kasia-basia35 napisał/a:Dzisiaj usłyszałam, że mam fajnie bo jestem sama, bez zobowiązań.
Od 3 lat jestem rozwódką, od 4 lat bez męża, od miesiąca bez faceta w którym się zakochałam. To tak dla wyjaśnienia.
Fajnie jest od czasu do czasu spędzić samej dzień, bez nikogo, ale... na dłuższą metę nie da rady.
Jestem spokojna, nieśmiała i rzadko gdzieś wychodzę. Moje koleżanki to mężatki one za bardzo nie maja jak wychodzić. Spotykamy się na pogaduchy i takie tam. Jednak jak wracam do domu to wracam do pustego, zimnego łóżka... i jestem sama.
Czy fajnie jest być wolnym, samotnym...... moim zdaniem NIE!!!!
Moim zdaniem bycie singlem ma swoje plusy, ale oczywiście mówię tak samo jak Ty o byciu wolną osobą jakiś czas i zgadzam się , że całe życie tak trwać to niezbyt ciekawa perspektywa - przynajmniej dla mnie, ale myślę, że dla wielu innych ludzi także.
Jednak nie gniewaj się na osoby, które zachwalają przy Tobie żywot singla - zamiast zamartwiać się, że nie masz partnera, musisz skupić się na sobie i brać z życia to co najlepsze , a będąc osobą wolną też tak się da , tym bardziej , że od miesiąca jak piszesz nie jesteś z facetem, w którym się zakochałaś. Twoje serducho na pewno potrzebuje jeszcze czasu, by zabliźnić się, wiele przeszłaś i nie ma co niczego przyśpieszać.
Rozumiem Twoje przytłoczenie prozą życia, samotność, że nie masz gdzie wychodzić, bo Twoje koleżanki mają mężów i tysiąc obowiązków, mało czas na spotkania towarzyskie, lecz na pewno znajdziesz coś dla siebie. Jest wiele kursów, mogłabyś zapisać się na jakiś ,tam można poznać wielu pozytywnie zakręconych ludzików. Najlepiej zapisz się wówczas na coś co naprawdę Cię pasjonuje, ludzie, których łączy wspólna pasja zawsze lepiej się dogadają, nie mówię, że to jest reguła, ale często się to zdarza. Rozumiem, że bycie samemu w łózku, bez ukochanej osoby obok jest trudne, gdy myślisz, że może koleżanki są teraz obok mężów, ale musisz teraz skupić się na pozytywach i jak najlepiej rozplanować sobie dzień, żeby potem nie myśleć o smutkach, tylko o tych miłych chwilach w gronie super ludzi