Samotność - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Samotność

Witam,
Na wstępie chciałem podkreślić, że jestem facetem big_smile Wiem dziwne miejsce na wypowiedź wybrałem, ale muszę z siebie coś wyrzucić a wole to zrobić puki jeszcze jesteśmy w sieci anonimowi big_smile
Czuje straszna pustkę hmm Mam 21 lat prawie i nigdy jeszcze nie miałem dziewczyny, nigdy się nawet nie całowałem, nie wspominając już o innych sprawach. Totalnie nie mam pojęcia co robić, w zasadzie wszystkiego mi się odechciewa. Zaczynam często za dużo rozmyślać i przez to już prawie w ogolę nie mam humoru. Nie wiem czy wygląd jest problemem, ale wiem ze na pewno jest nim moja nieśmiałość, no i pewnie to ze nie przepadam za chodzeniem na imprezy. Każda dziewczyna która do tej pory spotkałem i myślałem żeby się spotkać czy coś tak jakby skreślała mnie na samym wstępie, niektóre mówiły bezpośrednio, inne jakoś okrężnie i nie mam pojęcia dlaczego. Wkurza mnie to że za dużo pomagałem innym a teraz widzę jak im wszystko wychodzi a mi nic hmm Wszyscy naokoło sobie jakoś życie układają a ja nawet nie widzę jakichkolwiek perspektyw. Nie uważam ze jestem nudny czy coś, mam dużo zainteresowań, uprawiam lekkoatletykę i jestem na bardzo dobrych studiach informatycznych (nie jestem kujonem big_smile), nie szukam jakiejś tam przygody tylko związku hmm. Czasami mam wrażenie jakbym przegrał życie i rano nawet mi się odechciewa już wstawać hmm 

Dzięki za wysłuchanie, musiałem w końcu z siebie to wyrzucić big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotność

nie martw się spotkasz jeszcze miłość swojego życia:) odnoszę wrażenie że jesteś bardzo sympatyczny wiec napewno wiele dziewczyn zwraca na Ciebie uwagę:) ale może ich nie dostrzegasz;) głowa do góry i będzie dobrze:)

3

A ja nie zgadzam sie z przedmowczynia. Nie jest powiedziane, ze na pewno znajdziesz swoja druga polowke, jednak tylko od Ciebie zalezy, jak bedzie wygladal swoje zycie. Dopoki nie zaczniesz czuc sie dobrze sam ze soba, nie bedziesz w stanie prawdziwie pokochac drugiej osoby, bedzie wialo od Ciebie desperacja, a ukochana obarczysz obowiazkiem rozwiazania Twoich problemow. To pierwsza kwestia.

Druga to Twoje wymagania, o ktorych nie wspomniales. Moze sa zbyt wysokie i przez to nie pozwalasz zblizyc sie do siebie wielu interesujacym dziewczynom?

4

hehe, co do wymagań to nie nie są wysokie sporo dziewczyn było z którymi chciałbym nawiązać bliższe kontakty ale tu problemem jest moja nieśmiałość hmm, a jeśli chodzi o to jak się czuje z samym sobą to nie powiedziałbym ze jest źle, a moim jedynym problemem (większym powiedzmy) big_smile jest to ze jestem sam. A to ze na mnie zwracają uwagę, no cóż wątpię big_smile a przynajmniej ja nie zauważyłem tongue do tej pory odkryłem ze jestem dobrym przyjacielem hmm

5

Kurczę, gdybyśmy tylko sie mogli poznać.. wink  Widzę że fajny z Ciebie chłopak, nie przejmuj się tym że jesteś sam. Wszystko jeszcze przed Tobą.

