Zakochałem się ale mam lekki problem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałem się ale mam lekki problem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Zakochałem się ale mam lekki problem

Witam,

To mój pierwszy post tutaj, mam nadzieje, że zgram się z tym forum. Potrzebuje waszej pomocy, mianowicie:
Ostatnio miałem studniówkę i poszedłem z koleżanką. Dobrze się z nią bawiłem tak samo ona ze mną, podczas tej przepięknej imprezy zakochałem się w niej.
Niestety tutaj dochodzę do setna problemu... boje się jej to powiedzieć, najgorsze jest to, że nie wiem jak ona na to zareaguje, a jeszcze gorsze jest to, ze nie wiem jak jej to powiedzieć.
Nie jest "szczytem piękna" że się tak wyrażę, ale podoba mi się jej styl, charakter i zachowanie. Kiedy ją widzę w szkole to słabo mi się robi... tak mnie onieśmiela.
Boję się też tego, ze jestem otyły, a dziewczyny nie za bardzo przepadają za takimi chłopakami. Proszę was bardzo drogie Panie, powiedzcie co mam robić bo z dnia na dzień coraz bardziej się w niej rozkochuje smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakochałem się ale mam lekki problem

zwyczajnie popros ja o spotkanie i powiedz jej ze sie zakochales, najlepiej tak prosto z mostu i juz.

3

Nie mogę się jakoś przełamać, sam nie wiem czemu się boję...

4

Nie mów jej od razu że ją kochasz i chcesz z nią być chyba że chcesz dostać perfidnego kosza... Spotykaj się z nią i stopniowo rozkochaj ją w sobie ale raczej od razu wyskakiwać z miłością na całe życie no nie wiem. Prowadź te znajomość ku temu by z tobą była ale nie mów jej tego tak zaraz bo raczej spalisz to chyba że wiesz na 100 że ona to samo czuje do ciebie. Pozdrawiam

5

a ja uwazam że wprost powiedziec na czym sprawa stoi, przeciez ona nie musi mu tego samego powiedziec jak uslyszy co on jej powie.

6

Jestem nieśmiały w stosunku do kobiet i tu jest ten problem. Coś czuje, że ona nie będzie chciała się ze mną spotykać... co radzicie w takiej sytuacji ?

7

cisowianka napisał/a:

przeciez ona nie musi mu tego samego powiedziec jak uslyszy co on jej powie.

I właśnie dlatego nie powinieneś słuchać rad pani powyżej bo chyba tobie zależy by z nią spróbować a jak powiesz że ją kochasz to raczej spalisz wszystko na starcie. A po czym sądzisz że nie wiesz czy bdzie się z tobą spotykać? Pamiętaj że pewność siebie to 70% atrakcyjności a myślac że ci się nie uda po podświadomie bdziesz do tego dążył próbuj chopie a jak się nie uda to weź to na klate jak facet i szukaj dalej sukcesy jak i porażki kształtują charakter wink

8

Zupełnie nie rozumiem rad w stylu "powiedz jej co czujesz" w momencie, kiedy mówimy o tak mało zaawansowanej znajomości.

W żadnym wypadku jej nie mów! Nie należę do płochliwych, ale gdyby mi facet po jednym spotkaniu wyskoczył z jakimkolwiek tekstem o uczuciach to by to było nasze ostatnie spotkanie. Takie wyznanie to zaduszenie jakiejkolwiek szansy w zarodku...

Evilvader - nie masz innej opcji jak po prostu zaproponować jakieś spotkanie. Możesz wcześniej pogadać z nią na gg czy jakie tam preferujecie formy kontaktu. Jeśli odmówi - trudno, świat się na tej jednej nie kończy. Ale przynajmniej będziesz wiedział, czy masz szansę.

9

Spróbuję zaproponować jej spotkanie, ale jak spale.... to będę chyba płakał do końca życia...
Teraz mam inne pytanko, gdzie ją zaprosić?
- pizza?
- kawa?
- piwo?
- jakaś impreza?

10

Weź ją na spacer i sobie przyjemniej sami porozmawiajcie. Nie wiem jak odbierze próbę fundowania jej czegokolwiek w barze na pierwszym spotkaniu.

11

pizza

12

Dzięki wam !
Jutro spróbuje z nią zagadać i pójść z nią na spacer

13

Pójść na spacer ?? Przy takiej temperaturze?? Dajcie żyć. Zaproś ja na browarka/grzańca i tyle.

14

czemu nie spacer;p bedzie mógł ją ogrzac jak bedzie zimno, a jak nie to zawsze mozna wstapić gdzieś na ciepłą kawke, zresztą nie wazne gdzie jezeli będzie się chciała się z Toba spotkać to spotka niezależnie czy to bedzie pizza, spacer czy browar

15

W sumie racja, siedze już kilka godzin przy kompie nad pracą i logiczne myślenie mogło mi się wyłączyć wink Jest dość zimno a to nie jest rozmowa na 5 minut. Sam zobaczysz jak to się potoczy, wcześniej rozeznaj sobie w okolicy położenie jakichś pubów aby w razie zimna ją tam zabrać smile

16

i nie przejmuj się tym że jesteś grubszy wiem co czujesz bo mój chłopak też jest taki i c=kocham go nad zycie bo ja jestem chudziutka i mam sie do czego przytulać:) zreszta są kobiety którym tacy mezczyzni się podobają! bo znam pare takich, zresztą intelekt jest ważniejszy od wyglądu

17

Niestety nie widziałem jej dzisiaj w szkole nad czym ubolewam sad
Ale dowiedziałem się, że lubi imprezy, zabawy itp. Zaproponować jej wyjazd na jakąś imprezę? Proszę was o radę smile

18

zaproś ja na pizze i bądz sobą;)))

19

nie mów od razu swojej ukochanej że ją kochasz,bo się zwyczajnie Ciebie przestraszy.
Może po prostu popisz z nią zwykle sms,typu co słychać itd its.Zaproś Ją na spacer,po czym daj jej różę,lub np jeśli lubi to czekoladki. Dziewczyna załapie że traktujesz ją jak dżentelmen,zaimponujesz jej. Potem może pizza? kino?
Jeśli jesteś "grubaskiem" załóż coś czarnego ;] tuszuje brzuszek.
powodzenia

20

jeśli lubi imprezy,dowiedz się gdzie chodzi i przypadkiem jedź na tą impreze ;] niech zobaczy że jesteś typem luzaka z którym można potańczyć,wybawić się i pogadać.

