Mega szerokie ramiona...... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Mega szerokie ramiona......

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1 Ostatnio edytowany przez lalala098 (2012-03-12 19:35:08)

Temat: Mega szerokie ramiona......

Witam wszystkich.

Od od dłuższego czasu dręczy mnie pewny kompleks..... mam bardzo szerokie ramiona...... jak dobrze zbudowany mężczyzna. W stosunku do szerokości bioder, które również mam szerokie (uważam, że u kobiety to norma) są kilkakrotnie szersze. Noszenie "odpowiednich" ciuchów do zbyt szerokich ramion by zwęziły je optycznie niewiele daje...... Mam nadwagę i chciałabym schudnąć. Przy wzroście 164 cm, 9 dni temu ważyłam 70 kg, a teraz wagę udało mi się zrzucić do 66, 2 kg- ważyłam się dziś rano. Moim celem jest ok. 55 kg. Dziś jednak popatrzyłam się w lustro i po raz kolejny się załamałam, czego skutkiem było nagłe obżarstwo..... Wyglądam jak Pudzian. Uważam, że u dziewczyny tak szerokie ramiona wyglądają co najmniej fatalnie. Moje ramiona są tak zbudowane, nie tworzy ich tkanka tłuszczowa, więc chyba nie uda mi się nic zrobić z ich szerokością? Może lepiej w ogóle nie chudnąć, bo kiedy zrzucę kolejne kilogramy, ciało schudnie a ramiona pozostaną.... i będą ogólnie wyglądać na jeszcze szersze...... Czy ktoś z Was ma jeszcze takim problem?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez lalala098 (2012-03-12 22:32:01)

Odp: Mega szerokie ramiona......

http ://images46.fotosik.pl/1383/e052e150bf8fd524med. jpg

fotka, bez odstępu po "http" przed "jgp"

3

no wiesz co ? ZAZDROSZCZE CI TAKIEJ FIGURY !

MASZ SLICZNĄ FIGURKĘ !!!! A TYŁEK MARZENIE-
JA MAM O WIELE WIELE WIĘKSZĄ PUPE I BIODRA I to ja mam cięższy problem do zrzucenia sad

tylko pozazdroscic

4 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-03-12 22:49:41)

Szerokie ramiona?? Eee, dla mnie normalne. I absolutnie nie piszę tego dla pociechy. Ja bym w życiu nie nazwała ich szerokimi.
Poza tym ładna pupa, figura!!! Zazdroszczę, poważnie piszę.
Nie widać na zdjęciu żadnej nadwagi, tylko szczupłą, fajną figurę.
Jeżeli ważyłaś tyle to maleńka nadwaga, nie ma co się katować. Ale jak mówię- po tym zdjęciu ja bym Ci dała np 55 kg przy 164 cm, więc wagę w normie , Twoja sylwetka jest naprawdę szczupła, więc aż przecieram oczy z zaskoczenia jak piszesz, że tyle ważysz.

5

No nie, myslalam, ze serio zobacze jakieś szerokie ramiona a tu normalna dziewczyna.. Wez się ogarnij, co? tongue masz ładną figure, nie wyglądasz na te swoje 66 kg. i uspokoj się z tymi ramionami, ubzdurałaś coś sobie.

6

Przy zrzuceniu wagi powinny się zwężyć, szczególnie jeśli ramiona staną się delikatniejsze. Aktywności 'zawodowej' pewnie zmieniać i tak nie będziesz, a ćwiczenia aerobowe są tylko opcją, najlepiej zmniejszyć masę, jako że to głownie ramiona powodują taki efekt, a wtedy katabolizm je pomniejszy i całość będzie wyglądać bardziej kobieco.

7

Twój problem leży zupełnie gdzie indziej. Figurę masz zupełnie ok i nie jedna kobieta Ci jej zazdrości. Co do diety, to nie rób sobie takich drakońskich, bo one nie dają dobrych rezultatów. Odżywiaj się racjonalnie i nie zajadaj problemów.
Jeśli problem nie ustąpi, to zapraszam na rozmowę.

Piotr

8

a to ciekawe, bo widać szerokie ramiona i barki...

