boje sie ze mnie juz nie kocha - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » boje sie ze mnie juz nie kocha

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: boje sie ze mnie juz nie kocha

witam
potrzebuje pomocy nie wiem co dalej robico robic dalej.moj maz prowadzi firme ma dwie pracownice o ktorych mowi caly czas jak jest w domu co mu sie zadko zdaza zeby byl.ostatnio mialam troche podglad na jego gg i wypisuje do nich zeby przyszly do niego na drinka,zaprasza je na kolacje,do hotelu.nie wiem czy one sie godza na to bo odpisywaly tak jakby sie godzily.ale wczoraj zmienil haslo i narazie nie mam podgladu.mi caly czas robi wyzuty bo cos jest nie zrobione bo cos tam,ale ja mam 2 malych dzieci mlodsze ma pol roku ,trzeba ja caly czas nosic ja na koniec dnia juz nie mam sily na nic.ostatnio nie wraca do domu spi w firmie.potrafi powiedziec mi ze mnie nie kocha a naszemy synkowi ze ja nie jestem jego mama tylko ciocia ktora u niego pracuje.sstaram sie zeby wszystko bylo zrobione na czas ale nie zawsze jest bo to normalne jak sie ma dwoje dzieci i dokuczajaca corke.nie wiem co mam dalej robic.zawsze musze go sluchac on zawsze rzadzi,co on powie to jest swiete.ja juz mam dosyc nie mam wlasnego zdania.caly czas slysze bo on zarabia,bo wszyscy pracuja tylko nie ja.ale co ja mam zrobic mam dwoje dzieci.prosze was pomozcie mi bo juz nie daje rady z tym sama

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: boje sie ze mnie juz nie kocha

Przestań być podnóżkiem swojego męża.

Wstań z klęczek, zacznij mieć swoje zdanie, zacznij się sprzeciwiać, zacznij się szanować. Dom nie jest po to, by wszystko lśniło i było zrobione na czas. Poza tym Ty pracujesz na kilku etatach: sprzątaczki, niańki, praczki, prasowaczki, zaopatrzeniowca, kucharki. Tyle etatów napisałam od ręki, możesz kolejne dopisywać.
Kolejna sprawa: istnieją żłobki i przedszkola. Tam możesz posłać dzieci a samej iść do pracy (tak sama zrobiłam, gdy w domu potrzebne były pieniądze, dzieci są już dorosłe, a tam żadna krzywda im się nie stała). Będziesz może mniej zmęczona (nosić dziecko cały dzień na ręku?), wyrwiesz się z domowych pieleszy, będziesz miała zarobione przez siebie pieniądze, nawiążesz nowe znajomości z koleżankami.

Powodzenia smile

3

o to chodzi ze tyke co ja wydam na zlobek i przedszkole to zarobie.moj maz na to nie pojdzie.on potrafi przyniesc tyle pieniedzy ze nam spokojnie starcza i odkladamy.wiec to i tak nie ma sensu co do pojscia do pracy

4 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2011-07-31 18:43:13)

Rozumiem, że nie chcesz stawać się osobą niezależną.
Wolisz siedzieć w domu, być na usługach męża, wkradać się na jego strony, ukradkiem czytać jego korespondencję i NARZEKAĆ.
Aha, jeszcze jedno: będziesz mogła cały czas twierdzić, że wszystkie Twoje smutki i niezadowolenie jest przez niego.
Bardzo wygodna pozycja, ale ja z takiej sytuacji zwiewałabym gdzie pieprz rośnie. Co kto lubi.

*    *    *

Odnośnie tytułu Twego wątku.
Jeśli Twój mąż tak Ciebie traktuje, to kochać Cię nie kocha. Nikt przy zdrowych zmysłach nie traktuje tak osoby, którą kocha. Nie kocha i nie szanuje. Ale Ty również sama siebie nie szanujesz. Może, jeśli chcesz wprowadzać jakieś zmiany, zacznij od odzyskania lub zdobycia szacunku do samej siebie?

5

to jak ja mam mu sie postawic ze ja chce do pracy.on i tak sie nie zgodzi

6

Pójść do pracy bez jego zgody.
Z tego co wiem on jest Twoim mężem, a nie ojcem, a Ty jesteś osobą pełnoletnią, mogącą samodzielnie decydować o swoim zachowaniu. Chyba, że się mylę co do Twego wieku i Twej decyzyjności.

7

dobra postawie mu sie i pojde do pracy.gorzej jak wtedy przestanie wracac do domu

8

Renato, a tak mi się wydaje, jak czytam o zachowaniach Twojego męża, że chyba Ci rogi kiełkują. Nie pomyślałaś o tym?

9

o tym to mysle caly czas.on sie zapiera,razem z nim pracuje jego brat mowi ze on mnie nie zdradza na 100%.nie jest tak latwo jak jest dwoje dzieci.mysle ze one sa na tyle madre ze nie pojda z nim.ze to jest tylko taka "dojna krowa,ktora duzo krzyczy a malo mleka daje"moze tylko sobie tak tlumacze.dlatego pytam was i prosze o pomoc co zrobic

10

A ja odpowiadam.
Stań na własnych nogach, zacznij mieć swoje zdanie, uniezależnij się od męża.

