Temat: Jaki najlepszy kosmetyk do rozczesywania włosów po myciu i nie tylko?

Witam Dziewczyny,
Mam problem, bo nie wiem jaki kosmetyk wybrać, żeby rozczesać włosy szczególnie po myciu, ale także, gdy są suche. Mam włosy krótkie, które się elektryzują przez co nie mogę dobrze rozczesać włosów, bo sporo ich zostaje na szczotce. Może któraś z Was ma bądź miała podobny problem i zna jakiś dobry kosmetyk.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jaki najlepszy kosmetyk do rozczesywania włosów po myciu i nie tylko?

Mnóstwo jest na rynku preparatów, które ułatwiają rozczesywanie, nawet po zwykłej odżywce do włosów robi się to łatwiej niż po samym szamponie smile Próbowałaś? Ja na przykład używam właśnie odżywek, co jakiś czas masek czy balsamów i powiem ci, że nie mam kłopotów z rozczesywaniem, mimo, że mam dość długie włosy. Ale kiedyś miałam, teraz mam na to sposób. Oto on: przed myciem rozczesuję starannie włosy szczotką, potem myję szamponem i bardzo dokładnie spłukuję pianę (to jest bardzo ważne!), ostatnie płukanie zawsze robię zimną wodą. Potem biorę grzebień z szeroko rozstawionymi zębami i rozczesuję włosy, nakładam odżywkę, znów rozczesuję (gdy odżywka wciąż jest na włosach), następnie spłukuję (ostatnie płukanie też zimną wodą). Wyciskam delikatnie wodę z włosów, rozczesuję i zawijam na troszkę w ręcznik. Na jakieś 3-5 minut. Potem znowu rozczesuję. Wiem, że to może się wydawać śmieszne takie rozczesywanie tysiąc razy, też tak myślałam jak o tym usłyszałam, ale teraz jestem zadowolona. Efekty widać, przynajmniej u mnie smile A na sucho? Cóż Ci mogę poradzić, rozczesuj włosy "na bieżąco", zresztą po takim porządnym rozczesaniu po myciu, potem nie ma problemu smile A włosów zawsze trochę wypadnie, dopóki jest to w granicach Twojej normy to jest OK smile Wypróbuj, może Ci to pomoże wink

3

Bardzo dziekuję Ci za rade smile) na pewno wypróbuje i mam nadzieję, że problem zniknie chociaż trochę.

4

Daj znać czy Ci to pomogło. Nie powinno być problemów, mnie to się zawsze wydawało, że im krótsze włosy tym mniejszy problem z rozczesywaniem, ale najwyraźniej nie smile I tak, jak pisałam, do rozczesywania mokrych włosów najlepsze są grzebienie z szeroko rozstawionymi zębami. Pozdrawiam smile

5

Osobiście polecam jedwab w płynie smile Też mam suche włosy, które się łatwo elektryzują... Ale od kiedy zaczynam używać tego specyfiku to włoski stały się bardziej grzeczne i fajnie się rozczesują smile Poza tym są takie mięciutkie w dotyku big_smile

6

Też swego czasu go używałam, ale jakichś oszołamiających efektów nie dostrzegłam. Mogłabyś napisać jakiego używasz i w jaki sposób? smile

7

Jak najbardziej polecam jedwab. Moje włosy chociaż w jakimś stopniu są po nim gładsze. I dlatego właśnie go ciągle używam.

8

Ja używam odżywki bez spłukiwania Pantene włosy gładkie i proste - używa się jej bardzo niewielką ilość a jest naprawdę rewelacyjna, włosy stają się gładkie, łatwo się rozczesują a po wysuszeniu są mięciutkie i lśniące.

9

Równieżż polecam jedwab.

10

Jedwab faktycznie jest dobry i w kazdym razie kiedys go stosowalam i u siebie widzialam efekty.teraz uzywam szamponu Timotei i po nim nie mam problemu z rozczesywaniem wlosow.