Hej wszystkim!
Od paru tygodni nurtuje mnie pewna myśl i nie daje spokoju.
Potrzebuję waszej opinii na temat - czy to jest normalne męskie zachowanie?
Pracuję od roku w pewnej firmie. Ponieważ jestem osobą bardzo otwartą i kontaktową to udało mi się zapoczątkować wspólne wychodzenie "na piwo" po pracy. Od czasu do czasu wychodził z nami jeden kolega. Szalenie sympatyczny facet, pomocny, zabawny itd. W pracy często gadaliśmy, a ja jak to ja dużo opowiadałam o sobie - on słuchał. Nie byliśmy przyjaciółmi - ot zwyczajnymi znajomymi z pracy, którzy się razem z czegoś pośmieją. W momencie kiedy miałam pewne problemy "życiowe" on bardzo się przejął. Pisał do mnie sms (nigdy wcześniej tego nie robił) - pytając jak daję sobie radę, oferując pomoc, pocieszając. Byłam w szoku bo nie spodziewałam się po nim takiej reakcji na moje problemy. Kiedy w pracy byłam zła i nie miałam ochoty z nim rozmawiać to szedł do moich koleżanek i pytał ich czy wiedzą czemu jestem smutna.
Podczas ostatniego wspólnego wyjścia trochę przekomarzałam się z nim, twierdząc, że jestem na niego "obrażona za coś tam...". No po prostu nie mogłam się powstrzymać od wkręcania go dalej kiedy on całkiem poważnie pytał się "ale co ja złego zrobiłem". Wiem, wiem - strasznie to głupie, ale trochę już wypiłam wtedy. Ok przejdę do rzeczy. Następnego dnia w pracy miał do mnie straszne żale. Twierdził, że ja zawsze się o coś obrażę jak gdzieś wychodzimy razem a on później całą drogę do domu jedzie i zastanawia się co złego mi zrobił...Kiedy powiedziałam, żeby olał sprawę bo raz - byłam pijana a dwa - to jakaś głupota to powiedział, że właśnie nie może tego olać, że nie potrafi.
Zaczęłam się zastanawiać - czy to jest normalne męskie zachowanie? Jeszcze nigdy nie spotkałam faceta, który by był tak miły i dobry i tak przejmował się zdaniem zwykłej koleżanki z pracy. Co wy o tym myślicie? On jest po prostu jakimś "wrażliwcem" i rzeczywiście powinnam uważać na każde wypowiadane słowo, czy za tym może kryć się coś więcej?
Faceci wszystkich stanów - błagam was o wypowiedzenie się!!!
Kobietki was też!! ![]()
Z góry dziękuję za pomoc