Wpisywałam w wyszukiwarkę różne hasła dotyczące diet, znalazłam jakiś stary post sprzed 5 lat na innym forum internetowym. dotyczył on ciekawej diety. Jak dla mnie dieta jest dosyć hmmm kontrowersyjna, bardziej rygorystyczna niż kopenhaska, ale za to można jeść 5 "posiłków" dziennie. Oto owa dieta:
Śniadanie godz. 10.00
-filiżanka świeżo zaparzonej kawy naturalnej lub słabej herbaty żadnych dodatków
-topiony serek o ulubionym smaku - 50g
-pomidor
Drugie śniadanie godz. 12.00
-1jajko ugotowane na twardo lub miękko bez soli
-pomidor
Przekąska godz. 14.00
-jabłko
Obiadokolacja godz. 16.00
-20 dag chudego twarogu z ziołami ale bez soli
-pomidor
Wieczorem godz. 20.00
-kieliszek czerwonego wytrawnego wina
noc godz. 22.00
-3 razy numerek z ukochanym
to sobie dodaje kto chce!!
Je się tak 5 dni od poniedziałku do piątku, a w sobotę i niedzielę jemy co chcemy, byle zmieścić się w 1000 kalorii. od poniedziałku znowu dieta. I tak przez miesiąc ponoć można schudnąć 15 kg (oczywiście jest to niezdrowe chudnięcie !!!!, jak w każdej diecie cud*) Jak liczyłam wartość energetyczną to dziennie wychodzi jakieś 700 kalorii, w porównaniu z kopenhaską (którą stosowałam w wersji zmienionej, zamiast wołowiny jadłam udka kurakowe) spożywa się ok 400-500 kalorii.
Chciałam się zapytać czy słyszałyście o tej diecie, może któraś z Was ją stosowała.
Wątek zamieszczam bardziej w formie ciekawostki, aczkolwiek nie zakładam, że nie zacznę jej stosować jako królik doświadczalny ![]()
Chciałam też zaznaczyć, że serek topiony 50g to 2 trójkąciki takiego serka np. hochland jak dla mnie to za dużo tłuszczu, więc ja bym zamiast tego jednego trójkąta jadła plaster szynki i np liść sałaty, czy 2 rzodkiewki.
* dieta cud to w moim rozumieniu, KAŻDA dieta, w której spożywa się tylko np białko (Dukan- schudłam na niej 9 kg, wróciło 2, jedna z lepszych diet), lub taka, która zakłada szybki spadek wagi. zdrowa dieta to taka, która jest konsultowana z lekarzem, która zawiera wszystkie odpowiednie składniki odżywcze, oraz taka w której chudnie się max 1 kg tygodniowo.