6

hehe dzięki za podbudowanie smile mam nadzieje że masz rację big_smile

7

Nawet nie wiesz ile kobiet myśli tak samo jak Ty  i cierpi z powodu swojej samotności dlatego przełam się, troche odwagi i działaj bo kobiety lubią być zdobywane wink nic nie tracisz a możesz wiele zyskać smile

8

anonim91 napisał/a:

Witam,
Na wstępie chciałem podkreślić, że jestem facetem big_smile Wiem dziwne miejsce na wypowiedź wybrałem, ale muszę z siebie coś wyrzucić a wole to zrobić puki jeszcze jesteśmy w sieci anonimowi big_smile
Czuje straszna pustkę hmm Mam 21 lat prawie i nigdy jeszcze nie miałem dziewczyny, nigdy się nawet nie całowałem, nie wspominając już o innych sprawach. Totalnie nie mam pojęcia co robić, w zasadzie wszystkiego mi się odechciewa. Zaczynam często za dużo rozmyślać i przez to już prawie w ogolę nie mam humoru. Nie wiem czy wygląd jest problemem, ale wiem ze na pewno jest nim moja nieśmiałość, no i pewnie to ze nie przepadam za chodzeniem na imprezy. Każda dziewczyna która do tej pory spotkałem i myślałem żeby się spotkać czy coś tak jakby skreślała mnie na samym wstępie, niektóre mówiły bezpośrednio, inne jakoś okrężnie i nie mam pojęcia dlaczego. Wkurza mnie to że za dużo pomagałem innym a teraz widzę jak im wszystko wychodzi a mi nic hmm Wszyscy naokoło sobie jakoś życie układają a ja nawet nie widzę jakichkolwiek perspektyw. Nie uważam ze jestem nudny czy coś, mam dużo zainteresowań, uprawiam lekkoatletykę i jestem na bardzo dobrych studiach informatycznych (nie jestem kujonem big_smile), nie szukam jakiejś tam przygody tylko związku hmm. Czasami mam wrażenie jakbym przegrał życie i rano nawet mi się odechciewa już wstawać hmm 

Dzięki za wysłuchanie, musiałem w końcu z siebie to wyrzucić big_smile

Z tego co przeczytałam widać że jesteś interesującą osobą. Masz swoją pasję, jesteś inteligentny. Masz dopiero (!) 21 lat. Uwierz starszej od Ciebie koleżance, że lepiej poczekać niż szukać na siłę związku. Ja mam 27 lat i kilka związków za sobą, a co się z tym wiąże ogromny bagaż ciężkich i złych doświadczeń. Gdybym mogła cofnąć czas i znów mieć 21 lat skupiłabym się na swoich pasjach, nauce i przyjemnościach a nie na tym, że nie mam partnera. Wychodź do ludzi, nawiązuj znajomości..nigdy nie wiesz gdzie spotkasz dziewczynę, w której się zakochasz ze wzajemnością. To też dobry sposób na popracowanie nad nieśmiałością.
Domyślasz się dlaczego dziewczyny "skreślały" Cię na samym początku? Starałeś się kiedyś jakoś tego dowiedzieć?

9

Nie starałem się dowiedzieć tongue Sam wnioskowałem tylko jakie mogą być przyczyny. Może masz racje, aczkolwiek ja nie szukam na siłę tongue Wiem, że to nie ma sensu po prostu uważam, że jestem dość uczuciowy i brakuje mi tej drugiej osoby big_smile Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi big_smile

10

na wszystko przychodzi swoj czas. Popracuj nad soba a milosc sie pojawi smile

11

też coraz częsciej dopadają mnie takie mysli.Całe życie trenowałam rano,wieczór,cały mój czas był wypełniony sportem. i póki tak było zawsze mówiłam sobie,że nie mam czasu by być z kims teraz i ,że na wszystko przyjdzie czas.Teraz gdy moja kariera sportowa zmierza ku końcowi,odczuwam pustkę,którą nic nie może wypełnić.Chciałabym by ktos pojawił się w moim życiu,nakręcał mnie do działania tak jak to robił sport.Nie chcę żebyscie pomysleli ze sama nie jestem w stanie nic osiagnąć,ale poprostu jakos mnie to nie motywuje w obecnej chwili.czuje ,że cos trace a większa ilosc wolnego czasu mi nie pomaga.nawet jak zajmę się czyms innym to dopadają mnie mysli typu mam 21 lat i co dalej...za dlugo byłam zamknięta w jednym srodowisku.wydaje mi się,że zostala mi przypięta łatka kumpeli i nikt nawet nie stara się spojrzeć na mnie inaczej.

