zagraniczna miłość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » zagraniczna miłość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: zagraniczna miłość

Pojechalam na wakacje do pracy sezonowej zeby zarobic pieniadze na studia, niestety zbiory trwaly tylko 2 tygodnie. Podczas tego pobytu zapoznalam chlopaka z Gwatemali.
Ja na poczatku pomimo tego ze byl bardzo przystojny nie chcialam z nim nic zaczynac bo wiedzialam ze takie znajomosci nie koncza sie dobrze....Jednak codziennie mnie adorowal, rozmawial ze mna, usmiechal sie i patrzyl. Pewnego wieczora zaprosil mnie i mojego brata  do siebie: porozmawialismy itd i bylo bardzo fajnie. Nastepnym razem poszlam z nim na oficjalna randke, powiedzial ze bardzo mu sie podobam i chcialby mnie blizej zapoznac jednak ja mu powiedzialam ze to nie ma sensu ze wzgledu na odleglosc, na kulture i chocby na to ze mowimy w roznych jezykach. On zapewnial ze to dla niego zaden problem. Powiedzialam mu ze bardzo go lubie ale niech zostanie tak jak jest. Przyjal to do wiadomosci ale na drugi dzien byl smutny...polacy ktorzy mieszkali z nim mowili ze zakochal sie, za bardzo mu sie podobam i nie chodzi mu o sex, po prostu chce mnie poznac i jest bardzo smutny ze nie chce mu dac szansy. Pomyslalam czemu nie? Spotykalam sie z nim, bylo wspaniale, przychodzil do mnie na noc i spal ze mna ( Tylko spal, powiedzialam mu ze czekam z dziewictwem do slubu, on powiedzial ze wystarczy mu to ze jest ze mna i uszanuje moja decyzje).
Bylo wspaniale, bylismy ze soba caly czas, przy nim czulam sie tak jak nigdy w zyciu. Jednego wieczoru bardzo duzo wypil w kolegami, ja sie zdenerwowalam i powiedzialam ze z nim zrywam. On sie jeszcze bardziej upil, czekal pod moim mieszkaniem,przychodzil do mnie, plakal i mowil ze mnie kocha a ja sie nim tylko bawie. Po tym wszystkim mu wybaczylam. Obiecal ze przyjedzie do Polski. Jednak ja jade na wymiane do Niemiec i nie wolno mi nikogo przyjmowac wiec wykluczone jest zeby przyjechal. W ostatni dzien wyjazdu byl bardzo dziwny....taki obojetny...sama nie wiem jak mam to zdefiniowac.
Kiedy wrocilam do Polski zaprosilam go na fc, on przyjal jednak nic nie napisal...Pisalam z jego bratem i powiedzial mi ze teraz nie bedzie mial dostepu do internetu bo wyjechal do kolejnej pracy...Dzisiaj zauwazylam ze usunal konto...Nie wiem co mam o tym myslec. Skoro chcial mnie tylko wykorzystac to mogl od razu dac sobie spokoj po tym jak mu powiedzialam ze sex jest wykluczony....jak patrzylam w jego oczy...czy mozna az tak klamac? sad Prosze o wasze zdanie i przepraszam z gory ze tak sie rozpisalam

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez siss23 (2011-09-08 21:53:19)

Odp: zagraniczna miłość

Czyli Wasza znajomość trwała  tylko dwa tygodnie? Pojechałaś zarobić na studia, więc podejrzewam że jesteś jeszcze bardzo młoda,pewnie ON też. Zwyczajnie zauroczyłaś się bo chłopak zabiegał, starał się . Nie musiał wcale chcieć Cie wykorzystać, zresztą nie pozwoliłaś mu na to- i bardzo słusznie. Możę po powrocie uświadomił sobie to jak wiele was różni i dzieli, i emocje opadły? Sama powiedziałaś że dzieli was odległość, różnice kulturowe itd
Ty masz przed sobą przyszłośc, studia. to by sie i tak prawdopodobnie nie udało, więc może pomyśl o tym jak o miłym przeżyciu, doświadczeniu, i niech życie wróci na swoje tory. Na szczęscie dwa tygodnie to nie dużo, chociaż wiem że i w ciągu  dwóch tygodni można się zauroczyć, przywiązać. Zaczniesz naukę, wyjdziesz parę razy ze znajomymi, i ani się nie obejrzysz nie będzie śladu po tym żalu. Nieobecnośc to świetne lekarstwo na miłość, i jeśli coś sie ma nie udać to staje się ona zbawienna. Głowa do góry, pozdrawiam

3

Witaj chciałabym Ci dać dobrą radę nie myśl o chłopaku jeśli urwal kontakt bedzie to lepiej dla Ciebie . Ja od 2 lat borykam się z takim zagranicznym uczuciem bardzo trudnym i oboje nie mozemy uciąć tej miłości choc tak naprawde jest bardzo trudna bo i odległość i wizy w jego kraju (zawsze były kłodą)  z jezykiem jakos sie uporalismy poniewaz dla mnie nauczyl się polskiego , ale kultura ,religia no i nasze rodziny wszystko jest na nie . Tylko nasze serca jakos nie moga sie rozłączyc a wierz mi oboje cierpimy bardzo ,wiele razy próbowałam to zakonczyć poprostu się nie da prędzej czy pozniej ktoś z nas i tak nie wytrzymuje z tęsknoty ,wierze ze jest to prawdziwa milość bo wiele razy sie o tym przekonalam ale jest  to także chora miłosć i to jest przykre. Więc zastanów sie jeszcze raz zanim zrobisz jakis krok.....

4

Dziękuje wam za odpowiedzi...moze z czasem na prawde spojrze na to inaczej, lepiej...
Podziekuje Bogu ze tak sie stalo zamiast narzekac na to.
Zdawałam sobie sprawe ze to bedzie trudny zwiazek ale ja chcialam walczyc bo nie ukrywam ze byl on inny niz polscy chlopcy. Bardziej romantyczny,czuly, przy nim czulam sie jak nigdy...moglismy patrzec na siebie 30 minut i nic nie mowic a bylo wspaniale. Zaluje ze sie to skonczylo i przykro mi ze on nawet nie chcial sprobowac po tym wszystkim.
Ale trzeba isc naprzod....
Kasia28-trzymam kciuki za wasz zwiazek! Pamietaj ze milosc zawsze zwyciezy

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » zagraniczna miłość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024