9

Jak dla kogo. Dla mnie są normalne, ale przecież to kwestia osobista.

10

lalala098

Masz troche szerokie ramiona ale napewno nie sa one mega szerokie!!! Ze zdjęcia nie wyglądasz na 70kg przy 164cm wzrostu, tylko na mniej.
Ja proponuje: zacznij więcej ćwiczyć! Będzie ci łatwiej zbić tłuszczyk, ujędrnisz ciało i rozbudujesz troche mięśnie. Pisząc "rozbudujesz" nie mam na myśli, że będziesz wyglądała jak fitnesska czy kulturystaka bo taki wygląd jest niemozliwe do osiągnięcia przez kobiete bez dodatkowych mocnych wspomagaczy. Dlatego nie masz się co martwić. Oczywiście ramiona nie stana się prze zto dużo mniejsze ale ty nie masz ich ogromnych więc nie musisz się martwic. Naprawde ładnie wyćwiczone ramiona, plecy jak i całe cialo są dla kobiety dużym atutem.

11

lalala098 napisał/a:

Moje ramiona są tak zbudowane, nie tworzy ich tkanka tłuszczowa, więc chyba nie uda mi się nic zrobić z ich szerokością? Może lepiej w ogóle nie chudnąć, bo kiedy zrzucę kolejne kilogramy, ciało schudnie a ramiona pozostaną.... i będą ogólnie wyglądać na jeszcze szersze.....

lalala098 - tkanka tluszczowa wystepuje na calym ciele, ramiona nie sa wyjatkiem smile

12

Ja nie widzę szerokich ramion. Wszystko normalne. Gorzej, gdybys miała zbyt wąskie. Są osoby, które ramiona mają niewiele "szersze" od głowy i wyglądają, jakby miały za dużą głowę.
Ja mam szerokie ramiona i biodra.
Słyszałam nie raz, że mam tyłek rozj...(tu padało brzydkie słowo)..., a co najgorsze - gdy byłam raz w kancelarii u księdza - zapytał czy coś ćwiczę, może pływanie, bo mam bardzo męskie ramiona. Dało mi do myślenia - bo nie ćwiczę zupełnie nic., pomyślałam, że skoro nawet ksiądz to zauważył...
Więc Ty daj sobie spokój...Ekstra talia - zazdroszczę...

13 Ostatnio edytowany przez yummyhntr (2012-03-26 19:49:16)

Powiem Ci, że nie jest tak źle, ale jeśli chcesz się pozbyć tych szerokich ramion to powinnaś ćwiczyć tlenowo. Dieta też się przyda, ale myślę, że ćwiczenia dadzą najlepszy efekt.

14

Dokładnie, jeśli ćwiczyć te partie to tylko tlenowo, albo nie ćwiczyć ich wcale. To nie tłuszcz, wiec można jakoś iść w katabolizm a później rozbudowywać resztę, z tym że pozostaje pamięć mięśniowa i tak... Możesz iść w czerwone włókna mięsniowe na ramionach albo taka już Twoja uroda. Diety w sumie nie ma co przepisywać, bo są to mięsnie, mięśnie nie stymulowane zanikają tym nalezałoby się kierować. Ogólne ćwiczenia aerobowe są wskazane do zrzucenia masy, co mimo wszystko same mięśnie to to nie są, same mięśnie pod skórą wyglądają paskudnie, szczególnie u kobiet, a tu jest normalne okrągłe. Mimo wszystko stawiam na genetyke, ale zrzucic masę i nie ćwiczyć rąk można spróbować.

15

Z ramionami jest wszystko ok wink Tylko postrzeganie samej siebie masz zaburzone. Piękną figurkę masz - ja też ważę około 70 kg, a zdecydowanie nie mam tak ślicznej figury. Głowa do góry - pora spojrzeć na siebie mniej krytycznie!

16

Albo źle zrobiłaś zdjęcie,albo to nie Twoje,a jeśli Twoje,to nie wiem gdzie widzisz problem??? Kobieto,dobrze,że nie widzisz mnie smile

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Mega szerokie ramiona......

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024