on a narzucanie sposobu ubierania się - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » on a narzucanie sposobu ubierania się

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1 Ostatnio edytowany przez migotka74 (2011-12-28 15:02:46)

Temat: on a narzucanie sposobu ubierania się

Witajcie dziewczyny!

Mam problem z zaakceptowaniem tego, co oczekuje ode mnie mój mąż, w temacie ubierania się . 
Jestem po 30 tce, ważę ponad 60 kg i zawsze miałam do siebie dość krytyczny stosunek w zakresie ubierania się. Nigdy nie goniłam aż tak bardzo za modą ale uważam że ubieram się dość fajnie . Lubię ubierać się elegancko, ale nie za poważnie. Wydaje mi się ze jest ok. Zawsze jestem pomalowana i uczesana . Moje koleżanki, znajomi uważają mnie za osobę zadbaną i dobrze ubraną.
Od jakiś dwóch lat mój mąż oczekuje abym będąc w jego towarzystwie nie tylko po domu  ubierała się bardziej atrakcyjnie - w jego mniemaniu. Narzuca mi ubiór w jakim dla niego mam wystąpić będąc z nim na imprezie, na spacerze , idąc do znajomych. Uważa że jak tego nie robi to nie potrafię ubrać fajnie. Każe mi np. ubierać legginsy i bluzkę lekko zakrywającą pośladki. ja tego nie lubię. Nie czuję się w tym stroju komfortowo. On ma super humor podczas gdy mnie się wydaje że wyglądam nieodpowiednio w tym stroju w stosunku do mojej wagi i wieku,. Czasem myślę że chciałby ze mnie zrobić kogoś kim ja nie jestem. To są jego wyobrażenia. Widzi jakieś kobiety ubrane tak a nie inaczej i potem próbuje mi kupować ciuchy i mnie w to stroić. Buntuję się przeciwko temu, bo wiem w czym dobrze wyglądam i w czym się dobrze czuję i jestem sobą. W zestawach ciuchów , które on mi proponuje często nie czuję się sobą. On nie chce pójść na kompromis. Mówi że nie rozumie jak kobieta nie chce się podobać swojemu mężowi? Co zrobić? To jest niezgodne z moim ja?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: on a narzucanie sposobu ubierania się

a ciekawe co by Twój mąż powiedział, gdybyś Ty go zaczęła ubierać w to, w czym czułby się źle i byłoby mu niewygodnie? przecież też chyba chciałby Ci się podobać....a jak jesteś ubrana w swoim stylu to co, nie podobasz mu się? masz rację, on widzi inne kobiety, podoba mu się konkretny styl u nich i chce, abyś też taki miała...nic na siłę....od czasu do czasu możesz ubrać coś, w czym chciałby Cię zobaczyć, ale bez przesady, żeby za każdym razem narzucał Ci swoja wolę...poza tym sama piszesz, że nie czujesz się sobą...po prostu nie daj mu narzucać sobie swojej woli..na jakiś kompromis musi iść...a jak nie, to tez zacznij go przebierać smile

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » on a narzucanie sposobu ubierania się

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024