Problem z wypróżnianiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problem z wypróżnianiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Problem z wypróżnianiem

Witam! Mam dość wstydliwy problem. A dokładniej mam ogromne problemy z wypróżnianiem, niekiedy potrafię nie iść do toalety przez ponad 2 tygodnie. Nie wiem czy to jest powodowane i próbowałam już wszelakich środków i nic. Uczucie przepełnienia towarzyszy mi cały czas, do tego dochodzą ciągłe wzdęcia. Jeżeli macie jakieś środki bądź rady to będę wdzięczna.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z wypróżnianiem

Byłaś z tym u lekarza? Jeśli nie, to idź koniecznie. 2 tygodnie to bardzo, ale to bardzo dużo i musi cię zbadać lekarz.

3

Madziaalena napisał/a:

Nie wiem czy to jest powodowane i próbowałam już wszelakich środków i nic.

Jakich srodkow probowalas, ze zaden nie dziala?

4

Wszystkich racjonalnych sposobów, typu jakieś otręby, śliwki, soki itd. Próbowałam brać nieraz jakieś środki na przeczyszczenie, chociaż wiem , że nie powinnam, ale też się "nie ruszyło". Wiem, że muszę iść z tym do lekarza, ale się wstydzę mówić o takich rzeczach. Także obawiam się, że zleci mi kolonoskopię-a strasznie się tego boję.

5

A gdyby okazało się że twój problem jest poważny i im dłużej zwlekasz z pójściem do lekarza, to może się pogarszać? A jeżeli powodem są polipy albo nie daj boże guz, to odwlekanie tego w nieskończoność ci nie pomoże. Lekarz to lekarz, nie ma się czego wstydzić. Idziesz do rodzinnego i mówisz dokładnie to, co tu napisałaś. Kolonoskopia to nieprzyjemne badanie, ale w pewnych przypadkach wręcz konieczne. W cywilizowanych szpitalach, a wiem że takie są, wykonuje się ją w znieczuleniu ogólnym. Dzisiaj możesz zażyczyć sobie żeby nie bolało, ewentualnie za to po prostu zapłacisz dodatkowo i tyle. Przede wszystkim lekarz wykona najpierw USG jamy brzusznej, zleci badania na obecność krwi w kale i ewentualnie pasożytów, kolonoskopia jest dopiero potem.

6

Madziaalenia, toche malo piszesz o swoim problemie z wyproznianiem, ciezko cokolwiek wywnioskowac.
Masz te problemy "od zawsze"?
Przez jaki okres czasu probowalas tych srodkow majacych pomoc w wyproznieniu?
Jak sie odzywiasz na codzien?
Ile plynow dziennie i jakich wypijasz?
Jaki tryb zycia prowadzisz?
Chorujesz na cos? Przyjmujesz jakies leki?

7

Bardzo ważna jest ilość płynów, szczególnie wody. Czy próbowałaś jakiś środków na zaparcia? Jeśli nie to spróbuj dicopeg. Co ważne, nie wstydź się tej dolegliwości bo naprawdę bardzo wielu ludzi męczą zaparcia.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problem z wypróżnianiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024