli. Czasami mam ochotę uciec z domu i nie wrócić,po prostu mam dosyć. sad Proszę pomóżcie,bo naprawdę już nie daje rady. Pozdrawiam Karolina.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Relacje z mamą. PORAŻKA !

Karolinko, ile Twoja Mama ma lat? Czy zawsze Twoje relacje z Mamą były takie złe?

3

Załamana_:( napisał/a:

Cześć.
Mam lat 17 i ( w czerwcu 18 ). Mój problem polega na tym,że kompletnie nie umiem się dogadać z mamą. Tata ze mną nie mieszka już 5-6 lat i jest mi ciężko,ponieważ rodzeństwo jest już dorosłe i mieszka osobno,a ja jeszcze z mamą. Chodzi o to,że o byle co się czepia. Wczoraj,gdy rozmawiała z moim tatą przez telefon powiedziała mu,że nie chce już na mnie patrzeć i że ma mnie dosyć i jeszcze dodała,że w ciągu 3 miesięcy czyli już jak będę miała lat 18-ście mam wynieść się z domu. Tylko pytanie gdzie.? Prace ciężko znaleźć jest,a nie chce jechać do warszawy i mieszkać z tatą,mimo że chciałam,ale mam tutaj chłopaka i znajomych. Do szkoły chodzę,owszem czasami zdarzą się wagary itp.,ale ona się o byle co czepia. Ciągle mnie krytykuje,obraża i mówi,że nic nie robię w domu co jest kompletną bzdurą. W naszym domu mamy zwierzęta,które są moje i dbam o nie. Nie wiem po prostu już co mam robić. sad Potrafimy ze sobą nie rozmawiać dniami,tygodniami. Najgorsze jest to,że ona mnie porównuje zawsze do mojego rodzeństwa co mnie bardzo boli. Czasami mam ochotę uciec z domu i nie wrócić,po prostu mam dosyć. sad Proszę pomóżcie,bo naprawdę już nie daje rady. Pozdrawiam Karolina.

masz przerąbane dziewczyno ! ja tak samo miałam też bolało teraz zdecydowałam sie szukac mieszkania w gminie i wynosic z domu. nie mogłam spełnić rodziców byłam napiętnowana rodzeństwo po stronie matki byłam sama jak palec zero wsparcia mam 27 lat i nie moge na nikogo liczyć. mam męża i dziecko mam szanse znaleźć kąt dla swojej rodziny z dala od domu mnie bito i poniewierano . kim ja jestem nikim zerem dla ojca osłem wiesz. dusze sie tymi wspomnieniami. wyprowadź i uciekaj od tej jędzy

4

A może spróbuj z nią o tym porozmawiać. Np że czujesz się źle, że źle Cię traktuje. Jak będzie się kłócić, to staraj się nie zwracać uwagi na nią nie odzywaj się w ogóle i przemilcz... Żeby zobaczyła że Cię to nie rusza. I masz jej gadanie gdzieś. Dasz sobie radę, tylko nie rób nic pochopnie.

5

Ja również proponowałabym szczerą rozmowę, abyś mogła się dowiedzieć czym tak zawiniłaś, że ma do Ciebie taki stosunek. Co zrobiłaś źle, gdzie Ty jako córka popełniłaś błąd. Następnie Ty mogłabyś powiedzieć, jak bardzo ranią Cię jej słowa i jej stosunek do Twojej osoby. Rozmowa ma być na poziomie, czyli bez kłótni i krzyku a spokojnie przeprowadzona smile

6 Ostatnio edytowany przez Wiesiu (2012-03-31 14:57:34)

Miałem podobnie przez wiele, wiele lat, także cię rozumiem i powiem ci tylko, że zlej to po prostu i tyle, innej opcji nie ma. Nie ma sensu się tym przejmować, rodziców się nie wybiera. Doradzają ci rozmowę... ale jestem pewien, że ona kompletnie nic nie zmieni, bo jedynie się nasłuchasz jakichś bzdur albo dojdzie do tego, że aby było dobrze, to musiała byś robić wszystko co ci się każe. Są ludzie z którymi nie ma sensu rozmawiać.

7

najgorszy gatunek na świecie to matka. moja taka jest. zawsze krytykowała że mam słąbe oceny zabraniała mi się kolegowac z dziewczynami które wg niej mają wpływ na mnie (palą, pija) jebnieta. jestem najmłodsza i zawsze wyrodek z rodzeństwa. jak miałam słabe oceny albo myśle o swoich przyejmnościach wiecznie słyszałam że nauka jest wazniejsza a reszta gdzie. wiecznie kara była. wyzwiska różne ty taka i owaka zwłaszcza mama używała takiego koncertu. najgorzej jak sie ktos chce bronic nie mamy prawa pyskować jak się nam nie podoba mamy wypieprzać z domu. okey jak jej nie odpowiada że każdy ma nerwy że nam nie pasuje jak oni rządzą w domu. mają kompleks niższości bo im nie udaje się że każdy nie daje rady wypominaja na kążdym kroku najbardziej mnie

8

kundzia26 napisał/a:

najgorszy gatunek na świecie to matka. moja taka jest. zawsze krytykowała że mam słąbe oceny zabraniała mi się kolegowac z dziewczynami które wg niej mają wpływ na mnie (palą, pija) jebnieta. jestem najmłodsza i zawsze wyrodek z rodzeństwa. jak miałam słabe oceny albo myśle o swoich przyejmnościach wiecznie słyszałam że nauka jest wazniejsza a reszta gdzie. wiecznie kara była. wyzwiska różne ty taka i owaka zwłaszcza mama używała takiego koncertu. najgorzej jak sie ktos chce bronic nie mamy prawa pyskować jak się nam nie podoba mamy wypieprzać z domu. okey jak jej nie odpowiada że każdy ma nerwy że nam nie pasuje jak oni rządzą w domu. mają kompleks niższości bo im nie udaje się że każdy nie daje rady wypominaja na kążdym kroku najbardziej mnie

Rozumiem, że byłaś nieukiem- leniem i bardziej wolałaś wisieć na trzepaku i palić szlugi niż nauczyć się do klasówki? Też bym się na Ciebie darła na miejscu matki.

9

Witam.
Przepraszam za nieobecność długą,ale nie miałam internetu. A więc byłam z mamą u psychologa ( tzn. ona ze mną była ) i troche lepiej sie dogadujemy. Do wyprowadzki to ciężko będzie,bo nie wiem gdzie znajde prace a po gimnazjum mam jeszcze szkołe. Problem polega jeszcze w tym,że chciałam popełnić samobójstwo przez to co sie działo w domu oraz w tzw. zwiazku z chlopakiem i biore tabletki,by mi jakos pomoglo. Nie wiem co robic w takim wypadku. Pozdrawiam Karolina.

Ps. Dziekuje za rady smile

10

kundzia26 napisał/a:

Wiesz,moze i Twoja mama racje poniekąd poniewaz ja tez bylam w takim towarzystwie jak Ty i uwierz mi lub nie,ale źle to sie dla mnie skonczylo.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Relacje z mamą. PORAŻKA !

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024