piersi - poważny problem estetyczny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » piersi - poważny problem estetyczny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: piersi - poważny problem estetyczny

witam
Czy któraś z was spotkała się z czymś takim... Sprawa jest dla  mnie powodem wielu trosk, kompleksów i innych niedogodności.
Odkąd kilka lat temu miałam problemy ze skórą na piersiach i dekolcie i chodziłam do dermatologów nic w sumie nie pomogło.
To była jakaś uciążliwa niby to wysypka niby trądzik  - nikt tego do końca nigdy nie określił.
Obecnie przestały pojawiać się nowe wykwity jednak pozostały trudne do zagojenia rany, masa blizn a skóra jest jakby pomarszczona, sinawa i w placki po bliznach i dołki...
Czy znacie jakieś dobre sposoby na pozbycie się takich blizn? Póki co dość dobrze działały peelingi ale może znacie jakieś lepsze sposoby ? Dodam że zabiegi plastyczne u kosmetyczki są dla mnie póki co zbyt drogie przynajmniej nie stać mnie na nic ponad 200zł.
Jak dobrze uporać się z tymi ranami? A blizny zostaną całe życie? Miała któraś z was podobny problem?
Nie chcę już chodzić do kolejnych lekarzy bo raz że psychicznie to dla mnie trudne pokazać coś takiego strasznie fee przy moich już i tak dużych zahamowaniach, dwa że ich rad do tej pory nastawione były na wyciąganie kasy no a trzy że skuteczność przy tym nie wielka...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: piersi - poważny problem estetyczny

Nie wiem jakiej głębokości są te blizny, ale skoro wszystko jest wygojone może pomóc cepan ( w sieci poczytaj nt blizn po cesarce, ja już się boję wklejać tu linków, żeby mnie administracja nie odstrzeliła ) jest też perła inków ( mi tam ona nie pomogła, ale jest i jest polecana )
Ja bym poszukała mikrodermabrazji - zabieg kosmetyczny, dość drogi bo ok 150 zł jeden, ALE teraz odkąd mamy grupony itp zakupy grupowe sporo kosmetycze robi go za nawet 1/3 ceny, więc poszukaj - od razu mówię - efekt widać w zależności od głębokości blizn nawet po pierwszym razie, ale u mnie np na twarzy ( pozostałość po wizycie u kosmetyczki nomen omen ) blizny po "trądziku" które były naprawdę spore naprawdę widocznie zmniejszyły się dopiero po 5, a jednej już na pewno się w tej dekadzie nie pozbędę ( za głęboka )

Przede wszystkim - musisz mieć pewność, że sprawa już zakończona, czyli wszystko  jest wygojone!

3

zauważyłam że pomaga mi sudocrem, bo w miejscach blizn skóra często się odparza i powstają sączące się ranki. Stosowanie tego jest bezpieczne na uszkodzoną skórę? Na  opakowaniu pisze że to działa ochronnie ale  nie ma nic o stosowaniu na ranę...

4

a moze ACNE-DERM? mi pomaga "na wszystko". Tradzok, blizny itp. Takze zaskorniaki wagry i grudki.

5

Nie wiem jak dokładnie wyglądają te blizny ale chyba jednak radziłabym Ci pojść do lekarza specjalisty, jeśli obawiasz się to dobrze jest sprawdzić listę lekarzy na stronie Towarzystwa Chirurgii Plastycznej, Rekonstrukcyjnej i Estetycznej. dobry lekarz niekonieczie od razu bedzie Ci proponował drogie zabiegi ale może właśnie doradzi coś zupełnie innego co będzie wystarczające by zlikwidować Twój problem. A w przypadku blizn im szybciej zadziałasz tym lepiej!

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » piersi - poważny problem estetyczny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024