Ciezki charakter chlopaka...co zrobic? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Ciezki charakter chlopaka...co zrobic?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Ciezki charakter chlopaka...co zrobic?

Hej netkobiety,

Ja tez mam wielki problem. Jestem z chlopakiem 1,5 roku. Na poczatku napisalam do kolezanek,majla ze nie jest w moim typie, ale jest fajny. I on to zobaczyl. I w tym momencie wszystko zaczelo sie walic. Niby bylo fajnie, zamieszkalismy razem, ciagle robimy duzo rzeczy razem, mowil, ze mnie kocha, bylo super. Ostatnio zaczelo sie psuc. Juz nie slysze, ze mnie kocha, slysze, ze jakbym sie spakowala i chciala odejsc, to on nic by nie zobil. Kilka dni temu w zlosci powiedzial mi : ?Ty nic nie umiesz! Skonczylas studia, a teraz co robisz??. Dodam, ze tak, skonczylam studia, ekonomie, a pracuje teraz w administracji. Dobrze zarabiam, jestem zadowolona. Moze nie robie tego co jest zwiazane z moim zawodem, ale ani gorsze to nie jest, ani tym bardziej nie jest powodem do takiego zdania!
Moj chlopak wydaje mi sie, ze jest raptusem, zawsze mowi tak, zeby tej drugiej osobie poszlo az w piety. Denerwuje sie o byle co, od razu zaczyna panikowac, czarnowrozyc i widziec najgorszy scenariusz. Humory miewa takie, ze nigdy nie wiem co bedzie nastepnego dnia. Wypomina mi mojego eks chlopaka, ma jakis kompleks z nim zwiazany. Pomimo tego kocham Go, ale po tym co uslyszalam doslownie wbilo mnie w ziemie. Nie wiem co mam robic. Chcialabym z nim byc, ale czy jest sens? Milosc jednej osoby chyba nie wystarczy na dwoch, prawda? Ile sie mozna starac, robic wszystko, zeby ta druga osoba byla zadowolona, a on nie liczy sie z nami, naszym zdaniem itp.? Ostatnio nie ma dla mnie czulosci, powiedzial mi, ze po tym zdaniu nie uwaza mnie za wartosciowa osobe, ze ja jestem z nim z litosci itp. Co mam robic??? Doradzcie. Dziekuje. Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciezki charakter chlopaka...co zrobic?

Ten opis bardzo przypomina mi mojego chłopaka (wątek o niedojrzałym chłopaku).
Albo zależało mu, ale wziął do siebie tego maila i zawiódł sie i ma żal albo przestało mu zależeć.

Ja bym zrobiła tak:
powiedz mu, że zauważyłaś jak ten mail na niego podziałał negatywnie, ale że był on na samym początku znajomości, a zawsze na początku podchodzisz z dystansem do partnera, a dopiero po czasie się przekonujesz i że do niego się przekonałaś, że czujesz coś do niego i że Ci zależy i że cieszysz się że jesteście razem. Może taka oficjalna akceptacja z Twojej strony poprawi Wasze relacje. Moze on cały czas nie ma pewności, że zależy Ci tylko myśli, że z braku laku... Obserwuj jego miny - czy wsłucha się i zastanowi czy zrobi sztuczną minę...

Jeżeli nie poprawi się między Wami i nic sie nie zacznie zmieniać (choć czas tu też potrzebny jest) to zastanów się czy nie lepiej byłoby dla Was obojga zmienić partnerów.

Pozdrawiam.

3

Ale ja mu to mowie, dosyc czesto, ze mozna cos napisac/powiedziec wcale tak nie myslac. On mi sie podoba bardzo, kocham Go, ale to chyba nie jest dla niego wazne. I czegokolwiek bym mu nie powiedziala - on wie najlepiej! Ehhhh. Smutne to wszystko. Mam dzisiaj jakiegos dola jak sobie to przypomne.

4

Zapytaj Go dlaczego z Tobą jest, skoro "nie uważa Cię za wartościową osobę". Czyli albo chcecie być razem albo nie, bo nie ma co udawać. Jeżeli chcecie - to dowiedz się gdzie tkwi problem i zastanócie się jak go rozwiązać.

Jeżeli nie będzie chciał rozmawiać, nie męczyłabym, może On przechodzi jakiś kiepsi okres (praca, przemęczenie), który niedługo sam minie, ale wtedy zapowiedz, że nie chcesz takich słówek na swój temat na przyszłość słuchać, jak tylko coś mu nie idzie w pracy...

5

Zrobie tak jak mowisz. I zobaczymy jaki bedzie odzew. Dziekuje za odpowiedzi.

6

...ja wiem, ze chce z nim byc, tylko czy on chce?  ciezkie to zycie. do tej pory myslalam, ze chce, ale po ostatnim tygodniu juz nie wiem co mam sadzic.

7

Bellini - masz racje. Wlasnie przeczytalam twojego posta - tak jakbym czytala o swoim chlopaku!

8

smile a ja jakbym czytała o swoim...
pewnie by zostali kumplami tongue

Powodzenia !

9

Przesadza i to ostro. Dla porównania ja jestem z Facetem ponad 2 lata, nie mieszkamy razem, ja miałam cięzki okres w życiu poniekąd i mam prawie 20 lat, jeszcze właściwie nigdy nie pracowałam, choć mogłam pracować już 2 lata temu, ale tak mi się ułożyło, sporo problemów i jeszcze moje lenistwo. Wiem, że z boku to kiepsko wygląda i ktoś by powiedział, że jestem do niczego, ale chłopak zawsze mnie wspiera i nie wyzywa od leni, choć niby by mógł.Jednak mnie kocha i rozumie moje rozterki.
A Ty ? Pracujesz, dajesz sobie rade, a on Cię obraża. Moim zdaniem to nie ma sensu.

10

Faceci potrzebują czuć się doceniani. Początkowy meil zachwiał mu system własnej wartości i nie czuje się dla ciebie taki jakby chciał. To wszystko spotęgowało kompleksy, a to że ma taki a nie inny charakter to już swoją drogą i najzwyczajniej w świecie wyżywa się na Tobie. Teraz to już od ciebie zależy, czy pozwolisz się całe życie tak traktować, czy też odejdziesz zanim nie będzie za późno. "Tego kwiatu jest pół światu"

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Ciezki charakter chlopaka...co zrobic?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024