12

Po części rozumiem o co ci chodzi. Tez miałem takie zajęcia dzięki którym nie myślałem o tym, że jestem sam, w zasadzie dalej mam ale jak długo można hmm Na mnie żadna dziewczyna nie spojrzała inaczej niż na znajomego, a przynajmniej ja nie wiem o żadnej która by patrzała inaczej. Ehhhhh, jak coś się nie zmieni to będzie źle big_smile Ale cóż staram się być dobrej myśli.

13

Anonim91 - Poznałam chłopaka, który był w praktycznie identycznej sytuacji jak Ty wink
Wiedziałam, że jest sam i był i że też ma z tym problem... Narzekał na samotność, wręcz go to przygnębiało. Bardzo go polubiłam, spotykaliśmy się, rozmawialiśmy godzinami. Jedynie na zasadzie koleżanka/kolega. Po jednym ze spotkań zaczęło mi go brakować, gdy się rozstaliśmy. Delikatnie zasugerowałam mu, że bardzo go lubię, byłam miła, on z dnia na dzień przestał ze mną rozmawiać.

Zabolało. Sama tego nie rozumiem.

14

Hmmmm podejrzewam, że się przestraszył hmm albo bał się, że nie mając doświadczenia nie powinien nawiązywać zbyt bliskich stosunków z tak fajna dziewczyną jaką jesteś ty bo może cie unieszczęśliwić czy coś, albo bał się ze względu na siebie, że się jakoś ośmieszy. Taka obawa też jest ciężka do przezwyciężenia, a jak pojawi się dość uczuciowy facet to może stać się totalnym koszmarem hmm Ja miałem ostatnio sytuacje, że z jedna znajoma zacząłem się częściej widywać, zaczęliśmy bardzo często rozmawiać, spotykać się itd. i jak ja chciałem się w jakikolwiek sposób zbliżyć to ona powiedziała ze nic do mnie nie czuje hmm gdzie ja z zachowania odczytywałem coś zupełnie innego i wtedy usłyszałem  ze mogę być tylko przyjacielem i nikim więcej big_smile I jeśli chciałaś mi przez to powiedzieć, że to ja w jakiś sposób blokuje do siebie dostęp to się mylisz big_smile

15

no własnie jak dlugo można? w końcu nadchodzą mysli ze czas,żeby cos sie zmienilo.
staram sie czesto gdzies wychodzic,spotykać nowych ludzi,ale srednio widzę,zeby ktos sie mna zainteresował.
po pierwsze może miss polonia nie jestem,ale zawsze zadbana.widocznie to nie wystarcza i zawsze na 1 planie są koleżanki.
czekam az w koncu ktos doceni to kim jestem.i chyba jeszcze sobie poczekam.Jedna osoba dala mi nadzieje ze w koncu cos sie zmieni,ale narobila w mojej glowie wiecej bałaganu niż pożytku.wiem,że zle mam wpojone,ale nie potrafie angazować sie w cokolwiek nie myslac przyszlosciowo...potem sie rozczarowuje i jeszcze bardziej zniechecam....

