Najlepszy film science fiction - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Najlepszy film science fiction

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Najlepszy film science fiction

Jaki waszym zdaniem jest najlepszy film science fiction?
Mój ranking:

1. Terminator 2
2. Obcy (w zasadzie wszystkie części oprócz trzeciej)
3. Dzień niepodległości (dużo patosu, ale efekty wynagradzają wszystko)
4. Matrix
5. Gatunek

Co sądzicie zwłaszcza o Terminatorze, bo na mnie wywarł piorunujące wrażenie. Na tyle piorunujące, że postać robota T-1000 śni mi się do dzisiaj, że goni mnie celem pozbawienia życia:) Był to w zasadzie pierwszy film w którym na tak dużą skalę zostały wykorzystane efekty komputerowe, które robią wrażenie nawet dzisiaj, kiedy w kinie już niejedno widzialiśmy. Przemiany robota T-1000 są fenomenalne. W wieku mniej więcej 10 lat zobaczyłem ten film po raz pierwszy, a wszystko zaczęło się od transmisji rozdania Oscarów, kiedy to Terminator 2 zdobył 4 statuetki m.in za efekty. Byłem pod tak wielkim wrażeniem tego co zostało pokazane podczas transmisji, że zacząłem rodzinie zawracać głowę, żeby wypożyczyli ten film. Potem zacząłem się interesować najpierw osobą Schwarzeneggera, a później coraz bardziej wciągał mnie świat kina w szerszym znaczeniu tego słowa i tak jest do dziś:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Najlepszy film science fiction

Jak dla mnie obcy, batman, dzien niepodleglosci smile ale zdecydowanie wole filmy oparte choc troche o prawdziwe tematy....

3

Odp: Najlepszy film science fiction

Jak dla mnie 1 Obcy 2 Gatunek 3 Terminator

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Najlepszy film science fiction

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024