"Do trzech razy sztuka" czy zawsze warto? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Do trzech razy sztuka" czy zawsze warto?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: "Do trzech razy sztuka" czy zawsze warto?

Witam Drogie Panie! smile

Tak jak w temacie, czy zawsze warto (/należy) dawać kolejną szansę?
Czy wszystkich powinno traktować się tak samo, każdemu powiedzieć NIE, czy może jednak istnieją wypadki, wyjątki, gdzie za tym drugi, trzecim... razem może jednak być dobrze? a może nawet lepiej niż za pierwszym razem?

Pytam, ponieważ sama mam podobny problem...
Byłam z Kimś jakiś czaaaas temu. Niestety, rozstaliśmy się przez nasze wspólne towarzystwo hmm Ja wciąż słuchałam czego to mój ukochany, z kim i gdzie nie robił od naszych znajomych (uważaliśmy ich za woich przyjaciół, jednak teraz na to patrząc było to najnieodpowiedniejsze określenie) oraz on też wysłuchiwał jakiś niestworzonych historii na mój temat hmm Ufaliśmy im, więc myśleliśmy, że mówią Prawdę. Wiadomo, że może jakieś tam małe wpadki mieliśmy. Np. ja się umówiłam na kawę ze starym znajomym jednak do Jego uszu już docierało, że ja byłam na niewiadomo jak romantycznej randce, która zakończyła się dopiero nad ranem... hmm
Pogubiliśmy się pajęczynie tych kłamstw i się rozstaliśmy. Z wspólnymi znajomymi też urwaliśmy kontakt, lub chociaż ograniczyliśmy do minimum. Ja w tym czasie aby "zapomnieć" miałam kilka przelotych znajomości, z tego co wiem on też. Jednak mimo wszystko co jakiś czas do siebie pisaliśmy, tak żeby po prostu dowiedzieć się co u siebie nawzajem i pozdrowić. Jednak ostatnio ten kontakt znowu się uciśnił. Coraz częściej do siebie piszemy, rozmawiamy przez telefon (nigdy jakoś nie mieliśmy problemów z ciszą podczas rozmowy bo jej po prostu nie było)... W sobotę są Walentynki... Zaproponował mi, że może wpadłby do mnie i zrobilibyśmy sobie jakąś wspólną kolację...

Nie wiem co o tym myśleć... Czy poddać się jednak temu uczuciu czy jednak kierować się rozumem i odsunąć Go jak najdalej od siebie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez aguus_ (2009-02-09 19:16:11)

Odp: "Do trzech razy sztuka" czy zawsze warto?

wiesz, każda sytuacja jest inna. ja z powrotów do tego samego faceta mam złe wspomnienia. do mnie przysłowie 'do trzech razy sztuka' pasuje jak ulał.  byłam z M. 3 razy, ale niestety nie wyszło nam. on to taki typ człowieka, że jeśli nie ma, to stara się, a jeśli już ma, to sobie odpuszcza. a nie można na kogoś czekać całe życie. ale jeśli Ty czujesz, że będziesz z nim szczęśliwa i tym razem może Wam się udać, to może warto spróbować? smile

ps. a rozstaliście się przecież przez kłamstwa i naciągania Waszych znajomych, a nie dlatego, że między Wami coś zgrzytało. więc...

3

daj temu szanse a co ci tam big_smile to przecież walentynki

4 Ostatnio edytowany przez atina (2009-02-09 19:50:25)

Daj mu szansę,jak sądzę chłopak nie jest Ci obojętny.Tylko rada na przyszłość,nie słuchajcie znajomych sama widzisz jak na tym wyszliście.Związek tworzycie Wy a nie wasi znajomi,zawsze znajdzie się "życzliwa"duszyczka która przez zawiść będzie chciała Wam namieszać.Więcej zaufania do siebie,bez tego nigdy nie stworzycie udanego związku.

5

Jak juz ktoś powiedział te stwierdzenie pasuje idealnie równiez i dla mnie;] byłam z facetem 3 razy. I za kazdym razem nie wychodzilo tak wiec ja nie mam dobrych doswiadczeń z dawania szans. Ale jak czytalam Twoja wypowiedź to wy się rozstaliscie przez nakrecanie znajomych i nikt z Was mocno nie zawinił wiec uwazam ze powinnas dać mu szanse. i ze wam sie uda:)

Zyczę szczęscia:*:*

6

ja jestem zdania,ze 'nie wchodzi sie dwa razy do tej samej rzeki' ale coz,kazda sytuacja jest inna.Ja dawalam 2,3 szanse i nic z tego nie wyszlo.
Moim zdaniem,powinnas dac mu szanse.
PAMIETAJ: nic nie tracisz,a mozesz jedynie zyskac.

7 Ostatnio edytowany przez Bliźniaczka22 (2009-02-10 14:34:38)

UnBelieverGirl - sama piszesz, że to przez waszych "przyjaciół", że to oni rozsiewali plotki... jeśli zalezy Ci na tym facecie daj mu szansę przecież to ci kumple wkrecali dziwne historie i nad czym tu dumać? Miałam podobnie nasi wspolni znajomi sie nabijali z nas i gadali bóg wie co do mego faceta, my sobie ufaliśmy i znaliśmy się wiec powiedzieliśmy naszym znajomym dowidzenia i teraz jest super!

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Do trzech razy sztuka" czy zawsze warto?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024