16

Niestety zmiana nie zawsze zależy tylko od nas hmm A jak sobie człowiek narobi nadziei która później zgaśnie to często popada w kompleksy które z czasem mogą się stać za dóże hmm Aczkolwiek wiem ze wmawianie sobie ze nic się nie zmieni jest duuuzym błędem wiec trzeba mieć nadziej big_smile

17

http://www.youtube.com/watch?v=r0U0AlLVqpk&ob=av3n <--- ta piosenka po części oddaje mój nastrój big_smile

Jakbym słyszała swojego kolegę z przed kilku lat  smile Identyczny problem, a fajny chlopak. Bardzo duzo mu pomagalam i chcialam aby kogos znalazl, byl i jest moim przyjacelem. Skonczylo sie na tym iz poznał dziewczyne przez internet. W zasadzie to ja kazalam mu sie zapisac na jakies randkowe fora, gdyż tez nie byl typem imprezowicza. Trafil na dziewczyne ktora byla taka jak on, czyli szukala milosci, byla spokojna i nie lubila imprez. Mieszkaja teraz razem juz 3 lata! Wiec moze jakies fora randkowe? smile Pozdrawiam cieplo!!!

19

anonim91 napisał/a:

Hmmmm podejrzewam, że się przestraszył hmm albo bał się, że nie mając doświadczenia nie powinien nawiązywać zbyt bliskich stosunków z tak fajna dziewczyną jaką jesteś ty bo może cie unieszczęśliwić czy coś, albo bał się ze względu na siebie, że się jakoś ośmieszy. Taka obawa też jest ciężka do przezwyciężenia, a jak pojawi się dość uczuciowy facet to może stać się totalnym koszmarem hmm Ja miałem ostatnio sytuacje, że z jedna znajoma zacząłem się częściej widywać, zaczęliśmy bardzo często rozmawiać, spotykać się itd. i jak ja chciałem się w jakikolwiek sposób zbliżyć to ona powiedziała ze nic do mnie nie czuje hmm gdzie ja z zachowania odczytywałem coś zupełnie innego i wtedy usłyszałem  ze mogę być tylko przyjacielem i nikim więcej big_smile I jeśli chciałaś mi przez to powiedzieć, że to ja w jakiś sposób blokuje do siebie dostęp to się mylisz big_smile

Sama nie wiem, pewnie masz rację że coś go blokowało, pewnie strach, jakaś obawa...
W każdym razie zabolało i boli za każdym razem. Też jestem sama już dłuugo, mam za sobą same toksyczne, nienormalne związki... i jakieś nieudane nibyzwiązki.
Może to kwestia jakiegoś pecha? W sumie wolę być sama niż cierpieć tak jak cierpiałam kiedyś hmm

Nieciekawa historia. Mogę się założyć, że sama nie wiedziała czego chciała wink To też częste zjawisko wink

Nie, nie chciałam Ci zasugerować, że blokujesz  w jakikolwiek sposób do siebie dostęp i nie pomyślałam tak nawet smile

20

Hmm Simple Plan jest super grupą, mają świetne kawałki, ten jest równie interesujący smile

21 Ostatnio edytowany przez anonim91 (2012-01-30 23:33:42)

Zgodzę się big_smile W zasadzie uwielbiam Simple Plan big_smile a w szczególności ich ostatni album big_smile Ap ropo wypowiedzi poprzedniczki, nie wiem co gorsze, brak związków czy byle jakie big_smile Ale kiedyś się pewnie przekonam big_smile

22

tongue idąc za radą www.highheelsinthecity.pl zarejestrowałem się na badoo big_smile na typowych forach randkowych nie miałem ochoty gdyż raczej mało dziewczyn w okolicy mojego wieku tongue Ciekawe czy jakieś ciekawe znajomości nawiąże tongue

23

Ciekawy z Ciebie facet. Lubię szczerych:) myślę że w końcu kogos znajdziesz, tylko się postaraj. Ja sama szukam od pół roku kogoś. Idzie średnio. Ale w końcu się uda, nic na siłę może trzeba czasu? smile

24

Jasne że nie powinno się na siłę, ale po prostu to jest troszeczkę demotywujące jak idziesz gdzieś na imprezę czy spędzasz sylwka ze znajomymi gdzie są same pary big_smile