11

nie wiem czy mi to wszystko pojdzie tak latwo .nie rozmawiam juz ze soba prawie miesiac.on mnie unika.ja strasznie tesknie i boje sie ze bede mu ulegac

12

renatka91 napisał/a:

(...)ja strasznie tesknie i boje sie ze bede mu ulegac

No to podjęłaś już decyzję.
Szkoda, każdy jednak układa sobie życie według swoich upodobań.

13

cholera.musze wziac sie za siebie.on nie jest od rzadzenia i rozkazow.jak terz ulegne to za rok sie wykoncze ze stresu.biore sie za siebie.najwyzej bede plakac po kontach z tesknoty ale mu tego nie pokaze ze tesknie i mi zalezy

14

Święte słowa. smile

15

trzymajcie kciuki za mnie

16

bardzo C współczuje, o zgrozo on Toba pomiata, niestety jak sie kocha to się tego nie widzi, sama jestem po toksycznym związku. Moja mama też nie zarabiała i po mimo tego że ma kochającego męża a ja ojca zdarzyło mu sie wymsknąć bo Ty nie pracujesz i nie zarabiasz, wiec juz od małego powtarzała nie dopuść do sytuacji żebyś była finansowo zależna facetowi/ mężowi. I choćby miała jeść chleb z margaryna to jestem w stanie odjeść od takiego typa. A tym bardziej ze nie dość że Ciebie zdradza to pewnie do tych pracownic stosuje mobbing i molestowanie seksualne

17 Ostatnio edytowany przez Chanell_11 (2011-07-31 21:55:25)

renatka91 napisał/a:

dobra postawie mu sie i pojde do pracy.gorzej jak wtedy przestanie wracac do domu

a co Ci po mężu który Cię zdradza i poniża?

rozwód i bierz na dzieci i na siebie alimenty, ale to będzie walka wiec od Ciebie to zalezy.

18

nie chce rozwodu.nie wyobrazam sobie zycia bez niego.zeby dzieci nie byly z ojcem.musze z nim walczyc

19

renatka91 napisał/a:

A teraz niby wraca do domu? Sama napisałaś, że sypia w firmie, a w domu jest rzadko. Praca dałaby Ci poczucie niezależności i nowe znajomości. A co Ci po siedzeniu w domu?! Nawet nie masz się do kogo odezwać. Z tego co opisujesz to sytuacja jest na tyle poważna, że nie zdziwiłabym się, gdyby za kilka tygodni/miesięcy mąż stwierdził, że chce rozwodu.
Kochana, spanie w firmie? Koleżaneczki w pracy, które zaprasza do hotelu na drinka? Mówienie dziecku, że jesteś jego ciocią i tylko tu pracujesz?

KOBIETO MIEJ SZACUNEK DO SIEBIE. Postaw się mężowi do cholery. Nie pozwalaj sobie na takie zachowania względem siebie, przecież on Cię traktuje jak szmatę !!!

Będziesz dalej siedzieć w domu, to może się okazać, że któregoś dnia Twój pan i władca zarząda rozwodu i zostaniesz z niczym! Bez pracy z dwójką dzieci. Ogarnij się, przecież ewidentnie widać, że ten człowiek Cię nie kocha i traktuje jak śmiecia.

20

ale jak  nie mam fdzie odejsc.rodzice moi bardzo chetnie ale oni jeszcze maja moja mlodsza siostre ona sie uczy.u nich nie ma warunkow zeby wychowywac tam dwoje dzieci.a moj maz zrobi wszystko zeby mi odebrac dzieci.on w ciagu jednego lata postawi mieszkanie zeby miec dowod ze on ma warunki dla tych dzieci.ja nie mam takiej mozliwosci.powiedzcie mi czy ja wogole mam szanse na zatrzymanie dzieci przy sobie

Witaj Renato!
Właściwie to mój pierwszy post,zarejestrowałam się tu bo uważam,że kocham za bardzo,ale to dlatego,że nie miałam udanego dzieciństwa,ojciec pił...może napiszę o tym,ale nie tu.Bynajmniej ujrzałam Twoją historię i powiem,że moim zdaniem jesteś niewolnicą,ale tylko i wyłącznie na życzenie.Tzw. syndrom wyuczonej bezradności.
Piszesz,że do pracy nie możesz iść,mąż sypia w firmie (prawdopodobnie nie sam), mówi,że Cię nie kocha,wmawia dzieciom,że nie jesteś ich matką,on rządzi..,nie rozmawiacie dluugo,on nawet nie próbuje.Spójrz na to z boku i zastanów się czy tak zachowuje się mąż,czy na tym polega małżeństwo,czy tak mąż i żona funkcjonują??Czy to normalne?
Piszesz o dokuczającej córce,a jak niby zachowuje się dziecko z rodzin,nawet nie wiem jak to nazwać,bynajmniej dzieci nie są głupie jak Ci się to wydawało,więc może córka dokucza bo chce zwrócić na siebie swoją uwagę.Zastanów się również nad swoim zachowaniem,czy to prawidłowe,że mąż ma to małżeństwo gdzieś a Ty biegasz i nadskakujesz z obiadkami dla niego.
Ty też masz prawo żyć i oddychać.Każdy chce kochać i być kochanym.Czy Ty kochasz czy po prostu uzależniłaś się od tego,że jesteś jego służącą?

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » boje sie ze mnie juz nie kocha

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024