21

Wiem gdzie zazwyczaj się bawi i zamierzam z nią tam pojechać smile Co wy na to ?

22

No to baw sie dobrze smile
Ja zgadzam sie z wiekszoscia powyzszych wypowiedzi: po prostu badz z nia tu i tam. Zapros chocby na te pizze, czy ruskie pierogi. Nie spinaj sie, nie udawaj kogos kim nie jestes. Poznaj ja lepiej, daj jej poznac siebie i sam zobaczysz, ze jesli jest Wam pisane, to juz potoczy sie sila rozpedu.
Powodzenia. smile

23

pomysł uważam za bardzo dobry;]. Bądź sobą,nie udawaj kogoś kim nie jesteś i powodzenia

24

Wszystko jedno gdzie, kiedy i po co. Ważne, żeby zrobić to szybko smile Chodzi przecież o to, żebyś wybadał, czy ona jest Tobą zainteresowana. Nie planuj za dużo, bo wyjdzie sztucznie albo nic nie wyjdzie. Byliście razem na studniówce, więc ona ma o Tobie pewne pojęcie. Jeśli zrobiłeś na niej wtedy dobre wrażenie, to teraz ona z entuzjazmem przyjmie nawet propozycję wspólnego odśnieżania chodnika pod jej blokiem... Jeśli natomiast zainteresowana dalszą znajomością nie jest to choćbyś jej propozycję balu w sułtańskim pałacu złożył to odmówi...

25

Zdecydowanie jej nie mów, że ją kochasz!
Ja coś takiego usłyszałam od kolegi i powiedziałam, że nic z tego nie będzie. Byłam szczera, bo go lubię. Ale to wyznanie popsuło nasze relacje. Teraz tylko cześć-cześć.

lepiej zaproś ją na kawę, pizzę, piwo, grzańca czy coś innego. Jeśli się zgodzi to zapytaj gdzie chce iść smile
i najlepiej, żeby to spotkanie nie było mega długie, takie normalne smile na tym spotkaniu możecie się umówić na jakąś imprezkę smile
bo jak przez zaskoczenie jej się zwalisz na imprezie i np popsujesz wypad z przyjaciółką to to może źle się skończyć dla Ciebie smile

takie jest moje zdanie wink

26

vinnga napisał/a:

W żadnym wypadku jej nie mów! Nie należę do płochliwych, ale gdyby mi facet po jednym spotkaniu wyskoczył z jakimkolwiek tekstem o uczuciach to by to było nasze ostatnie spotkanie. Takie wyznanie to zaduszenie jakiejkolwiek szansy w zarodku...

Też tak uważam. Działaj spokojnie, bez pośpiechu, małymi kroczkami.

27

siema wszystkim
mam problem: od lat przyjaźnie się z kumpelom a dokładnie 21-lat z nią ja mam 28 a ona 21 i ma dziecko rozeszła sie z chłopakiem z którym była 7-lat i ma dziecko lecz do czego zmierzam przyjaźnimy się dos dobrze i jak sie rozeszła z byłym i ma dziecko to od paru dni dostrzegam  ze nie mogę przestać myśleć o niej krótko mówić ja w niej sie zakochałem i właśnie parę dni temu to dostrzegłem  ze w niej sie zakochałem nie przeszkadza mi to ze ma dziecko a my traktujemy sie jak przyjaciele a nawet jak kuzynostwo nawet zaproponowałem jej żebyśmy byli razem i powiedziała mi ze sie zastanowi sie nad tym ale po głowie jej chodzi jej jeszcze jej były z którym była 7-lat i własnej nie wiem jak mam zrobić  żeby ja zdobyć, nie raz jak każdy z nas się zakochał nie raz ale coś mi podpowiada ze to właśnie to jest ta kobieta życia wcześniej jak w/w że traktowaliśmy się jak rodzeństwo a i nie wiem co mam zrobić wiele osób mówi że nas widzi jako parę ale ona nie może się zdecydować wiadomo że mieszka z rodzicami i ma trochę problemy ale zawsze na mnie mogła polegać na każdy jej tel. czy jak nawet napisała mi na gg to byłem u niej od razu wiec proszę o pomoc doradźcie mi jak mam załatwić sprawę czy mam sie odkochać i dać spokój czy jednak mam się starać i jej udowodnić ze zależy mi na niej ja nie mogę o niej zapomnieć  ciągle o niej myślę,
w cześniej jak mi zależało na kobiecie i sie zakochałem to nie było problemu a tu jednak jest większy problem HELLP

28 Ostatnio edytowany przez RoBaCeK78 (2012-02-23 00:25:41)

chybek po pierwsze daj jej ochłonąć po rozstaniu. musi dojść do siebie żeby zaangażować się w coś nowego.
poczekaj, jeśli ją kochasz to daj je czas na oswojenie się z myślą o Twoich uczuciach. sama musi podjąć jakąś decyzję.
nie zostaje Ci nic innego jak czekać...

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałem się ale mam lekki problem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024