25 Ostatnio edytowany przez leeloo (2012-01-31 20:10:56)

Lata randkowania mam już za  sobą i chętnie podzielę się sposobami które się dla mnie sprawdzały:)
Po pierwsze nie chodźcie w miejsca gdzie mały wybór a duża konkurencja, czyli; jeśli jesteś studentką akademii pedagogicznej to zamiast chodzić na imprezy na swojej uczelni wyjedź na powitanie wiosny w góry z AGH, Politechniką itp. znajdź u nich jakieś koło zainteresowania dla siebie (może coś z ekologią, można robić coś pożytecznego, mieć okazję do wspólnych wyjazdów i poznawać wartościowych zaangażowanych ludzi). Generalnie szukaj miejsc gdzie jest dużo fajnych facetów a mało kobiet (może sporty walki, może wspinaczka skoro jesteś wysportowana). Już po treningu wskakuj w sukienkę nie zapomnij o tuszu na rzęsach a nikomu nie będziesz się kojarzyła jedynie kumpelą z maty:) 
Dla mężczyzn ta sama zasada. Musisz pomyśleć jakie dziewczyny lubisz i gdzie takie mogą przesiadywać. Z tego co piszesz to na dyskotece wśród piranii swojej rybki raczej nie znajdziesz smile Za to jest totalny brak facetów z zespołach folklorystycznych przy uczelniach. Wytańczysz się, wyjeździsz po świecie a w tańcu kobietę łatwo poderwać. Taniec to w ogóle temat rzeka. Ja osobiście polecam latino. Jak facet wie jak się seksownie ruszać to może być stary, brzydki a i tak wieeele dziewczyn będzie się pchało w jego ramiona smile

26

Jeszcze jedno. Rozgadałam się. Warto mieć wtyczkę w babskim świecie. Na przykład kuzynka jest w szkole pielęgniarskiej.
Zabierasz jednego dwóch kolegów i wpadacie w odwiedziny do kuzynki wcześniej prosząc ją żeby dała znać jak będzie jakaś impreza, nasiadówka itp.(dziewczyny będą zachwycone) To samo dla dziewczyn, jeśli masz kolegę który może cię wprowadzić w grono kolegów którego nie znasz to z tego korzystaj. Istnieją dwa równoległe światy. Męski i kobiecy. Dużo samotnych ludzi w każdym z nich. Koniecznie trzeba się do tego równoległego świata przedostać.

27 Ostatnio edytowany przez anonim91 (2012-01-31 20:13:26)

big_smile Troszkę źle napisałaś, bo jak podkreśliłem na początku jestem facetem tongue I tak wiem, dziwne miejsce na wypowiedź i mnie fakt studiowania na politechnice troszkę nurtuje big_smile

P.S. Nie doczytałem do końca zanim to napisałem big_smile

28

Na kanapie obok mnie chrapie mój inżynier, kiedyś kolarz :-) Faceci waszego typu nabierają smaku z czasem jak dobre wino;)
Bardzo młode dziewczyny nie zawsze potrafią docenić te najbardziej wartościowe cechy ale z czasem będą się za Tobą zabijać. Gwarantuje Ci to:) Mnóstwo facetów którzy teraz są popularni z czasem tracą swoje atuty. Wyobrażam sobie że nie chcesz do tego czasu czekać i pewnie nie będziesz musiał, jak będziesz bywał w odpowiednich miejscach to jakaś ślicznotka sama cię upoluje:)

29

Z pewnej wiedzy powiem ci że jeżeli jesteś informatykiem to raczej będziesz miał takie problemy nadal. I potwierdzam to co koleżanka u góry pisze że po uroda przemija a zostaje tylko charakter i to jaki jesteś. Więc staraj się być miłym i fajnym. Ale przede wszystkim zdecydowanym w życiu tylko nie za bardzo

30

Heh podejrzewałem, że większość informatyków ma ten problem tongue No ale cóż jest to coś co uwielbiam robić i mam szanse spore żeby się wybić więc nie narzekam big_smile

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024